Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite virus Mylucky123.com (Vodič za uklanjanje) - ažurirano Jan 2021

od Lucia Danes - - | Tip: Otimač preglednika

Virus Mylucky123.com napada preglednike Mozilla i Chrome:

Otimači preglednika kao što je virus Mylucky123.com nisu previše izbirljivi. Radi se o laganim infekcijama, pa je uobičajeno da zaraze računala koja imaju instalirane preglednike Google Chrome i Mozilla Firefox. Virus mijenja njihove unaprijed određene tražilice i početne stranice u http://mylucky123.com/. Srećom, to znači da su Edge, Internet Explorer i Safari relativno sigurne alternative koje možete koristiti ako vas ikad napadne ovaj virus. Ipak, ne bismo smjeli zaboraviti da su takvi potencijalno nepoželjni programi (PUP, potentially unwanted program) praktički nepredvidljivi, pa postoji šansa da virus Mylucky123 jednog dana bude modificiran za napad na preglednike koji su u ovom trenutku sigurni. Zbog toga biste uvijek trebali imati renomirani antivirusni alat, kao što je ReimageIntego (ili SpyHunter 5Combo Cleaner ako ste korisnik Mac OS X-a), za svaki slučaj. 

An image of the Mylucky123.com browser hijacker virus

U početnim fazama preuzimanja kontrole od strane virusa Mylucky123, možda nećete ni posumnjati da nešto nije u redu s tom stranicom, osim da se iznenada pojavila u vašem internet pregledniku. Ta stranica kopira stil poznate tražilice Google i nudi potpuno iste mogućnosti kao i neka druga tražilica. No, budući da stručnjaci inzistiraju na uklanjanju virusa Mylucky123.com, nešto sigurno nije u redu s tim programom. Sve će vam vrlo brzo biti jasno čim počnete, ili bolje reći, pokušate upotrijebiti tu stranicu za ono čemu je namijenjena. Prije svega, Mylucky123 je baziran na Google Custom pretraživanju, a to znači da rezultati koje prikazuje mogu biti modificirani, prilagođeni i s većim prioritetom, sve po želji autora. Očito je fokus ove tražilice na partnerskom oglašavanju. Zapravo, čini se da su kreatori ovog programa više zainteresirani za generiranje zarade partnerskim oglašavanjem, nego za prezentiranje usluge koju korisnici očekuju. Dakle, vaša potraga za relevantnom informacijom na ovoj stranici može vam oduzeti nevjerojatno puno vremena ili će vaš pokušaj u potpunosti biti neuspješan.

Drugo, sponzorirani linkovi i reklame mogu se početi nasumično pojavljivati na stranicama koje također posjećujete. Nažalost, to je način na koji programi bazirani na reklamiranju, kakav je upravo Mylucky123.com, zarađuju novac. Budite oprezni, te reklame mogu vas poslati na nasumično odabrane web stranice, mogu vas pokušati uvjeriti da preuzmete beskoristan software ili ćete poslužiti kao sudionik u raznim prevarama sa službom za tehničku podršku.

Najgori dio je što će se ova beskorisna tražilica držati vašeg preglednika uz pomoć batch datoteka (C:\ProgramData\Google Chrome.lnk.bat i C:\ProgramData\Mozilla Firefox.lnk.bat) koje će ostaviti u direktoriju programa %AppData%. te datoteke pomoći će virusu Mylucky123.com u konstantnom preusmjeravanju vašeg preglednika na pripadajuću mu stranicu, i to svaki put kad pokrenete preglednik. Čak i kad obrišete ekstenziju i resetirate postavke preglednika, ova sumnjiva tražilica može se ponovno pojavljivati na određenim pozicijama svaki put kad se pokušate vratiti na normalni Google, Bing ili Yahoo. Ipak, moguće je ukloniti malware Mylucky123.com iz zaraženog uređaja. Sve što vam je potrebno renomirani je antivirusni alat.

Može li se ovaj virus izbjeći?

