Ljestvica ozbiljnosti:  
  (39/100)

Ukloni YAC (Vodič za uklanjanje) - srp 2017 ažuriranje

od Olivia Morelli - -   Yet Another Cleaner | Tip: Sustavski alati

Što je to YAC?

YAC

YAC (može se također pronaći pod nazivom Yet Another Cleaner) vrlo je sumnjiv sigurnosni software koji pripada tvrtki Elex do Brasil Participações Ltda Technology Inc. Bez obzira na to koliko bezazleno izgleda, morate biti oprezni jer su na internetu pokrenute brojne rasprave. I dok ne možemo reći da je to maliciozan program koji nije sposoban detektirati viruse, morate biti veoma pažljivi jer je povezan s ne baš poštenim aktivnostima.

Nakon što instalirate YAC na vaše računalo, otkrit ćete da ga je nemoguće deinstalirati, a možda ćete čak morati zbog toga instalirati još jedan sigurnosni software. Uz to, sve upućuje na to da se širi internetom u paketu s drugim aplikacijama, pa bi definitivno morali pratiti svaki proces instalacije novog programa. U suprotnom, otkrit ćete da je kontrolu nad vašim računalom preuzeo MyPC backup, Search.yac.mx, iSafe ili neki drugi potencijalno nepoželjan program. Čim takav neki program uđe u vaše računalo, on može promijeniti razne sistemske postavke i početi s nepoželjnim aktivnostima, kao što su preusmjeravanja, usporavanja, pop-up reklame, itd.

Nažalost, to još nije sve… Nakon što smo pročitali Uvjete korištenja programa YAC, uspjeli smo pronaći sljedeću rečenicu: “Partnerski odnos s anti-spyware i anti-malware tvrtkama: Malwarebytes (Malwarebytes Antimalware), PC Tools (STOPzilla), Enigma Software (SpyHunter 4), SUPERantispyware (Superantispyware), SurfRight B.V. (Hitman Pro).” Gotovo smo sigurni da ovi developeri antivirusnih i anti-spyware programa uopće ne znaju za taj “partnerski” odnos. Ako želite biti zaštićeni i izbjeći sve vrste virusa, jednostavno odaberite jedan od tih programa i instalirajte ga na računalo. Uz to, mislimo da bi morali ukloniti malware program Yet Another Cleaner sa svog računala. To ćete najlakše učiniti uz pomoć programa Reimage.

YAC

Kako se YAC može naći na mojem računalu?

Kao i bilo koji drugi program dizajniran za unapređenje zaštite PC-ja, Yet Another Cleaner može se preuzeti s vlastite službene stranice ili sa stranica kao što su Softpedia ili Cnet. Ipak, kao što smo to već spomenuli, morate biti vrlo pažljivi s njegovom instalacijom jer u vaš PC sistem može ući u paketu s nekom drugom sumnjivom komponentom.

Morate paziti jer ovaj program također može preuzeti tražilicu Search.yac.mx koja može napraviti dodatne izmjene u postavkama vašeg sistema i početi s preusmjeravanjem prema partnerskim web stranicama, prikazivati dosadne pop-up reklame i uzrokovati razne druge probleme. Kad se sve zbroji, ne možemo reći da je Yet Another Cleaner maliciozan program, ali ne možemo niti garantirati da je to pouzdan alat koji će unaprijediti funkcionalnost vašeg PC-ja. Ako želite da vaše računalo ne bude zaraženo virusima, morat ćete se osloniti na neki renomirani alat, kao što je Reimage ili SpyHunter 5Combo Cleaner.

Kako ukloniti YAC?

Ako mislite da su reklame i notifikacije koje prikazuje YAC beskorisne, ne bi trebali gubiti vrijeme, već se čim prije riješiti tog programa. Da bi to učinili, pratite korake postupka koji slijedi:

Windows 7 / Vista / XP

  • Kliknite Start → Control PanelPrograms and Features (ako koristite Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs).
  • Ovdje potražite Yet Another Cleaner, PC Backup, YAC Search, iSafe ili bilo koji drugi sumnjivi program koji ste nedavno instalirali.
  • Deinstalirajte ih i kliknite OK da bi pohranili sve promjene.

Windows 8

  • Ako koristite Windows 8, kliknite desnom tipkom miša u donji lijevi kut ekrana. Kad se pokaže Quick Access Menu, odaberite Control Panel, a nakon toga Uninstall a Program.
  • Ovdje potražite Yet Another Cleaner, PC Backup, YAC Search, iSafe ili bilo koji drugi sumnjivi program koji ste nedavno instalirali.
  • Deinstalirajte ih i kliknite OK da bi pohranili sve promjene.
Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Preporučujemo Reimage da biste uklonili štetu izazvanu virusom. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.

O autoru

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Olivia Morelli
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-yac.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima