Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Ukloni Yoursearching.com

123

Mogu li vjerovati stranici Yoursearching.com?

Stručnjaci za sigurnost na internetu vjeruju da bi korisnici morali biti vrlo pažljivi kad je u pitanju stranica Yoursearching.com jer se smatra potencijalno nepoželjnim programom i otimačem preglednika. Kao i obično, ova stranica za pretraživanje interneta obećaje unaprijeđenje surfanja internetom prikazivanjem relevantnih i opsežnih rezultata pretrage. Ako malo istražite njenu Licencu, Izjavu o privatnosti i ostale bitne informacije, moći ćete pronaći dijelove koji se odnose na kolačiće (cookies) i prikupljanje podataka, kao i upozorenja o oglašavanju. Kao što je navedeno, rezultati pretrage na stranici Yoursearching.com obično se sastoje od “najboljih komercijalnih (sponzorirano oglašavanje) i nekomercijalnih (dobiju se uz pomoć algoritma) rezultata najpopularnijih tražilica na internetu”. To znači da nećete dobiti samo relevantne rezultate pretrage, već možete dobiti razne komercijalne ponude željeli vi to ili ne. Zapravo, ova tražilica je kategorizirana kao otimač preglednika i potencijalno nepoželjan program (potentially unwanted program, PUP) jer se obično distribuira uz pomoć prikrivene marketinške metode i može preuzeti kontrolu nad vašim preglednicima (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Expolrer) čim završite s instalacijom nekog drugog freeware programa. Uspješnu infiltraciju stranice Yoursearching.com uvijek prate modifikacije DNS postavki na svakom od preglednika, pa se zbog toga ona odjednom može pojaviti kao zadana početna stranica, tražilica ili nova kartica (tab).

An example of Yoursearching.com start page and ads

Nažalost, modifikacije preglednika nisu nešto najgore što vam se može dogoditi. Jednom kad se ova tražilica smjesti u vaš preglednik, preusmjeravanja i slični problemi počet će vas smetati tijekom surfanja. Da bi vas natjerao na posjet partnerskoj stranici i pomogao u povećanju rangiranja, ovaj otimač preglednika može vam prikazati izmijenjene rezultate pretrage pune sponzoriranih linkova. Osim toga, svaka stranica koju posjećujete može sadržavati sponzorirane oglase s linkovima koji korisnika dalje preusmjeravaju. Ako želite spriječiti dolazak na sumnjive i nesigurne stranice trećih strana, pobrinite se da s vašeg računala bez odgađanja uklonite virus Yoursearching.com. Također je otkriveno da virus koristi kolačiće, prikuplja informacije o vašim navikama tijekom surfanja, usporava rad preglednika, a uz sve to može narušiti sigurnost PC-ja. Najvažnije je održati računalo sigurnim i produktivnim. Da bi to postigli, preporučujemo da ga s vremena na vrijeme pregledate renomiranim anti-spyware programom, kao što je SpyHunter, pogotovo kad je preuzeta kontrola nad preglednikom.

Kako se ova tražilica širi internetom?

Virus Yoursearching.com preuzima kontrolu nad sistemima uz pomoć distribucijske tehnike koju su koristile i ostale slične tražilice, uključujući i Default-search.net, Dogpile.com, MyPlayCity.com i mnoge druge. Obično se širi uz pomoć programskih paketa koji se mogu pronaći na popularnim stranicama trećih strana (npr. download.com, soft32.com, cnet.com, softonic.com, itd.), kao i na sumnjivim/ilegalnim domenama. Srećom, nije preteško otkriti koji programi dolaze u paketima, pa ni rastaviti takve pakete. Da bi to učinili, morate pročitati što je moguće više informacija o freeware programu koji ste odabrali. Nakon toga, morate odabrati “Naprednu” ili “Prilagođenu” (“Advanced” ili “Custom”) instalaciju i analizirati svaku ponuđenu kućicu i svaku izjavu da bi otkrili postoje li “opcionalni downloadi” ili ne. Ako naletite na prijedlog da “Postavite Yoursearching.com kao početnu stranicu / zadanu tražilicu” (“Set Yoursearching.com as your default start page/search provider”), bez razmišljanja ga odbijte.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Yoursearching.com slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
SpyHunter se preporučuje za deinstalaciju Yoursearching.com. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju SpyHunter alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici SpyHunter.

Ako ste odlučili odabrati neki drugi anti-spyware program, deinstalirajte SpyHunter sa svog računala.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus je preporučen alat za deinsalaciju Yoursearching.com. 

Trebali biste potvrditi korištenje besplatne probe programa da otkriva trenutnu verziju parazita.
preko 40.000.000 preuzimanja!
ALternativni Softver
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju Yoursearching.com (2016-01-12)
Reimage
Testirali smo efikasnost Reimage u uklanjanju Yoursearching.com (2016-01-12)

Vodič za uklanjanje na drugim jezicimaLajkaj nas na Facebook-u