Uklonite virus Safesurfs.net (Instrukcija za uklanjanje) - Jan 2021 ažuriranje

od Julie Splinters - - | Tip: Otimač preglednika

Zašto korištenje tražilice Safesurfs.net kao zadane može biti rizično?

Safesurfs.net virus

Virus Safesurfs.net može imati ime koje ulijeva povjerenje, no riječ je o cyber infekciji koje biste se trebali kloniti. SafeSurfs se kategorizira kao otimač preglednika, pa ako ga svjesno izbjegavate to ne mora značiti da ga nećete jednog dana vidjeti kao početnu stranicu preglednika ili zadanu tražilicu.

Ova infekcija može se širiti s drugim programima, a najbolje što možete učiniti zaštitite svoje računalo je instaliranje pouzdanog antivirusnog alata, kao što je ReimageIntego i pažljivo biranje odakle se preuzimaju novi programi. Osim što će preuzeti kontrolu nad vašim preglednikom, virus vam može i dosađivati reklamama, preusmjeravati vas na nepoznate domene i bilježiti vaše navike tijekom surfanja internetom.

Kakve opasnosti takve aktivnosti predstavljaju za vaš PC, raspravljat će se u nastavku teksta, ali ako ste zapravo naišli na našu stranicu u potrazi za preporukama oko uklanjanja virusa Safesurfs.net, možete odmah otići na završetak članka gdje ćete pronaći sve potrebne informacije.

Jedan od najopasnijih aspekata virusa SafeSurfs je nekontrolirano i nepredvidljivo oglašavanje. Sponzorirani oglasi i linkovi ubacuju se direktno u rezultate pretraga i na nasumično odabrane stranice, a to umanjuje kvalitetu pretraživanja i surfanja internetom.

čak i ako ste pobornik posebnih ponuda i popusta na internetu, morate imati na umu da ničemu što promovira ovaj otimač preglednika ne možete vjerovati. Nakon što kliknete na bilo koju od reklama, možete odmah biti preusmjereni na stranicu posvećenu kockanju ili na neku drugu opasnu domenu, pa zbog toga savjetujemo da izbjegavate interakciju s tom stranicom. Povrh svega, Safesurfs.net vas može špijunirati.

Možda se bilježe samo neosobne informacije, ali jednom kad se one prikupe, one će postati vlasništvo autora virusa i mogu biti prodane ili podijeljene s trećim stranama, a to se ni smjelo tolerirati. Zbog toga preporučujemo da uklonite Safesurfs.net prije nego kliknete na gumb za pretraživanje.

Safesurfs.net virus

Može li se sistem obraniti od ovog virusa?

Kao što ste već otkrili, Safesurfs.net je pritajeni parazit i može neprimjetno ući u sistem računala. Budući da infekcija ne predstavlja nikakvu direktnu prijetnju za računalo, većina korisnika misli da je aktiviranje antivirusne zaštite dovoljno za obranu od virusa. U stvarnosti, potrebno je malo više od toga.

Alat za borbu protiv virusa može ga obrisati jednom kad se nađe na računalu, ali neće ga zaustaviti u njegovom dolasku na računalo. pošto ovakve infekcije putuju internetom u paketima s drugim programima, neophodno je pripaziti što se instalira na računalo.

Samo Napredne/Prilagođene postavke omogućuju takav nadzor nad procesom instalacije, pa se morate pobrinuti da odaberete upravo to prilikom instaliranja novog programa na vaš PC. Jednom kad to učinite, nemojte zaboraviti prekinuti instalaciju potencijalno opasnih aplikacija.

Jedan od najopasnijih aspekata virusa SafeSurfs je nekontrolirano i nepredvidljivo oglašavanje. Sponzorirani oglasi i linkovi ubacuju se direktno u rezultate pretraga i na nasumično odabrane stranice, a to umanjuje kvalitetu pretraživanja i surfanja internetom.

čak i ako ste pobornik posebnih ponuda i popusta na internetu, morate imati na umu da ničemu što promovira ovaj otimač preglednika ne možete vjerovati. Nakon što kliknete na bilo koju od reklama, možete odmah biti preusmjereni na stranicu posvećenu kockanju ili na neku drugu opasnu domenu, pa zbog toga savjetujemo da izbjegavate interakciju s tom stranicom.

Povrh svega, Safesurfs.net vas može špijunirati. Možda se bilježe samo neosobne informacije, ali jednom kad se one prikupe, one će postati vlasništvo autora virusa i mogu biti prodane ili podijeljene s trećim stranama, a to se ni smjelo tolerirati. Zbog toga preporučujemo da uklonite Safesurfs.net prije nego kliknete na gumb za pretraživanje.

Može li se sistem obraniti od ovog virusa?

Kao što ste već otkrili, Safesurfs.net je pritajeni parazit i može neprimjetno ući u sistem računala. Budući da infekcija ne predstavlja nikakvu direktnu prijetnju za računalo, većina korisnika misli da je aktiviranje antivirusne zaštite dovoljno za obranu od virusa.

U stvarnosti, potrebno je malo više od toga. Alat za borbu protiv virusa može ga obrisati jednom kad se nađe na računalu, ali neće ga zaustaviti u njegovom dolasku na računalo.

Kako se pobrinuti da je uklanjanje virusa Safesurfs.net stvarno sigurno?

Ako vam uklanjanje virusa predstavlja novitet, nemojte brinuti, uklanjanje virusa Safesurf.net nije pretežak zadatak. Infekcija se može eliminirati ručno ili automatski.

Druga opcija je najbolje rješenje, ako je obračun s virusima golim rukama nešto što nikome ne biste poželjeli. Takav pristup zahtijevat će od vas da nabavite neki pouzdani antivirusni software i pokrenete skeniranje sistema.

Tu je također i alternativna opcija za rješavanje problema potencijalno nepoželjnog programa. Virus Safesurf.net možete ukloniti ručno. Kako god, nakon članka slijedi ilustrirani vodič o tome kako to napraviti.

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Safesurfs.net Priručnik za uklanjanje virusa:

Uklonite Safesurfs.net iz Windows sistema

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite Safesurfs.net i srodne programe
  Ovdje, potražite Safesurfs.net ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite Safesurfs.net iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Safesurfs.net ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite Safesurfs.net iz Internet Explorer (IE)

 1. Uklonite opasne dodatke
  Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 2. Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite Safesurfs.net te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable: Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable'
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 4. Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene. Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene
 5. Resetirajte Internet Explorer
  Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 6. Ovdje, odaberite Reset.
 7. Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje Safesurfs.net. Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'

Uklonite virus Safesurfs.net iz preglednika Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, Safesurfs.net bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite Safesurfs.net iz Mozilla Firefox (FF)

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite Safesurfs.net i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje Safesurfs.net. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite Safesurfs.net iz Google Chrome

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite Safesurfs.net te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje Safesurfs.net. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite Safesurfs.net iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite Safesurfs.net ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja Safesurfs.net. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite Safesurfs.net tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Julie Splinters
Julie Splinters - Specijalist za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Julie Splinters
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima