Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite virus MyLuckySearching.com (Besplatne instrukcija) - Lagani vodič za uklanjanje

od Olivia Morelli - - | Tip: Otimač preglednika

Otimač preglednika MyLuckySearching.com želi promijeniti početnu stranicu svih jačih preglednika

Virus MyLuckySearching.com može se definirati kao potencijalno nepoželjan program (PUP, potentially unwanted program) koji modificira postavke internet preglednika i postavlja mu novu početnu stranicu. On nastoji napadati Mozillu Firefox i Google Chrome i nakon napada se sakriti ne bi li spriječio korisnika koji ga želi ukloniti. Cilj ovog prilično sumnjivog programa je iniciranje repetitivnih preusmjeravanja prema unaprijed određenim web stranicama da bi se tako povećala njihova popularnost. On zapravo funkcionira kao ostali zloglasni otimači preglednika kao što su MyLuckySurfing.com ili virus Mybeginning123.com, a može se također usporediti i s Launchpage.org, virusom koji uzrokuje preusmjeravanja. No, obično se događa da ovakve tražilice uopće nije briga prema kojim stranicama usmjeravaju promet i to predstavlja veliki problem. Te eksterne stranice mogu biti opasne i mogu pokušati iskoristiti neiskusne korisnike računala tako da ih nagovore da instaliraju nekoliko spyware ili čak malware programa, da otkriju osjetljive podatke ili postanu žrtve drugih oblika cyber zločina. Važno je shvatiti da ovaj otimač preglednika nije sam po sebi maliciozan, ali njegovo korištenje može dovesti do ozbiljnih posljedica, pogotovo ako ne znate kako identificirati i izbjeći potencijalno opasne internet stranice. Ako se ne želite suočiti s raznim internetskim opasnostima za koje je jasno da su na dohvat ruke ako se na vašem PC-ju nalazi otimač preglednika, bolje je ukloniti  MyLuckySearching.com uz pomoć profesionalnog programa za uklanjanje malware aplikacija, kao što je ReimageIntego.

Virus MyLuckySearching.com u računalu

Glavna prepreka kad su u pitanju otimači preglednika je njihovo teško uklanjanje, bez obzira na to što se ne radi o malicioznim programima. Dok neki otimači samo dodaju određenu ekstenziju pregledniku i neki software uz to, ostali mogu modificirati ključeve u registru Windowsa (Windows Registry Keys), prečac (shortcut) do preglednika ili mogu čak instalirati “pomagače” (helpers) koji će na pravom mjestu zadržavati novu početnu stranicu. Sve ovo se radi ne bi li se nastavilo s konstantnim preusmjeravanjem korisnika na određene stranice trećih strana. Uz sve to, otimači preglednika neprimjetno prate korisnika i kasnije koriste prikupljene podatke u sumnjive svrhe. Iako developer ovog otimača preglednika tvrdi da se prikupljeni podaci koriste samo za analizu i unapređenje funkcija alata za pretraživanje, kao i efikasnost marketinga i oglašavanja, on također priznaje da “u slučaju da se MyLuckySearch proda, informacije prikupljene praćenjem korisnika se mogu prebaciti u vlasništvo novih vlasnika”. Nikada ne možete znati kada i hoće li se to dogoditi, a ne možete ni znati tko će biti sljedeći “vlasnik”. Ako ne želite da informacije o vama i vašim aktivnostima tijekom surfanja internetom budu dostupne sumnjivim trećim stranama, pobrinite se da uklanjanje virusa MyLuckySearching.com započne odmah.

virus MyLuckySearching.comStručnjak pokazuje dokument Izjava o privatnosti tražilice koju virus MyLuckySearching.com postavlja kao zadanu u napadnutim preglednicima Chrome i Firefox.

Problem s preusmjeravanjem koji uzrokuje My Lucky Searching obično se javlja nakon instalacije programskih paketa

MyLuckySearching obično se širi uz besplatne programe kao što su igre, video playeri, programi za konverziju datoteka i sličan software. On veoma lako može preuzeti kontrolu nad vašim PC-jem ako ste skloni instaliranju besplatnih programa zanimljiva izgleda. Čak i ako izgleda da se radi o jednom programu, uvijek biste trebali provjeriti što piše u čarobnjaku za instalaciju. U većini slučajeva, takvi besplatni programi sa sobom nose različite privitke u obliku drugih programa ili ekstenzija za preglednik koje spadaju u kategoriju spyware programa i (ponekad) grupu malware aplikacija. Korisnici lako mogu odbiti njihovo instaliranje provođenjem male, ali značajne modifikacije u postavkama same instalacije – umjesto biranja Standardnih ili Zadanih (Standard ili Default) postavki, trebalo bi se prebaciti na Prilagođene ili Napredne (Custom ili Advanced). Te postavke ponudit će popis dodatnih programa koji su stigli u paketu s glavnim i moći ćete ukloniti odabiri onih koje vam nisu potrebni ili ih ne želite instalirati. Predlažemo vam da uklonite odabir onih koji sugeriraju instaliranje “New Tab Pages”, “asistenta u shoppingu” ili neke druge sumnjive aplikacije koja obećava više nego što zapravo može učiniti.

