Ljestvica ozbiljnosti:  
  (91/100)

Ukloni WareOut (Besplatne instrukcija)

od Ugnius Kiguolis - - | Tip: Nevaljao Antispyware

Učitava li vaš PC sumnjivo skeniranje sistema koje pokreće program WareOut? Radi li taj program na nenormalan način? Primate li čudne poruke upozorenja o kritičnim propustima u sigurnosti računala? Radi li vaše računalo mnogo sporije nego ranije? Krivac za te probleme mogao bi biti virus WareOut (poznat i pod nazivima WareOut.exe, spyware.Wareout), a isti je ozbiljne cyber prijetnja poznata kao odmetnuti anti-spyware program.

WareOut – odmetnuti anti-spyware. Zašto?

WareOut je ime koje bi vas moglo zavesti, pa ne bi smjeli nasjesti i slijepo svemu vjerovati. Ipak, na prvi pogled, ovaj alat može izgledati kao profesionalni anti-spyware program, no to uopće NIJE istina. Zapravo, on je klasificiran kao odmetnuta anti-spyware aplikacija i spada među opasnije cyber prijetnje na koje možete naletjeti. Virus WareOut pretvara se da je riječ o legitimnom anti-spyware programu da bi mogao prestrašiti korisnike koji će prvo pomisliti da je njihov PC zaražen i pun virusa, malware programa, Trojanaca i ostalih prijetnji. Odgovor na pitanje zašto to čini vrlo je jednostavan – nastoji na lagan način zaraditi novac.

WareOut fake scan and invented scan results

Kako funkcionira ovaj odmetnuti program?

Nakon uspješne infiltracije (metoda distribucije bit će objašnjena u sljedećem odlomku), odmetnuti program WareOut zavlači se duboko u operativni sustav i počinje ugrožavati cijeli sistem. Instalira se u startup Windowsa i pokreće nekoliko malicioznih procesa putem Task Managera i uništava unose u Registar. Nakon toga, ovaj lažni antivirusni program počinje učitavati unaprijed planirana skeniranja i obavještava o raznim infekcijama koje se skrivaju u vašem PC-ju. No, program WareOut NEMA virusnu bazu podataka, što znači da su svi virusi na koje upozorava izmišljeni. Ova cyber prijetnja obično nasumično odabire datoteke koje pronađe u sistemu i javlja da su maliciozne. Naravno, nudi i uklanjanje svih nabrojenih infekcija, no za to ćete biti upućeni da morate kupiti “punu” ili “licenciranu” verziju programa WareOut. Molim vas da NE kupujete taj program, jer ćete tako samo izgubiti novac. K tome treba dodati i da uklanjanje nabrojenih “malicioznih datoteka” može dovesti do kritičnih problema za računalo, dok otkrivanje podataka vaše kreditne kartice cyber kriminalcima može dovesti do krađe s bankovnog računa. Dakle, najbolje rješenje, u ovom slučaju, bi bilo uklanjanje programa WareOut. Nažalost, taj zadatak baš i nije lagan. Nametnik vam možda neće dopustiti da ga uklonite ni ručno, ni automatski. Srećom, uz pomoć programa Reimage ili neke druge profesionalne anti-malware aplikacije, možda ćete uspjeti u tome. Ako ne možete učitati niti jedan anti-malware program, otiđite na Stranicu 2 i pronađite korake koje morate poduzeti da bi aktivirali legitimnu anti-spyware aplikaciju.

Kako se širi scareware program WareOut?

Ako vaše računalo provodi skeniranja sistema koje pokreće program WareOut, to znači samo jednu stvar – zaraženi ste kritičnim programom koji vam želi na prevaru ukrasti novac. Dakle, Bez obzira na to koliko pouzdano izgleda, NEMOJTE vjerovati njegovim skenerima i NIKAD nemojte davati novac za njegovu licencu. Srećom, postoji mogućnost da zaštitite računalo od ovakvih i drugih sličnih prijetnji. WareOut se obično promovira na sljedeće načine:

 • Obmanjujuća ažuriranja programa;
 • Spam poruke;
 • Inficirani linkovi;
 • Ilegalne web stranice.

Unaprijed možemo reći da je najbolja zaštita za PC profesionalan anti-spyware program koji se redovno ažurira. on će pokrpati rupe u sigurnosnom sustavu i neće dopustiti ulazak malware programa i virusa u sistem. Također, nikad ne bi smjeli vjerovati pop-up upozorenjima koja vas tjeraju da ažurirate stvari kao što u Java, Flash Player, Media Player i ostali programi jer ta upozorenja mogu biti puna malicioznih instalacijskih datoteka. Još jedan bitan aspekt su email poruke. Ako dobijete sumnjivu poruku od nepoznatog pošiljaoca, ako njen naslov sadrži gramatičke ili pravopisne pogreške, nemojte riskirati zarazu, već odmah te poruke obrišite. Ako ste već zaraženi odmetnutim programom WareOut, morate otići na sljedeću stranicu i otkriti “Kako ukloniti virus WareOut”.

Kako ukloniti virus WareOut?

