Reimage vs Plumbytes

od Ugnius Kiguolis - www -

Danas ćemo ocijeniti dva anti-spyware programa koji postaju sve popularniji među korisnicima i vlasnicima računala. Prvi se zove Reimage, a drugi je Plumbytes Anti-Malware. Ti programi pokazali su se kao pouzdane i moćne aplikacije za uklanjanje malware programa. No, iako su ovi programi veoma slični, postoje neke razlike o kojima bismo voljeli raspraviti. Upravo te razlike čine ove programe jedinstvenima i korisnima na drugačije načine.

Najnovije verzije: Plumbytes Anti-Malware 1.0.1.9; Reimage Repair 1.5.3.9.
Besplatne verzije: Plumbytes Anti-Malware Free; Reimage Express.
Mogućnost plaćanja: Plumbytes Anti-Malware 2016; Reimage Repair 2016.

Instalacija: Instalacija oba programa veoma je lagana. Samo morate preuzeti installer, kliknuti na njega dva puta, narediti mu da instalira program i odabrati odgovarajući jezik. Programi mogu biti instalirani u nekoliko minuta, a oba mogu pokrenuti skeniranje kompletnog sistema odmah nakon instalacije.

Reimage and Plumbytes

Sistemski zahtjevi: U trenutku pisanja ovog članka, program Plumbytes dostupan je u verzijama za Windows 10 (32-bit ili 64-bit), Windows 8 (32-bit ili 64-bit), Windows 7 (32-bit ili 64-bit), Windows Vista (sa SP2, samo 32-bit) i Windows XP (sa SP3, samo 32-bit). Program zahtijeva 60 MB slobodnog prostora na hard disku i 512 MB RAM-a. S druge strane, Reimage je kompatibilan s Windows 8 (32-bit ili 64-bit), Windows 7 (32-bit ili 64-bit), Windows Vista (32-bit ili 64-bit) i Windows XP (32-bit). Osim toga, on zahtijeva procesor od 1GHz (32-bit (x86) ili 64-bit (x64)) – jednojezgreni ili višejezgreni, kao i 512 MB sistemske memorije. Uz to, on traži 40 GB na hard disku s još 15 GB dostupnog prostora.

Skeneri: Moramo reći da Plumbytes i Reimage imaju potpuno drugačije algoritme za skeniranje sistema. Dok oba programa skeniraju sistem u potrazi za smyware ili malware programima, Peimage ima više funkcionalnosti. On se može smatrati 2 u 1 (2-in1) vrstom programa jer također može funkcionirati kao program za optimizaciju sistema, a to može popraviti pogreške u samim Windowsima. Osim toga, taj program ima izvrsnu mogućnost koja pomaže pri popravku štete izazvane napadom virusa – on može zamijeniti pokvarene ili obrisane datoteke “čistima” koje uzima iz konstantno ažurirane baze podataka. Skeniranje koje provodi Reimage odvija se u tri faze tijekom kojih se pronalaze i otkrivaju problemi s hardwareom, sigurnosti i stabilnosti. Da bi detektirao viruse, ovaj program upotrijebit će integriranu mogućnost programa Avira AntiVir. Dakle, budući da ova aplikacija provjerava više sistemskih područja nego Plumbytes, bit će potrebno više vremena za izvršavanje skeniranja. Plumbytes pregledava sistem samo u svrhu pronalaženja prijetnji, pa skeniranje završava u znatno kraćem vremenskom periodu.

Uklanjanje malware programa: Obje aplikacije efikasno besplatno pronalaze maliciozne i nemaliciozne (ali potencijalno nepoželjne) programe. No, da bi se prijetnje uklonile i da bi se uživalo u svim korisnim funkcionalnostima, korisnik mora kupiti punu verziju programa Reimage ili Plumbytes. Licenca za Reimage koja traje godinu dana košta 61,95 eura, dok ista stvar za Plumbytes košta 34,99 eura, ali u trajanju od samo 6 mjeseci. Kao što možete vidjeti, cijene se razlikuju, ali razlikuju se i funkcionalnosti samih programa. Vidi se da je Reimage napredniji program koji nudi širi spektar funkcija od Plumbytesa. Osim toga, ako se korisniku ne sviđaju mogućnosti jednog od programa, moguće je zatražiti povrat novca u roku od 60 dana nakon kupnje. Za usporedbu, ostali sigurnosni programi tako nešto dozvoljavaju u roku od samo 30 dana nakon kupnje. Uz to, ako Plumbytes ili Reimage ne mogu popraviti određeni problem, možete stupiti u kontakt s njihovim timom za korisničku podršku, pa će oni pogledati o čemu se radi i ponuditi prilagođeno rješenje. No, teško da će se dogoditi situaciju u kojoj ćete vi njih tražiti za pomoć jer oba programa mogu detektirati i ukloniti ransomware aplikacije, Trojance, adware, otimače preglednika i ostale viruse, čak i one najnovije jer im se baze podataka svakodnevno ažuriraju. Ako želite da vaš anti-malware program može detektirati sve računalne prijetnje, pobrinite se da preuzmete i instalirate sva ažuriranja čim ista budu objavljena.

Zadnje napomene. Naš tim smatra da su oba ova programa snažne i kompetitivne aplikacije, no ako ne tražite alat za optimizaciju PC-ja i ako vam je cijena jedan od primarnih odlučujućih faktora pri izboru sigurnosnog programa za svoje računalo, tada možete odabrati Plumbytes. U suprotnom, vjerujemo da je Reimage iznimno kvalitetan anti-malware software i odličan program za optimizaciju PC-ja koji ne samo da može pronaći i riješiti probleme s računalom, već može ukloniti malware aplikacije i pokvarene datoteke Windowsa zamijeniti dobrima.

 

Više o programu Reimage u usporedbi s drugim anti-spyware programima može se pronaći u recenziji na ovom linku.

Ponuda