Provjereni trikovi za uklanjanje virusa MyLuckySearching.com

Nekoliko je načina za uklanjanje virusa MyLuckySearching.com. Obično se korisnici ne žele time gnjaviti, pa biraju alat za automatsko uklanjanje spyware programa da bi se riješili iznimno napornog i sofisticiranog otimača preglednika. Međutim, ako ste voljni posvetiti nešto vremena uklanjanju otimača MyLuckySearching.com, možete upotrijebiti upute koje smo pripremili ispod članka i pokušati ručno deinstalirati ovaj potencijalno nepoželjan program. 

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni MyLuckySearching.com Priručnik za uklanjanje virusa:

Uklonite MyLuckySearching.com iz Windows sistema

Korisnici koji žele ručno ukloniti opisani virus koji napada web preglednike morali bi pročitati ove upute barem nekoliko puta. Ove upute moraju se provesti veoma pažljivo. Ako preskočite makar i jedan korak, to može rezultirati neuspješnim uklanjanjem infekcije.

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite MyLuckySearching.com i srodne programe
  Ovdje, potražite MyLuckySearching.com ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'
 5. Uklonite MyLuckySearching.com sa MyLuckySearching.com prečaca
  Desni klik na prečac od Mozilla Firefox te odaberite Properties. Desni klik na ikonu preglednika te odaberite 'Properties'
 6. idite na Shortcut prozor te potražite polje Target. Obrišite zlonamjeran URL koji je povezan s Vašim virusom. Odaberite 'Shortcut' prozor te obrišite 'http://isearch.babylon.com...' i ostale sumnjive URL adrese

Ponovite korake dane iznas sa svim prečacima preglednika, uključujući Internet Explorer i Google Chrome. Budite sigurni da ste označili sve lokacije ovih prečaca, uključujući Radnu Površinu, Start Meni te traku zadataka.

Uklonite MyLuckySearching.com iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite MyLuckySearching.com ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite MyLuckySearching.com iz Internet Explorer (IE)

 1. Uklonite opasne dodatke
  Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 2. Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite MyLuckySearching.com te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable: Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable'
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 4. Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene. Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene
 5. Resetirajte Internet Explorer
  Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 6. Ovdje, odaberite Reset.
 7. Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje MyLuckySearching.com. Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'

Uklonite virus MyLuckySearching.com iz preglednika Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, MyLuckySearching.com bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite MyLuckySearching.com iz Mozilla Firefox (FF)

Popravite Firefox uklanjanjem dodatka koji nastoji zadržati ovu tražilicu u vašem pregledniku. Trebao bi imati naziv nekako sličan URL-u koji postavlja kao početnu vašu stranicu.

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite MyLuckySearching.com i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na meni (gornji desni kut), odaberite Options General.
 4. Ovdje, obrišite zlonamjeran URL te unesite željenu web stranicu ili kliknite Restore to default.
 5. Kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Kada ste u 'General' prozoru, obrišite zlonamjerne URL adrese iz sekcije 'Home Page' ili kliknite na gumb 'Restore to Default'. Kliknite 'OK' kako biste spremili promjene
 6. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 7. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje MyLuckySearching.com. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite MyLuckySearching.com iz Google Chrome

Pronađite i eliminirajte nepoznate ekstenzije preglednika iz Chromea. U slučaju da ste uklonili neke ekstenzije koje upotrebljavate, jednostavno ih samo ponovno preuzmite iz trgovine Google Chrome i instalirajte.

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite MyLuckySearching.com te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Promijenite svoju početnu stranicu i zadanu tražilicu ukoliko ih je Vaš virus promijenio
  Kliknite na ikonu menija te odaberite Settings.
 4. Ovdje, potražite Open a specific page or set of pages pod opcijama On startup te kliknite na Set pages. Nakon klika na meni i 'Settings', odaberite 'Set pages'
 5. sada biste trebali vidjeti drugi prozor. Ovdje, obrišite zlonamjerne tražilice te unesite onu koju želite koristiti kao svoju početnu stranicu. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 6. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 7. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 8. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 9. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 10. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje MyLuckySearching.com. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite MyLuckySearching.com iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite MyLuckySearching.com ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Otvorite svoj Safari web preglednik te kliknite na Safari u sekciji meni. Ovdje, odaberite Preferences kako je prikazano prije i odaberite General.
 4. Ovdje, pogledajte polje Homepage. Ukoliko je bilo promijenjeno od strane MyLuckySearching.com, uklonite neželjenu poveznicu te unesite onu koju želite koristiti za pretraživanje. Nemojte zaboraviti unijeti "http://" prije unosa adrese stranice. Kada ste u 'General', obrišite zlonamjeran URL i unesite željeno ime domene
 5. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 6. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja MyLuckySearching.com. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Olivia Morelli
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-myluckysearching-com-virus.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa MyLuckySearching.com virus