Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite virus PremierOpinion (Besplatne instrukcija) / Koraci uklanjanja virusa

od Ugnius Kiguolis - - | Tip: Adware programi

Premier Opinion – potencijalno nepoželjan program s lošom reputacijom vezanom uz zadate praćenja podataka

Neprijateljska aplikacija Premier Opinion

Premier Opinion, poznat i kao PUA:Win32/PremierOpinion i razvijan od strane tvrtke VoiceFive Inc., tvrdi za sebe da je sastavni dio online tržišta, no umjesto toga može se pohvaliti upitnom razinom reputacije. Prema različitim izvorima, program može pokazati nametljive reklame, ali i ne mora jer sve ovisi o verziji aplikacije koja je instalirana. Međutim, virus Premier Opinion najčešće cilja na praćenje navika korisnika tijekom surfanja internetom, pa čak može i prikupljati neke osobne podatke, a vaš desktop će natrpati sumnjivim anketama i ponudama. TSve te aktivnosti nisu samo naporne, već isto tako mogu biti potencijalno opasne samim time što developerima otkrivaju osjetljive podatke, pa ste u velikom riziku da vaši podaci završe kod nekih hakera. 

Naziv Premier Opinion
Poznat i kao PUA:Win32/PremierOpinion
Developer VoiceFive Inc.
Tip Potencijalno nepoželjan program (PUP)
Glavni simptomi Brojne reklame i ankete koji se pojavljuju pri korištenju napadnutog preglednika, kao linkovi u tekstu, razni upitnici
Aktivnosti u pozadini Praćenje podataka. Aplikaciju zanimaju navike korisnika tijekom surfanja internetom, demografski podaci i korištenje same aplikacije
Operativni sustavi koji mogu biti napadnuti Windows OS, Mac OS X
Eliminacija Deinstalacija dodatka pregledniku PremierOpinion, pokretanje ReimageIntego da biste se riješili ostataka programa

Ljudi koji rade na virusu Premier Opinion nastoje motivirati svoje članove obećavajući im priliku da zarade novac ili  neke druge materijalne benefite. No, čini se da je ovaj program samo još jedna adware aplikacija koja zauzvrat ne nudi gotovo ništa. Svi benefiti usmjereni su prema developerima.

Prema mišljenju grupe Microsoft Security Intelligence, Premier Opinion je potencijalno nepoželjan program koji se može preuzeti s različitih web stranica trećih strana, kao što su na primjer www.permissionresearch.com ili www.opinionsquare.com. Otkriveno je da je distribucija aplikacije najpopularnija u Kini, SAD-u, Francuskoj, Velikoj Britaniji i Španjolskoj.

Uz to, potencijalno nepoželjni programi kao što je Premier Opinion sposobni su za dovođenje još sadržaja trećih strana na vaše računalo. Spomenuti Microsoftovi stručnjaci otkrili su da ovaj tip adware aplikacije uz sebe može instalirati i Internet Download Manager, NVIDIA Virtual Audio 1.2.40, HTML5 Video Player 1.2.5 i ostale proizvode trećih strana.

Čim se uspije naći unutar sistema, program Premier Opinion modificirat će svako od internet preglednika (Internet Explorer, Mozilla Firefox i Google Chrome) bez pristanka samog korisnika. Budite pažljivi jer ova aplikacija isto tako može promijeniti vašu početnu stranicu ili URL nove kartice, kao i pokrenuti neke druge promjene na svakom instaliranom pregledniku.

Potencijalno nepoželjan program Premier OpinionPremier Opinion je tip adware virusa koji koristi brojne mogućnosti da bi konstantno prikazivao ankete i reklame na web preglednicima korisnika.

Nakon svega, tijekom surfanja internetom korisnik je preplavljen reklamama Premier Opiniona i one su, tipično, krcate ponudama za sudjelovanje u velikom broju anketa. Zapravo, klikanjem na bilo koju od reklama, postoji mogućnost da ćete se naći na nekoj sumnjivoj stranici koja služi upravo za širenje programa upitne kvalitete i funkcija, a to mogu biti adware virusi, otimači preglednika, pa čak i opasni virusi.

Možda nećete primijetiti da oglasi dolaze direktno od Premier Opiniona i njegovih stranica, no kasnije ćete možda primijetiti neki tekst uz same reklame koji najavljuje pojavljivanje upravo ovog adware programa. Oglasi mogu tvrditi sljedeće:

 • “Ads by PremierOpinion”;
 • “Powered by PremierOpinion”;
 • “Brought to you by PremierOpinion”;
 • “Ads powered by PremierOpinion”;
 • “Advertisements by PremierOpinion”.

Ako želite zaustaviti ta preusmjeravanja, pokrenite skeniranje kompletnog sistema uz pomoć programa ReimageIntego. Aplikacija će vam pomoći kod dvostruke provjere sistema i provjerit će je li on zaražen virusima. Uz to, možete provesti i ručno uklanjanje virusa Premier Opinion na Macu ili Windowsima, i to uz pomoć vodiča koji se nalazi niže. Sve te upute prikladne su i za korištenje s preglednicima.

Uz to, korisnici žele deinstalirati Premier Opinion zbog reklama, anketa, ponuda i sličnih pop-upova koje uzrokuje ovaj potencijalno nepoželjni program tijekom svakog posjeta bilo kojoj web stranici za kupovinu. Čini se da ovaj program također može uzrokovati puno više štete gurajući korisnika u opasne probleme povezane s privatnošću. Osim toga, ako pažljivo pročitate Izjavu o privatnosti, adware Premium Opinon može napraviti sljedeće:

Jednom kad pristanete sudjelovati u ovom programu, moći ćemo vas obavještavati o mogućnostima za ispunjavanje anketa preko vaše e-mail adrese, pop-up ili “toast” prozora, zemaljske pošte i drugim sredstvima. Ako odaberete sudjelovanje u anketi, zahtijevat ćemo da nam ustupite kompletne i točne informacije o vama i vašem kućanstvu.

Imajte na umu da nikako ne preporučujemo otkrivanje svojih privatnih podataka u bilo kakvim okolnostima. Zbog iznad spomenutih razloga, ne preporučujemo ni instaliranje ove nepouzdane aplikacije, kao niti njeno korištenje, ako ste je već instalirali. Umjesto toga, morali biste ukloniti Premier Opinion da biste izbjegli dodatne probleme.

Virus Premier Opinion

Osim toga, developeri Premier Opiniona slažu se da će se prikupljati određene informacije o korisniku. To neće uključivati samo IP adresu, tip preglednika, geografsku lokaciju korisnika, već će tvrtka moći vidjeti ime i prezime korisnika, email adresu, broj mobilnog telefona i slične privatne informacije:

Moći ćemo prikupljati vaše osobne podatke kada nam dobrovoljno date te informacije, kao na primjer, putem naše web stranice. Te informacije možemo prikupljati direktno od vas ili ih možemo dobiti od treće strane koja radi za nas ili vas kontaktira u naše ime. Na primjer, Možete nam dati svoje osobne informacije kad ispunjavate online formular ili kad na neki drugi način komunicirate s nama preko naše stranice. Te informacije mogu uključivati, između ostalog, vaše ime, adresu, broj telefona ili email adresu, a tu su uključene i osobne informacije koje nam šaljete putem poruka.

Ovaj Adware dolazi u paketu s običnim programima

Ako se pitate kako se potencijalno nepoželjan program instalira na vaše računalo, odgovor je jednostavan – neoprezno ste preuzeli s interneta instalirali besplatne aplikacije. Potencijalno nepoželjni programi putuju u takozvanim softverskim paketima, a to je popularna marketinška tehnika koji ponajviše koriste developeri adware aplikacija.

Ta metoda oslanja se na vjerovanje da će tijekom instalacije programa korisnik odabrati Brze ili Preporučene postavke i tako neće moći odbiti instalaciju potencijalno nepoželjnog programa. Drugim riječima, spomenuti parametri preskaču više koraka procesa instalacije, uključujući i onaj u kojem se nalazi unaprijed označena kućica s dopuštenjem za infiltraciju adware programa.

Da biste to izbjegli, uvijek morate birati Prilagođenu ili Naprednu konfiguraciju i morate imati instaliran profesionalni sigurnosni program. On će vam pomoći pri pregledavanju i provjeri datoteka u potrazi za malicioznim programima prije samog preuzimanja i tako zaštititi vaše računalo od raznih prijetnji. Uz to, predlažemo vam da ne instalirate PDF konvertera, aplikacija za prijenos video materijala ili programa za upravljanje preuzimanjima jer najveće su šanse da će upravo oni sadržavati potencijalno nepoželjne programe.

Najlakši način za uklanjanje virusa Premier Opinion

Prema mišljenju stručnja sa stranice BedyNet.ru, najbrže ćete provesti uklanjanje virusa Premier Opinion ako to odlučite napraviti automatski. Preporučujemo tu metodu jer potencijalno nepoželjni programi sadrže brojne dodatke preglednicima koje je teško identificirati. Ako se želite uspješno riješiti napornih anketa i reklama, morate ih deinstalirati baš sve.

Stope detekcije virusa Premier Opinion

Dakle, najbolja opcija bila bi uklanjanje Premier Opiniona uz pomoć snažnog i kvalitetnog antivirusnog programa. Međutim, slobodno možete ići po koracima vodiče koji se nalazi ispod ovog članka i tako ručno popraviti sistem vašeg računala. Morat ćete obrisati sve elemente koji su povezani s ovim adwareom i nakon toga resetirati svoje web preglednike. 

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni PremierOpinion Priručnik za uklanjanje virusa:

Uklonite PremierOpinion iz Windows sistema

Da biste očistili svoje Windowse, pratite vodič objavljen niže i uklonite sumnjive ekstenzije preglednika, kao i plug-inove.

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite PremierOpinion i srodne programe
  Ovdje, potražite PremierOpinion ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite PremierOpinion iz Mac OS X sistema

Da biste deinstalirali Premier Opinon iz MacOS-a, poslužite se ovim vodičem.

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite PremierOpinion ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite PremierOpinion iz Internet Explorer (IE)

Ako je ovaj adware ostavio neku neprijateljsku ekstenziju u Internet Exploreru, najlakše ćete te objekte ukloniti uz pomoć smjernica koje slijede:

 1. Uklonite opasne dodatke
  Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 2. Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite PremierOpinion te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable: Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable'
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 4. Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene. Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene
 5. Resetirajte Internet Explorer
  Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 6. Ovdje, odaberite Reset.
 7. Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje PremierOpinion. Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'

Uklonite virus PremierOpinion iz preglednika Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, PremierOpinion bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite PremierOpinion iz Mozilla Firefox (FF)

Očistite Mozillu Firefox od sumnjivog sadržaja kompletiranjem sljedećih koraka:

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite PremierOpinion i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje PremierOpinion. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite PremierOpinion iz Google Chrome

Popravite Chrome deinstalacijom elemenata koji su povezani s ovim virusom.

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite PremierOpinion te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje PremierOpinion. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite PremierOpinion iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite PremierOpinion ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja PremierOpinion. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-premieropinion-virus.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa PremierOpinion virus