Ako ste otkrili da je vaš PC ugrožen od strane malware programa WareOut, morate pokrenuti skeniranje kompletnog sistema renomiranim anti-spyware programom i ukloniti sve maliciozne datoteke. U suprotnom, mogli bi na svom računalu pronaći još virusa. Prije nego to učinite, ažurirajte svoju anti-spyware aplikaciju. Ako vam je potreban detaljan vodič koji vam to sve objašnjava, pročitajte ovaj vodič. Za pokušaj uklanjanja ove prijetnje, preporučujemo vam programe Reimage i SpyHunter 5Combo Cleaner jer oni vrlo lagano mogu detektirati svaku skrivenu komponentu koja pripada ovoj ili nekoj drugoj cyber prijetnji.

PAŽNJA! WareOut može pokušati blokirati instalaciju ili aktivnost legitimnog sigurnosnog programa, uključujući i programe SpyHunter i StopZilla. Ako ne možete preuzeti ili pokrenuti niti jedan od njih, probajte učiniti sljedeće:

1. UPOTRIJEBITE SYSTEM RESTORE DA BI ONESPOSOBILI VIRUS:

 1. Kliknite na Start -> All Programs -> Accessories -> System Tools -> System Restore.
 2. Odaberite Restore my computer to an earlier time i kliknite na Next.
 3. Odaberite datum i specificirajte točku vraćanja koju želite i kliknite na Next.
 4. Pričekajte da PC ponovno podigne Windowse i kliknite na OK u prozoru Restoration Complete.
 5. Sada preuzmite program Reimage i pokrenite skeniranje kompletnog sistema nakon što se anti-spyware program ažurira.

Ako koristite operativni sustav Windows 8, pratite sljedeće korake:

 1. Otiđite na početni ekran Windowsa 8 Start Screen i upišite restore point u prozorčić Search.
 2. Sada kliknite na Settings -> Create a restore point.
 3. Kad se nađete u System Protection tab, odaberite System Restore.
 4. Kliknite na gumb Nextda bi vidjeli točke vraćanja i lijevom tipkom miša kliknite na unos koji vam je potreban.
 5. Sada odaberite Scan for affected programs -> Close -> Next -> Finish.
 6. Kad vaš PC ponovno pokrene Windowse 8, preuzmite program Reimage i pokrenite skeniranje kompletnog sistema nakon što se anti-spyware ažurira.

2. PODIZANJE OPERATIVNOG SUSTAVA U SAFE MODE BEZ PRISTUPA INTERNETU:

 1. Restartajte svoje računalo.
 2. Čim računalo postane aktivno, počnite stalno pritiskati tipku F8sve dok ne ugledate ekran Advanced Boot Options.
 3. Ovdje odaberite Safe Mode with Networking (da bi to učinili, morate koristiti strelice) i stisnite Enter.
 4. Ulogirajte se kao isti korisnik kao i u normalnom modu Windowsa.
 5. Sada desnom tipkom miša kliknite na IE ili ikonu nekog drugog preglednika te odaberite Run As ili Run As administrator. Upišite lozinku vašeg Administratorskog računa (ako je potrebno).
 6. U polje za adresu upišite sljedeći link: https://www.2-spyware.com/download/hunter.exe i preuzmite program na desktop. Pokrenite ga da bi uklonili maliciozne datoteke.

3. KREIRANJE RAČUNA ZA GOSTA I SKENIRANJE RAČUNALA:

Ako posjedujete još neki korisnički račun (gost), možete s njim pokušati pokrenuti kompletno skeniranje sistema. Morate se samo ulogirati kao taj korisnik i na računalo preuzeti program Reimage da bi napravili skeniranje kompletnog sistema. Svoj račun za gosta možete aktivirati na sljedeći način:

 1. Kliknite na Start -> Settings -> Control Panel i odaberite User Accounts.
 2. Nakon što se pojavi novi prozor, kliknite na Guest -> Turn On Guest Account.
 3. Sada pričekajte da računalo ponovno podigne operativni sustav i vidjet ćete ekran na kojem se logira u Windowse.
 4. Odaberite Guest account da bi preuzeli anti-spyware program koji smo vam preporučili.

4. UPOTREBA DRUGOG PC-ja ZA PREUZIMANJE ANTI-SPYWARE PROGRAMA:

 1. Uzmite drugo računalo koje nije zaraženo ovim virusom i preuzmite program Reimage.
 2. Nakon što cijela procedura završi, prebacite ovaj anti-malware program na CD/DVD, eksterni hard disk ili USB flash drive.
 3. U međuvremenu, zaustavite maliciozne procese na zaraženom računalu. Da bi to učinili, upotrijebite ovaj tutorial.
 4. Uređaj koji ste upotrijebili za prebacivanje anti-spyware programa priključite na zaraženi PC i pokrenite taj program.

5. BLOKIRAJTE PROGRAM WareOut PRIJE SKENIRANJA:

 1. Pustite da WareOut započne svoj posao i završi lažno skeniranje sistema.
 2. Kliknite na Allow unprotected zatvorite poruku s upozorenjem.
 3. Otvorite File Explorer (kliknite na Start -> Documents) i upišite %AppData% u kućicu za lokaciju. Kliknite na enter.
 4. Preimenujte guard-agas ili sličan unos.
 5. Ponovno podignite operativni sustav i unesite link u kućicu za adresu: https://www.2-spyware.com/download/hunter.exe.
 6. Preuzmite program SpyHunter i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju virusu WareOut.
Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Preporučujemo Reimage da biste uklonili štetu izazvanu virusom. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.
WareOut fotografija
WareOut fotografija

O autoru

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-wareout.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima