Najbolji alati za uklanjanje ransomware infekcija u 2017.

2016 definitivno zaslužuje titulu godine ransomwarea. Unutar tih dvanaest mjeseci, ispušteno je na tisuće kripto-ransomwarea i parazita za zaključavanje ekrana, koji su uspješno iznudili milijune žrtava . Nažalost, trenutne tendencije ne prikazuju ni pozitivan ishod u bliskoj budućnosti. Očekuje se da će broj ransomware infekcija samo narasti tijekom iduće godine, prateći ih hibridne varijante malwarea, koje posjedujuju funkcionalnosti malware infekcija . Srećom, sigurnosni sustavi se ne planiraju predati u borbi. U stvari, porast opasnih kibernetičkih infekcija ih samo tjera da bolje rade i da kreiraju snažnije anti-ransomware proizvode koji se mogu koristiti za zaštitu u stvarnom vremenu ili za povratak sustava nakon napada. Važno je napomenuti da napretci u kibernetičkoj zaštiti ne pridonose samo žrtvama, već i sveukupnoj malware industriji. Čim su snažniji alati za borbu protiv virusa, kompleksnije će biti i kibernetičke infekcije. Zapravo, rat nikada ne prestaje; stoga, korisnici računala moraju biti na vrhuncu kibernetičke sigurnosti, konstantno obnavljajući i ažurirajući anti-virusni softver.

Trenutno na tržištu postoji širok spektar anti-ransomwarea ili programa za uklanjanje ransomwarea. Nije čudno što toliko velik broj različitih aplikacija može biti zbunjujuć za neke korisnike. Iz tog razloga, pripremili smo popis programa koji su vrijedni vaše pažnje. No, želimo naglasiti da se ransomware infekcije stalno mijenjaju, stoga, nikad ne postoji garancija da će aplikacije za uklanjanje ransomware biti 100% efektivne. Stoga, ne preporučamo da se oslanjane na samo jedno anti-ransomware rješenje u borbi protiv virusa. Trebali biste poduzeti dodatne mjere kako biste svoj uređaj zaštitili od samog napada . Također, od programa za uklanjanje malware ne biste trebali očekivati da će dekriptirati zaražene datoteke. Ovi alati će samo otkriti zlonamjerne datoteke i očistiti vaš uređaj od potencijalne štete. U osvrtu ispod, proći ćemo kroz vjerojatno najbolje alate za uklanjanje malware infekciaj u 2017. i, nadamo se, pomoći vam odabrati jedan koji vam najbolje odgovara.

1. Malwarebytes 3.0

Ukoliko tražite lagano i brzo rješenje za uklanjanje malwarea, Malwarebytes Anti-Malware je upravo ono što tražite. Nedavno je Malwarebytes izvršio veliko ažuriranje koje ga je dovelo korak bliže do profesionalnog antivirusnog softvera. Novi Malwarebytes 3.0 sadrži mnogo dodatnih sigurnosnih značajki i poboljšanja koje, sudeći prema autorima, čine program četiri puta snažnijim i bržim nego ikad prije. Besplatan probni period od 14 dana bi trebao biti dovoljan da izvidite njegove mogućnosti blokiranja zlonamjernih web stranica i otkrivanja zlonamjernih preuzimanja. Nakon probnog perioda, možete platiti jednogodišnju pretplatu na Malwarebytes 3.0 Premium za $39.99. Kliknite ovdje kako biste naučili više o Malwarebytes 3.0.

2. Plumbytes Anti-Malware

Plumbytes Anti-Malware je praktično anti-malware rješenje s mnoštvom sofisticiranih značajki koje ga čine pravim božjim darom korisnicima inficiranima ransomwareom. Unatoč njegovom postavljanju, program je brz i lak za korištenje, stoga se čak ni neiskusan korisnik računala ne bi smio susresti s problemima u korištenju. Neke žrtve ransomwarea mogu biti razočarane što Plumbytes ne nudi opciju za povratak datoteka . U drugu ruku, trebali biste shvatiti da to nije posao koji je ovaj program osmišljen da radi. Uspješno će otkriti trojance, izvršne datoteke, blokirati potencijalno opasna preuzimanja, spriječiti vas od posjećivanja sumnjivih stranica i pomoći vam kod samog uklanjanja ransomware ukoliko je otkriven. Da završimo, s polu-godišnjom Premium licencom za $49.99, Plumbytes Anti-Malware je vjerojatno najbolji anti-malware alat uzeći u obzir omjer cijene i funkcionalnosti na tržištu. Ukoliko želite saznati više o Plumbytes Anti-Malware, molimo vas da pratite ovu poveznicu.

3. Webroot SecureAnywhere AntiVirus

Webroot SecureAnywhere Antivirus je još jedno pouzdano antivirusno rješenje koje je naraslo od skenera za Mac OS X do ozbiljnog proizvoda koji je u mogućnosti zaštititi OS X, Windows, Android i iOS operativne sustave. Njegova serveri u oblaku dopuštaju programu da se ažurira i obnavlja u stvarnom vremenu, osiguravajući da je baza podataka virusa uvijek u skladu s posljednjim malware infekcijama. Webroot uvijek provjerava te sustave tijekom skeniranja sustava i poduzima potrebne mjere ukoliko na uređaju pronađe zlonamjeran sadržaj. U Webroot SecureAnywhere AntiVirus zaštiti možete uživati za samo $25.99 godišnje. Zainteresirani ste? Pročitajte više o Webroot-u i njegovim proizvodima ovdje.

4. Zemana Anti-Malware

Iako je Zemana AntiMalware relativno novo anti-malware rješenje, već je zaradilo povjerenje tisuće korisnika računala diljem svijeta. Program je iznimno brz i može pružiti opsežan sigurnosni izvještaj 5 minuta nakon inicijalnog skeniranja. Poput mnogo ostalih anti-malware rješenja, Zemana nudi besplatan probni period, ali ni cijena pune verzije nije strašna. 24/7 tehnička podrška, zaštita u stvarnom vremenu i, naravno, obrana od ransomwarea će vas koštati samo $6.95. To je stvarno malo imajući na umu da je Zemana AntiMalware jedan od najbrže rastućih i najperspektivnijih sigurnosnih rješenja danas. Više informacija o Zemana AntiMalware…

5. OSHI Defender

OSHI možda nije najbolji od programa koje smo prije spomenuli. Ipak, neprekidno se poboljšava i sa svakim ažuriranjem donosi nove značajke na stol. Ukoliko ne trebate kompleksan i težak anti-malware alat koji zauzima puno memorije sustava i usporava računalo, definitivno biste trebali dati OSHI Defenderu šansu. Osim toga, ovaj alat nije ograničen na uklanjanje ransomware infekcija, već također pruža pouzdanu zaštitu u stvarnom vremenu. Njegov glavni fokus je na održavanju privatnosti, stoga je visoko preporučan korisnicima koji cijene diskreciju svog identiteta online. Šest mjeseci zaštite privatnosti i obrane od infekcija može biti vaše da $39.99. Više detalja o značajkama OSHI Defendera nalazi se ovdje.

BONUS: oporavite sustav nakon ransomware napada pomoću Reimage softvera

Programi o kojima smo pričali u ovom pregledu softvera su snažni i pouzdani alati koji uobičajeno odrade dobar posao u uklanjanju ransomware infekcija i ostalih opasnih softvera s inficiranih uređaja. Iako takvi programi brišu zlonamjerne datoteke, većinom ne pomažu s posljedicama koje ostaju nakon napada. Stoga, možda će biti potrebni posebni alati za popravak računala i njegovo vraćanje u prijašnje stanje. Iako Reimage neće vratiti enkriptirane datoteke, popravit će promijenjen registar, ponovo izgraditi koruptiran softver i zamijeniti uništene Windows datoteke. Jedna puna godina Reimage podrške za jedan uređaj košta samo $69.95. Kliknite ovdje ukoliko želite saznati više o Reimage softveru prije nego što ga kupite.

O autoru
Lucia Danes
Lucia Danes - Istraživač virusa

Kontaktiraj Lucia Danes
O tvrtci Esolutions

Pročitajte na drugim jezicima