Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite virus Rts.dsrlte.com (Vodič za uklanjanje) - 2021 ažuriranje

od Jake Doevan - - | Tip: Otimač preglednika

Već neko vrijeme nas korisnici ispituju o preusmjeravanjima koja uzrokuje virus Rts.dsrlte.com. Tvrde da su problemi počeli odmah nakon instaliranja aplikacije naziva AppStein na njihova računala. No, ponekad se dogodi da ovaj problem počne smetati korisnike PC-ja i prije instalacije te freeware aplikacije. U tom slučaju, morate razmisliti na koje reklame ste kliknuli prije nego ste primijetili taj problem. Osim toga, ako ste ikada pokušali ukloniti Rts.dsrlte.com sa svog računala, mogli ste primijetiti da to i nije baš tako jednostavan zadatak. Molimo vas da pročitate ovaj članak da bi saznali više o glavnim razlozima zašto vas u radu ometaju preusmjeravanja virusa Rts.dsrlte.com i što vam može pomoći da ga se riješite.

Dakle, kako su povezani Rts.dsrlte.com i AppStein?

Rts.dsrlte.com smatra se potencijalno nepoželjnim programom i otimačem preglednika koji vrlo lako može neprimjetno preuzeti kontrolu nad vašim web preglednikom. U većini slučajeva, instalira se u paketu s jednim drugim programom sumnjive kvalitete naziva AppStein. Odmah, čim se nađe u sistemu, on želi preuzeti kontrolu nad svakim od preglednika, uključujući Google Chrome, Mozillu Firefox i Internet Explorer, jer je kreiran da im se svima prilagodi. Međutim, ovo nije najveći problem s koji ćete se morati uhvatiti u koštac kada vam se u sistemu nađe otimač preglednika Rts.dsrlte.com. Nakon što promijeni početnu stranicu, zadanu tražilicu i ostale postavke, ova aplikacija počinje s preusmjeravanjima na Yoahho.com ili neku drugu sumnjivu stranicu. To se aktivno radi tako da se korisnicima prikažu modificirani rezultati pretrage koji su puni različitih natpisa, linkova i sličnog sadržaja. Bez obzira što ta preusmjeravanja izgledaju bezopasno, morate biti oprezni jer vas mogu na prevaru natjerati da posjetite opasne web stranice, a da zapravo ništa ne posumnjate. Ako niste oprezni, može doći do instalacije drugih potencijalno nepoželjnih programa, pa čak i virusa.

Zašto developeri takvih programa žele uzrokovati takve aktivnosti? Prije svega, oni žele generirati pay-per-click zaradu. Ta zarada se prikuplja tako što se korisnici prisiljavaju na posjet partnerskim stranicama. Također, oni žele svoje korisnike natjerati da kliknu na sponzorirane oglase i prošire programe koji su s njima povezani. Na kraju, Rts.dsrlte.com može se koristiti za prikupljanje informacija o tome što korisnici pretražuju, koje stranice vole posjećivati, što upisuju na tim stranicama, koja je IP adresa njihovog računala, koja je njihova email adresa, koja je lokacija njihovog PC-ja i slični osobni neidentificirajući podaci. Morate biti pažljivi jer, kao rezultat nepažnje, možete početi primati velike količine spam poruka. Ako ste primijetili sumnjiva preusmjeravanja na Rts.dsrlte.com, usporavanja ili agresivne pop-up reklame, morate pokrenuti skeniranje kompletnog sistema programom ReimageIntego i tako popraviti svoje računalo što je to prije moguće.

Rts.dsrlte.com redirect virus that looks just like Yahoo

Kako može potencijalno nepoželjan program (PUP) preuzeti kontrolu nad mojim računalom?

Kao što smo već ranije spomenuli, virus RTS.dsrlte.com blisko je povezan s plug-inom AppStein. Taj plug-in aktivno se koristio da se odgodi uklanjanje ovog otimača preglednika. Morate biti veoma pažljivi ako se ova dva programa infiltriraju u vaše računalo, jer to može dovesti do curenja informacija i infiltracije sumnjivih programa u računalo.

U nekim slučajevima, virus Rts.dsrlte neprimjetno se i bez traženja dozvole pojavi na računalu. Ovdje moramo istaknuti da ovaj program NIJE virus, a to znači da ne može doći u nečije računalo bez intervencije korisnika. Program ulazi u sistem uz pomoć “bundlinga”, a to ne može biti implementirano bez freeware ili shareware programa. Dakle, ako je Rts.dsrlte.com preuzeo kontrolu nad web preglednikom i ako ste uz to primijetili widget aplikacije AppStein u pregledniku, tada nema sumnje da ste nedavno instalirali freeware program, a niste izbjegli odabir dodatnih komponenti. Ne brinite jer sigurno niste jedini korisnik koji je na prevaru natjeran na instaliranje programa “u paketu”. Dodatne komponente obično su skrivene ili otkrivene na obmanjujuć način. Da bi poništili njihov odabir, morate kliknuti na “Naprednu” ili “Prilagođenu” (“Advanced” ili “Custom”) instalacijsku opciju i pažljivo pratiti cijeli proces instalacije s namjerom da izbjegnete odabir “opcionalnih downloada”. U slučaju da imate raznih neugodnosti, pratite vodič koji slijedi i riješite te probleme.

