Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Windows PC Backup Wizard. Kako ukloniti? (Vodič za deinstalaciju)

od Ugnius Kiguolis - - | Tip: Otimač preglednika

Stvari koje morate znati o programu Windows PC Backup Wizard

Windows PC Backup Wizard možda nije virus, ali se definitivno radi o potencijalno nepoželjnom programu (potentially unwanted program, PUP). Promovira se kao software za izradu sigurnosnih kopija, a obično se instalira s nekim drugim besplatnim programom koji se preuzme s interneta. Wnidows PC Backup Wizard mogao bi biti potpuno legitiman i koristan program. No, stalno tjeranje na korištenje ovog programa može biti prilično naporno. Jednom kad se instalira, ovaj program slat će vam svakih 10 minuta notifikacije koje su označene kao kritična upozorenja koja vam poručuju da “odmah aktivirate Windows Backup” (“Activate Windows Backup Now!”). Ako kliknete na gumb OK, otići ćete na ekran za registraciju koji će iskočiti ispred prozora svih drugih programa koji su u tom trenutku aktivni. Taj ekran za registraciju ne može se zatvoriti osim ako se registrirate ili završite proces uz pomoć Task Managera. Čini se da obavijest s kritičnim upozorenjem i nemogućnost da se na lagani način zatvori prozor za registraciju tjera korisnika da se registrira. Neki od manje iskusnih korisnika registrirat će se samo zato da bi što prije zatvorili taj prozor i nastavili s radom. Ostali će to učiniti jer su zabrinuti za sigurnost svog sistema zbog kritičnog upozorenja. To su glavni razlozi zbog kojih biste bez oklijevanja trebali ukloniti Windows PC Backup Wizard iz računala.

Inače, postoje i drugi programi koji rade na sličnom principu. Na primjer, tu je program PC Mechanic 2015 koji se također prikazuje kao koristan alat za upravljanje sistemom računala, ali se ipak ponovno radi o prevarantskoj aplikaciji. Ona će skenirati računalo korisnika i otkriti moguće probleme, a kad završi s tim, prikazat će brojne pogreške i probleme, uključujući nepotrebne datoteke, neispravne unose u registar, itd. Nakon toga će korisniku ponuditi mogućnost kupnje kompletne verzije programa PC Mechanic 2015 da bi se svi problemi uspješno riješili, a greške popravile.

Kao što možete vidjeti, takvi programi samo manipuliraju informacijama da bi natjerali korisnika na preuzimanje ili kupnju proizvoda. Pa ako se susretnete sa sličnim problemima na svojem računalu, uvijek provjerite jesu li te ponude sumnjivih programa istinite ili nisu. Možete upotrijebiti neke alternativne anti-malware alate da biste rasvijetlili situaciju oko legitimnosti takvih aplikacija, na primjer program Reimage.

Windows PC Backup Wizard example screenshot

Kako se distribuira Windows PC Backup Wizard?

Kao što smo već spomenuli, Windows PC Backup Wizard distribuira se, baš kao i neki drugi potencijalno nepoželjan program, korištenjem obmanjujuće marketinške metode koja se naziva “bundling”. To znači da se potencijalno nepoželjni programi šire kao privici nekim drugim programima ili aplikacijama. Obično se potencijalno nepoželjni programi stavljaju u paket s popularnim aplikacijama za dijeljenje datoteka, programima za kreiranje PDF datoteka, video i audio playere. kad korisnik instalira neku od tih aplikacija na svoje računalo, dodatni se programi instaliraju istovremeno. Problem leži u tome što se ti procesi u većini slučajeva dogode bez znanja korisnika i bez njegove dozvole ili pristanka. Dakle, od krucijalne je važnosti biti veoma pažljiv prilikom preuzimanja i instalacije novih programa. Kako nitko nema vremena brinuti uklanjanju potencijalno nepoželjnih programa kao što je Windows PC Backup Wizard, bolje je i pametnije unaprijed se zaštititi od njihovog ulaska u sistem. Pobrinite se da uvijek odaberete “Prilagođene” ili “Napredne” postavke instalacije. To će vam pomoći u otkrivanju svih dodatnih nepoželjnih programa koji bi mogli biti instalirani.

Mogu li obrisati program Windows PC Backup Wizard?

Odgovor je DA, naravno na možete. Ne radi se o sistemskoj datoteci li nečem tako važnom. Virus Windows PC Backup Wizard samo je jedna od nepotrebnih aplikacija na vašem računalu koja zauzima prostor i ometa vas svojim napornim upozorenjima. Ako želite ukloniti Windows PC Backup Wizard iz svojeg računala, možete to učiniti jednostavnom deinstalacijom tog programa jer vam je ta opcija dostupna od početka. Također nemojte zaboraviti skenirati računalo nekim antivirusnim alatom kao što je Reimage ili Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes da bi se osigurali da su sve komponente aplikacije Windows PC Backup Wizard eliminirane.

Pratite korake koji slijede da biste uklonili Windows PC Backup Wizard iz svojeg računala:

  1. Kliknite na “Start” i odaberite “Control Panel”.
  2. Kliknite na “Uninstall a Program” pod “Programs”.
  3. Odaberite “Windows PC Backup Wizard” i ostale slične komponente, pa odaberite opciju “Uninstall/Change”.
  4. Kliknite na “Yes” i nakon toga na “OK” da biste pohranili promjene.
Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Preporučujemo Reimage da biste uklonili štetu izazvanu virusom. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.

O autoru

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-windows-pc-backup-wizard.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima