Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite virus Mybeginning123.com (Instrukcija za uklanjanje) - ažurirano Jan 2021

od Alice Woods - - | Tip: Otimač preglednika

Tražilica Mybeginning123.com vas može prevariti i natjerati da posjetite sumnjive internet stranice

Virus Mybeginning123.com je računalni program koji nastoji promijeniti postavke preglednika Chrome, Mozilla i ostalih popularnih web preglednika. Jednom kad se instalira, Mybeginning123 može modificirati prečac (shortcut) do preglednika, dodati nepoznate programe ili ekstenzije za preglednik u sistemu i započeti prikupljati informacije o iskustvima korisnika tijekom surfanja internetom i općenitim interesima. Uz sve to, ovaj virus počinje i s preusmjeravanjima na stranicu hxxp://mybeginning123.com, na kojoj se nalazi tražilica. Tu tražilicu su stručnjaci za sigurnost na internetu osudili jer funkcionira kao alat za generiranje zarade, umjesto korisne usluge za pretraživanje interneta. Čini se da većina rezultata koje tražilica nudi usmjerava korisnika prema partnerskim portalima, umjesto onih koji su povezani s pojmovima koje korisnik zapravo traži. Osim što je potpuno beskoristan, ovaj otimač preglednika također se distribuira sumnjivom tehnikom, zbog čega smo ovaj program ubacili na popis potencijalno nepoželjnih programa (PUP, potentially unwanted programs). No, čak i ako se čini da je ovaj program prilično loš, radi se zapravo o legitimnoj aplikaciji i tehnički ga se ne može nazvati virusom. Međutim, njegovo iritirajuće ponašanje donijelo mu je titulu i reputaciju. Osim toga, činjenica da su se veoma slični otimači preglednika, kao što je StartPageing123.com, Myluckypage123.com, Myluckysurfing.com ili Launchpage.org našli na popisu najagresivnijih otimača preglednika 2017., trebala bi vas ohrabriti da ne oklijevate s uklanjanjem virusa Mybeginning123.com.

Slika virusa Mybeginning123.com

Prema podacima istraživanja, opisani otimač preglednika može napasti korisnike PC-ja i Maca. Nakon što se instalira, korisnik će veoma brzo otkriti da se virus pojavljuje u gotovo svim web preglednicima nakon što se pokrenu ili se u njima otvori nova kartica (tab). To se događa zbog toga što ovaj otimač preglednika postavlja ranije spomenuti URL kao zadanu početnu stranicu i adresu nove kartice. Uz sve to, on također može istu stvar postaviti u postavke za “zadano pretraživanje” (“default search”). Stranica koja se promovira sugerira i tjera na korištenje tražilice Mybeginning123 koja nudi brojne sponzorirane rezultate pretraživanja umjesto onih koji se dobiju organski. Dakle, tijekom traženja bitnih informacija na internetu, korisnik može biti preusmjeren na stranice koje nikada nije namjeravao posjetiti. Važno je primijetiti da te stranice developeri ovog programa i tražilice ne prate niti kontroliraju, pa može biti opasno posjećivati ih. No, autor ove tražilice tvrdi da ona nije odgovorna za prakticiranje privatnosti po uzoru na druge stranice i “sugerira [korisniku] čitanje izjava o privatnosti svake pojedine stranice”. Svi znaju da se to u stvarnosti nikada neće dogoditi jer bi čitanje tih dokumenata oduzelo previše vremena. Ono što bi najviše trebalo zabrinjavati kod otimača preglednika Mybeginning123 je da on neprimjetno instalira kolačiće za praćenje korisnika u web preglednik i prikupljanje pojmova koji se traže, popisa posjećenih stranica, bilježenje koliko se vremena troši na određenim stranicama i još mnogo toga. Svi prikupljeni podaci mogu se upotrijebiti za kreiranje niza ciljanih oglasa koji će se kasnije integrirati u rezultate pretraživanja. Kao što smo rekli, klikanjem na njih može se doći na prilično opasne stranice. Ovo je samo još jedan razlog da vam preporučimo trenutačno uklanjanje virusa Mybeginning123.com.

Otimač preglednika Mybeginning123.comVirus Mybeginning123.com ušuljat će se neprimjetno u sistem računala i pokušati prenijeti različit sadržaj trećih strana korisniku jer je upravo za to plaćen. Te reklame mogu se pojaviti unutar rezultata pretraživanja ili u pop-up prozorima.

Načini zaštite PC-ja od otimača preglednika

Korisnici koji žele zaštititi svoje PC-je od otimača preglednika morali bi veoma pažljivo instalirati besplatne programe koje preuzimaju s interneta. Ti programi obično nude instalaciju nekoliko besplatnih dodataka, a na korisniku je da odluči hoće li to učiniti ili neće. Suprotno od uvriježenog i uobičajenog, “Standardna” ili “Zadana” (“Standard” ili “Default”) instalacija programa zapravo nije pouzdana. Umjesto toga, korisnici bi uvijek trebali birati “Prilagođenu” ili “Naprednu” (“Custom” ili “Advanced”) jer će tako dobiti mogućnost da utječu na programski paket koji stiže s glavnim programom. Korisnik će moći odbaciti nepoželjne komponente, dok ga zadana/standardna instalacija obično nikad ne obavijesti o njihovom postojanju. Kad imaju problema s programom koji promovira ovog otimača preglednika, korisnici će se susresti s prijedlogom da “postave Mybeginning123 kao početnu stranicu i novu karticu u pregledniku”. Nakon uklanjanja takvih odabira i prijedloga, korisnik bi morao nastaviti sa sljedećim korakom instalacije programa i paziti na svaki detalj koji mu bude ponuđen.

Uklonite virus Mybeginning123.com ručno ili uz pomoć anti-malware programa

Virus Mybeginning123.com možete ukloniti bez upotrebe dodatnih programa, ako pažljivo pratite upute za deinstalaciju koje smo pripremili. Naravno, još lakši način da se riješite ovog otimača preglednika je upotreba anti-spyware ili anti-malware programa. Moramo istaknuti da neki anti virusni programi možda neće moći obrisati ovaj virus jer takvi programi obično ciljaju na opasnije vrste virusa, kao što su ransomware programi ili Trojanski konji. Međutim, nije naodmet pokrenuti skeniranje sistema ako sličan program već imate na PC-ju. Pobrinite se da isti bude ažuriran prije nego pokušate provesti uklanjanje virusa Mybeginning123.com!

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Mybeginning123.com Priručnik za uklanjanje virusa:

Uklonite Mybeginning123.com iz Windows sistema

Da biste uklonili otimač preglednika Mybeginning123, deinstalirajte sve sumnjive programe koji se nalaze u Control Panelu, a kako to učiniti opisano je niže. Pobrinite se da nakon toga očistite prečace (shortcuts) do svojeg web preglednika.

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite Mybeginning123.com i srodne programe
  Ovdje, potražite Mybeginning123.com ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'
 5. Uklonite Mybeginning123.com sa Mybeginning123.com prečaca
  Desni klik na prečac od Mozilla Firefox te odaberite Properties. Desni klik na ikonu preglednika te odaberite 'Properties'
 6. idite na Shortcut prozor te potražite polje Target. Obrišite zlonamjeran URL koji je povezan s Vašim virusom. Odaberite 'Shortcut' prozor te obrišite 'http://isearch.babylon.com...' i ostale sumnjive URL adrese

Ponovite korake dane iznas sa svim prečacima preglednika, uključujući Internet Explorer i Google Chrome. Budite sigurni da ste označili sve lokacije ovih prečaca, uključujući Radnu Površinu, Start Meni te traku zadataka.

Uklonite Mybeginning123.com iz Mac OS X sistema

Pretražite svoj Mac i nađite sumnjive aplikacije uz pomoć uputa koje se nalaze u ovom tutorialu..

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Mybeginning123.com ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite Mybeginning123.com iz Internet Explorer (IE)

 1. Uklonite opasne dodatke
  Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 2. Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite Mybeginning123.com te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable: Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable'
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 4. Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene. Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene
 5. Resetirajte Internet Explorer
  Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 6. Ovdje, odaberite Reset.
 7. Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje Mybeginning123.com. Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'

Uklonite virus Mybeginning123.com iz preglednika Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, Mybeginning123.com bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite Mybeginning123.com iz Mozilla Firefox (FF)

Na sljedeći način biste morali popraviti preglednik Firefox:

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite Mybeginning123.com i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na meni (gornji desni kut), odaberite Options General.
 4. Ovdje, obrišite zlonamjeran URL te unesite željenu web stranicu ili kliknite Restore to default.
 5. Kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Kada ste u 'General' prozoru, obrišite zlonamjerne URL adrese iz sekcije 'Home Page' ili kliknite na gumb 'Restore to Default'. Kliknite 'OK' kako biste spremili promjene
 6. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 7. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje Mybeginning123.com. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite Mybeginning123.com iz Google Chrome

Kontrola nad preglednikom Chrome može se preuzeti veoma lako, pa biste definitivno morali pregledati ga i pronaći sumnjive ekstenzije koje su se mogle pojaviti tijekom napada virusa Mybeginning123.

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite Mybeginning123.com te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Promijenite svoju početnu stranicu i zadanu tražilicu ukoliko ih je Vaš virus promijenio
  Kliknite na ikonu menija te odaberite Settings.
 4. Ovdje, potražite Open a specific page or set of pages pod opcijama On startup te kliknite na Set pages. Nakon klika na meni i 'Settings', odaberite 'Set pages'
 5. sada biste trebali vidjeti drugi prozor. Ovdje, obrišite zlonamjerne tražilice te unesite onu koju želite koristiti kao svoju početnu stranicu. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 6. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 7. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 8. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 9. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 10. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje Mybeginning123.com. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite Mybeginning123.com iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite Mybeginning123.com ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Otvorite svoj Safari web preglednik te kliknite na Safari u sekciji meni. Ovdje, odaberite Preferences kako je prikazano prije i odaberite General.
 4. Ovdje, pogledajte polje Homepage. Ukoliko je bilo promijenjeno od strane Mybeginning123.com, uklonite neželjenu poveznicu te unesite onu koju želite koristiti za pretraživanje. Nemojte zaboraviti unijeti "http://" prije unosa adrese stranice. Kada ste u 'General', obrišite zlonamjeran URL i unesite željeno ime domene
 5. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 6. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja Mybeginning123.com. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Alice Woods
Alice Woods

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Alice Woods
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-mybeginning123-com-virus.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa Mybeginning123.com virus