Kako ukloniti virus Rts.dsrlte.com iz vašeg sistema:

Postoji nekoliko metoda koje se mogu koristiti za eliminiranje virusa Rts.dsrlte.com iz sistema. Prema riječima stručnjaka za sigurnost na internetu iz tvrtke 2spyware, to se može napraviti ručno ili automatski. No, ako se odlučite na ručno uklanjanje, možete naići na poteškoće jer aplikacije AppStein i Search Protect mogu blokirati sve vaše pokušaje uklanjanja. Zobg toga preporučujemo pokretanje skeniranja kompletnog sistema jednim od programa koji su navedeni, a tako ćete se riješiti ovog, ali i ostalih potencijalno nepoželjnih programa samo jednim klikom. Ako smatrate da ste dovoljno napredan korisnik za izvođenje ručnog uklanjanja, slijedite korake napisane nakon ovog članka.

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.
Virus Rts.dsrlte.com fotografija
Virus Rts.dsrlte.com fotografija

Ručni Rts.dsrlte.com Priručnik za uklanjanje virusa:

Uklonite Rts.dsrlte.com iz Windows sistema

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite Rts.dsrlte.com i srodne programe
  Ovdje, potražite Rts.dsrlte.com ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'
 5. Uklonite Rts.dsrlte.com sa Rts.dsrlte.com prečaca
  Desni klik na prečac od Mozilla Firefox te odaberite Properties. Desni klik na ikonu preglednika te odaberite 'Properties'
 6. idite na Shortcut prozor te potražite polje Target. Obrišite zlonamjeran URL koji je povezan s Vašim virusom. Odaberite 'Shortcut' prozor te obrišite 'http://isearch.babylon.com...' i ostale sumnjive URL adrese

Ponovite korake dane iznas sa svim prečacima preglednika, uključujući Internet Explorer i Google Chrome. Budite sigurni da ste označili sve lokacije ovih prečaca, uključujući Radnu Površinu, Start Meni te traku zadataka.

Uklonite Rts.dsrlte.com iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Rts.dsrlte.com ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite Rts.dsrlte.com iz Internet Explorer (IE)

 1. Uklonite opasne dodatke
  Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 2. Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite Rts.dsrlte.com te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable: Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable'
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 4. Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene. Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene
 5. Resetirajte Internet Explorer
  Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 6. Ovdje, odaberite Reset.
 7. Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje Rts.dsrlte.com. Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'

Uklonite virus Rts.dsrlte.com iz preglednika Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, Rts.dsrlte.com bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite Rts.dsrlte.com iz Mozilla Firefox (FF)

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite Rts.dsrlte.com i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na meni (gornji desni kut), odaberite Options General.
 4. Ovdje, obrišite zlonamjeran URL te unesite željenu web stranicu ili kliknite Restore to default.
 5. Kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Kada ste u 'General' prozoru, obrišite zlonamjerne URL adrese iz sekcije 'Home Page' ili kliknite na gumb 'Restore to Default'. Kliknite 'OK' kako biste spremili promjene
 6. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 7. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje Rts.dsrlte.com. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite Rts.dsrlte.com iz Google Chrome

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite Rts.dsrlte.com te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Promijenite svoju početnu stranicu i zadanu tražilicu ukoliko ih je Vaš virus promijenio
  Kliknite na ikonu menija te odaberite Settings.
 4. Ovdje, potražite Open a specific page or set of pages pod opcijama On startup te kliknite na Set pages. Nakon klika na meni i 'Settings', odaberite 'Set pages'
 5. sada biste trebali vidjeti drugi prozor. Ovdje, obrišite zlonamjerne tražilice te unesite onu koju želite koristiti kao svoju početnu stranicu. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 6. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 7. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 8. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 9. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 10. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje Rts.dsrlte.com. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite Rts.dsrlte.com iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite Rts.dsrlte.com ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Otvorite svoj Safari web preglednik te kliknite na Safari u sekciji meni. Ovdje, odaberite Preferences kako je prikazano prije i odaberite General.
 4. Ovdje, pogledajte polje Homepage. Ukoliko je bilo promijenjeno od strane Rts.dsrlte.com, uklonite neželjenu poveznicu te unesite onu koju želite koristiti za pretraživanje. Nemojte zaboraviti unijeti "http://" prije unosa adrese stranice. Kada ste u 'General', obrišite zlonamjeran URL i unesite željeno ime domene
 5. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 6. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja Rts.dsrlte.com. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-rts-dsrlte-com-virus.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa Rts.dsrlte.com virus