Za razliku od trojanskih konja, crva i sličnih opasnih infekcija, otimači preglednika mogu prilično slobodno “ušetati” u vaše računalo. Mylucky123.com također balansira na rubu legitimnosti, pa se često može pronaći kao dodatak paketima pouzdanih programa i predstavljen kao opcionalni download. No, ako imate na umu da još uvijek postoje korisnici koji brinu o svojoj sigurnosti i koji bi ovu tražilicu brzo ocijenili sumnjivom te odustali od instalacije, kreatori ovog programa su modificirali ovaj virus da se tijekom instalacije što više skriva. Opcionalnu kućicu pokraj koje piše “Postavite Mylucky123.com kao početnu stranicu” sakrili su u postavkama za “Naprednu” instalaciju. Nakon toga mogu samo čekati da naiđe manje ozbiljan korisnik koji će posegnuti za “Jednostavnom” ili “Brzom” instalaciju i uopće neće vidjeti tu dodatnu mogućnost izbora. Dakle, da vam otimač preglednika Mylucky123 ne bi promijenio početnu stranicu, odaberite napredne postavke i uklonite unaprijed postavljenu kvačicu koja dopušta instalaciju virusa.

Kakve su vaše mogućnosti kad je u pitanju uklanjanje virusa Mylucky123:

Nekoliko vam je strategija za uklanjanje virusa Mylucky123.com na raspolaganju. Prva i najpouzdanija je automatska eliminacija virusa. Ipak, za to će vam biti potreban profesionalan antivirusni alat za uspješno eliminiranje virusa. Savjetujemo vam da bacite oko na neke od alata koje smo vam ponudili i predstavili niže. Kao alternativni način uklanjanja virusa Mylucky123.com iz vašeg računala možete odabrati vodič za ručno uklanjanje koji se nalazi nakon ovog članka. tak ilustrirani vodič trebao bi vam pomoći da popravite svoje računalo bez nekih nepredviđenih pogrešaka. Čak i ako odaberete metodu ručnog uklanjanja virusa Mylucky123.com, svejedno ćemo vam toplo preporučiti nabavku antivirusnog alata koji će vas zaštititi od sličnih napada malware aplikacija u budućnosti.

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Mylucky123.com Priručnik za uklanjanje virusa:

Uklonite Mylucky123.com iz Windows sistema

C:\ProgramData\Google Chrome.lnk.bat i C:\ProgramData\Mozilla Firefox.lnk.bat glavne su batch datoteke odgovorne za stalno postavljanje stranice Mylucky123.com kao vaše zadane tražilice i početne stranice, a sve nakon pokušaja i pokušaja da tamo upišete normalnu i renomiranu domenu. Zato se morate pobrinuti da, osim eliminacije izvršne datoteke Mylucky123.com u Task Manageru, obrišete te datoteke iz računala i nakon toga resetirate svoje preglednike.

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite Mylucky123.com i srodne programe
  Ovdje, potražite Mylucky123.com ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'
 5. Uklonite Mylucky123.com sa Mylucky123.com prečaca
  Desni klik na prečac od Mozilla Firefox te odaberite Properties. Desni klik na ikonu preglednika te odaberite 'Properties'
 6. idite na Shortcut prozor te potražite polje Target. Obrišite zlonamjeran URL koji je povezan s Vašim virusom. Odaberite 'Shortcut' prozor te obrišite 'http://isearch.babylon.com...' i ostale sumnjive URL adrese

Ponovite korake dane iznas sa svim prečacima preglednika, uključujući Internet Explorer i Google Chrome. Budite sigurni da ste označili sve lokacije ovih prečaca, uključujući Radnu Površinu, Start Meni te traku zadataka.

Uklonite Mylucky123.com iz Mozilla Firefox (FF)

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite Mylucky123.com i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na meni (gornji desni kut), odaberite Options General.
 4. Ovdje, obrišite zlonamjeran URL te unesite željenu web stranicu ili kliknite Restore to default.
 5. Kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Kada ste u 'General' prozoru, obrišite zlonamjerne URL adrese iz sekcije 'Home Page' ili kliknite na gumb 'Restore to Default'. Kliknite 'OK' kako biste spremili promjene
 6. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 7. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje Mylucky123.com. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta
WindowsFirefoxGoogle Chrome

Uklonite Mylucky123.com iz Google Chrome

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite Mylucky123.com te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Promijenite svoju početnu stranicu i zadanu tražilicu ukoliko ih je Vaš virus promijenio
  Kliknite na ikonu menija te odaberite Settings.
 4. Ovdje, potražite Open a specific page or set of pages pod opcijama On startup te kliknite na Set pages. Nakon klika na meni i 'Settings', odaberite 'Set pages'
 5. sada biste trebali vidjeti drugi prozor. Ovdje, obrišite zlonamjerne tražilice te unesite onu koju želite koristiti kao svoju početnu stranicu. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 6. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 7. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 8. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 9. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 10. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje Mylucky123.com. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Lucia Danes
Lucia Danes - Istraživač virusa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Lucia Danes
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-mylucky123-com-virus.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa Mylucky123.com virus