Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Ukloni Youndoo.com (Vodič za uklanjanje) - ažurirano Jan 2021

od Julie Splinters - - | Tip: Otimač preglednika

Opće informacije o virusu Youndoo.com

Virus Youndoo.com (ili Youndoo) može izgledati kao pouzdana alternativa za internet tražilicu. Ova tražilica vas može uvjeriti da pomislite da se radi o alatu za pretraživanje koji je pouzdan kao i svaki drugi. Nažalost, to nije tako. Virus Youndoo.com smatra se otimačem preglednika zbog svoje posebnosti i sposobnosti da preuzme kontrolu nad preglednikom i nakon toga postavi svoju vlastitu web stranicu kao primarnu tražilicu. Uz to, ovaj potencijalno nepoželjan program dobro je poznat po svojoj tendenciji koja nije samo naporna, već ponekad može imati neugodne rezultate za vaš PC. U sljedećim odlomcima otkrit ćete zašto se ne može vjerovati ovom alatu za pretraživanje interneta i kako se može ukloniti Youndoo.com. ReimageIntego je jedan od programa koji će osigurati potpuno uklanjanje ovog potencijalno nepoželjnog programa.

U usporedbi s drugim otimačima preglednika, kao što je recimo navigation.iwatchavi.com, koji je prenatrpan nepotrebnim platformama za kupovanje i videoigre, Youndoo ne izgleda nimalo sumnjivo. Stilski, taj virus je dizajniran da odaje dojam pouzdanosti. Ipak, taj dojam se razbije u trenutku kad počnete koristiti tu stranicu kao tražilicu. Prije svega ćete primijetiti njegovu užasnu sklonost da vas navodi na domene sumnjive kvalitete. Ne bi to bio toliko naporan problem, da nema potencijalne štete. Drugim riječima, virus Youndoo može vas preusmjeriti ne samo na domene za oglašavanje, već na stranice s potencijalno malicioznim sadržajem. Ako malware program tamo čeka n e bi li zarazio vaše računalo, vaši sistemski programi mogli bi loše funkcionirati ili ćete možda vidjeti razne obavijesti o greškama. Dakle, najpametnije bi bilo da odmah počnete s uklanjanjem virusa Youndoo.com.

The image displaying youndoo.com

Uz to, virus Youndoo.com prikuplja specifične informacije. U Izjavi o privatnosti stoji da ova tražilica prikuplja sljedeće podatke:

• IP adresa određenog računala,
• datum i vrijeme pretrage,
• tražena stranica/ime datoteke koja je preuzeta,
• količina prebačenih podataka,
• indikacija o tome je li pristup/preuzimanje bilo uspješno,
• internet adresa s koje je stranica ili datoteka preuzeta ili gdje se nalazi tražena funkcija,
• web preglednik koji se koristi.

Te informacije se koriste za statistiku. Youndoo koristi Google Analytics za procesuiranje podataka. Problem je u tome što stranicu isto tako financiraju treće strane. Ako virus dođe u posjed ranije spomenutih podataka, vaš preglednik bit će bombardiran prilagođenim reklamama. Mogućnost da ćete kliknuti na te pay-per-click (plaćanje po kliku) komercijalne ponude se udvostručuje. Iako vlasnici ovih reklama zbog njih imaju razne beneficije, vi nećete dobiti ništa. Njihov alternativni naziv je “pomoćni elementi” i oni su primarno odgovorni za utvrđivanje pozicije otimača preglednika. Kao rezultat njihove aktivnosti, moći ćete se susresti s poteškoćama tijekom uklanjanja virusa iz prvog pokušaja. Budući da se te datoteke rasprše diljem sistema registara, deinstalacija virusa Youndoo iz postavki primarnog web preglednika čini se nedovoljnom. Uz to, Oni također mogu kreirati rupe u sistemu za infiltraciju drugih nepotrebnih ekstenzija i plug-inova za preglednik koji će se smjestiti u napadnutom računalu.

Načini distribucije ovog otimača preglednika

Sami ste ga nehotice instalirali. kad ste pokrenuli proces instalacije nedavno preuzetog programa za pregledavanje PDF datoteka ili Flash Playera, previdjeli ste unaprijed označeni i odabrani dodatak (add-on). Isto tako, virus Youndoo.com preuzeo je kontrolu nad vašim računalom. Da biste to spriječili u budućnosti, neophodno je promijeniti uobičajeni redoslijed aktivnosti. Kad želite instalirati neki novi program, odaberite “Prilagođene” postavke. Samo kad ste sigurni da nema unaprijed odabranih privitaka ili dodataka, završite instalaciju. Na kraju, bacite oko na Izjavu o privatnosti i pročitajte recenzije korisnika, a to bi moglo biti korisno pri odluci je li neka tražilica pouzdan alat.

Uklonite virus Youndoo.com iz svojeg računala

Da biste uklonili virus Youndoo iz računala u nekoliko minuta, morate odabrati automatski način uklanjanja i instalirati anti-spyware program. Da biste se osigurali i da bi vas taj program štitio od drugih potencijalno nepoželjnih programa (PUP, potentially unwanted program) i virusa, preporučujemo vam da ga redovno ažurirate. Imajte na umu da pravi sigurnosni program nije samo neophodan, već od krucijalne važnosti za općenitu zaštitu vašeg računala. No, ako ne želite instalirati dodatne programe na računalo, možete provesti ručno uklanjanje virusa Youndoo.com. Pobrinite se da svaki korak uklanjanja provedete pažljivo da biste spriječili ponovno pojavljivanje ovog otimača preglednika.

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Youndoo.com Priručnik za uklanjanje:

Uklonite Youndoo.com iz Windows sistema

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite Youndoo.com i srodne programe
  Ovdje, potražite Youndoo.com ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite Youndoo.com iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Youndoo.com ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite Youndoo.com iz Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, Youndoo.com bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite Youndoo.com iz Mozilla Firefox (FF)

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite Youndoo.com i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje Youndoo.com. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite Youndoo.com iz Google Chrome

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite Youndoo.com te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje Youndoo.com. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite Youndoo.com iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite Youndoo.com ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja Youndoo.com. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite Youndoo.com tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Julie Splinters
Julie Splinters - Specijalist za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Julie Splinters
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima