Ljestvica ozbiljnosti:  
  (18/100)

Uklonite virus IE redirect

12

Što je virus koji preusmjerava Internet Explorer?

Virus koji preusmjerava IE (op. prev. od engl. IE Redirect virus) (može se naći i kao virus koji preusmjerava Explorer, virus koji preusmjerava Internet Explorer, otimač IE-a, itd.) infekcija je računala koja se kategorizira kao otimač preglednika. Programi koji spadaju u tu kategoriju obično se ne smatraju ekstremno opasnim virusima jer nisu u mogućnosti ukrasti podatke, itd. Međutim, to nije slučaj ako govorimo o virusu koji preusmjerava IE. To je zbog toga što ovaj virus može vrlo lako inicirati razne promjene na vašem Internet Explorer pregledniku i dodati njemu srodne alatne trake, dodatke i ekstenzije. Uz to, virus lako može promijeniti zadanu tražilicu i početnu stranicu na vašem računalu bez potrebe da pita korisnika za bilo kakvu dozvolu. Zbog te, ali i zbog drugih aktivnosti, stručnjaci za sigurnost odlučili su uključiti taj virus u baze podataka svojih alata, pa bi trebali skenirati svoje računalo ažuriranom verzijom anti-spyware programa odmah čim primijetite preusmjeravanja Internet Explorera, usporavanja i pop-up reklame koje bi se mogle pojaviti tijekom surfanja. Pripazite na to da bi vas te reklame mogle obavijestiti o ažuriranjima koja treba napraviti i sličnim stvarima. Nikada ne bi trebali vjerovati takvim upozorenjima, jer u stvarnosti ona žele samo jednu stvar – zaraziti korisnike PC-ja drugim vrstama virusa.

Ako ste već primijetili drugačiju tražilicu i novu početnu stranicu na svom Internet Exploreru, postoji velika mogućnost da je virus koji preusmjerava IE preuzeo kontrolu nad vašim računalom. U tom slučaju, nikada ne bi trebali ignorirati naporna preusmjeravanja prilikom korištenja Internet Explorera jer bi na prevaru mogli biti natjerani na posjet nesigurnim web stranicama. U većini situacija, ovaj virus prekida ljude u surfanju internetom i preusmjerava ih na nepoznate stranice koje su manje popularne i žele povećati broj posjetitelja i rangiranje stranice. Međutim, neki stručnjaci tvrde da se virus koji preusmjerava IE također može koristiti za promoviranje ozbiljnih virusa i dopuštanje istima infiltraciju u sistem. Kao što možete vidjeti, nikada ne smijete ignorirati virus koji preusmjerava IE jer to znači da je vaš PC inficiran. Da bi uklonili virus koji preusmjerava IE, morate pokrenuti potpuno skeniranje sistema programom SpyHunter ili Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Kako virus koji preusmjerava IE može preuzeti kontrolu nad mojim računalom?

Slično kao i virus koji preusmjerava Chrome (op. prev. Chrome redirect virus) ili virus koji preusmjerava Firefox (op. prev. Firefox redirect virus), glavni način zaraze virusom koji preusmjerava IE inficirana su preuzimanja programa. Sve što trebate učiniti je otvoriti privitak zaraženog emaila, preuzeti ilegalni program ili posjetiti hakiranu web stranicu i zarazit ćete se virusom koji preusmjerava IE. Uz to, malware virusi su također uključeni u distribuiranje ove prijetnje. Čim se pojavi u sistemu, virus obično mijenja DNS postavke i odmah počinju dosadna preusmjeravanja. Jasno je da je ovaj virus posvećen promoviranju sumnjivih stranica, pa bi iste trebali napustiti bez ikakvog zadržavanja. Uz to sve, uklonite virus koji preusmjerava IE jer bi mogao vaš PC učiniti potpuno ranjivim ili izazvati druge prijetnje vašem računalu.

Kako ukloniti virus koji preusmjerava IE?

Da bi uklonili virus koji preusmjerava IE, morate pokrenuti potpuno skeniranje sistema i pronaći taj otimač preglednika s koji je povezan. To se može učiniti uz pomoć legitimnog anti-spyware programa ili uz pomoć sljedećih koraka. Međutim, kad koristite metodu ručnog uklanjanja virusa, morate znati što točno tražite. U ovom slučaju, to je prilično teško.

Možete ukloniti IE redirect automatski pomoću jednih od ovih programa: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Preporučamo korištenje ovih aplikacija jer one mogu lako obirsati potencijalno neželjene programe i viruse sa svim datotekama i unosima registra koji su povezani s njima.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Virus koji preusmjerava Internet Explorer slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
SpyHunter se preporučuje za deinstalaciju Virus koji preusmjerava Internet Explorer. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju SpyHunter alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici SpyHunter.

Ako ste odlučili odabrati neki drugi anti-spyware program, deinstalirajte SpyHunter sa svog računala.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus je preporučen alat za deinsalaciju Virus koji preusmjerava Internet Explorer. 

Trebali biste potvrditi korištenje besplatne probe programa da otkriva trenutnu verziju parazita.
preko 40.000.000 preuzimanja!
ALternativni Softver
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju Virus koji preusmjerava Internet Explorer (2015-06-02)
Reimage
Testirali smo efikasnost Reimage u uklanjanju Virus koji preusmjerava Internet Explorer (2015-06-02)
Virus koji preusmjerava Internet Explorer fotografija
Virus koji preusmjerava Internet Explorer fotografija
Brzi meni: Ručni IE redirect Priručnik za uklanjanje virusa
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite IE redirect iz Windows 7 / Vista / XP sistema

 • Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs).

Uklonite IE redirect iz Windows 10 / Windows 8 sistema

 • Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program.
Uklonite IE redirect i srodne programe
 • Ovdje, potražite IE redirect ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 • Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene.
Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall' Uklonite IE redirect sa IE redirect prečaca
 • Desni klik na prečac od Mozilla Firefox te odaberite Properties.
Desni klik na ikonu preglednika te odaberite 'Properties'
 • idite na Shortcut prozor te potražite polje Target. Obrišite zlonamjeran URL koji je povezan s Vašim virusom.
Odaberite 'Shortcut' prozor te obrišite 'http://isearch.babylon.com...' i ostale sumnjive URL adrese

Ponovite korake dane iznas sa svim prečacima preglednika, uključujući Internet Explorer i Google Chrome. Budite sigurni da ste označili sve lokacije ovih prečaca, uključujući Radnu Površinu, Start Meni te traku zadataka.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite IE redirect iz Mac OS X sistema

Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications.

Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'

Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite IE redirect ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash.

Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite IE redirect iz Internet Explorer (IE)

Uklonite opasne dodatke
 • Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons.
Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 • Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite IE redirect te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable:
Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable' Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
 • Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 • Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene.
Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene Resetirajte Internet Explorer
 • Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 • Ovdje, odaberite Reset.
 • Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje IE redirect.
Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite IE redirect iz Mozilla Firefox (FF)

Uklonite opasna proširenja
 • Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions.
Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 • Ovdje, odaberite IE redirect i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose.
Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
 • Kliknite na meni (gornji desni kut), odaberite Options General.
 • Ovdje, obrišite zlonamjeran URL te unesite željenu web stranicu ili kliknite Restore to default.
 • Kliknite OK kako biste spremili ove promjene.
Kada ste u 'General' prozoru, obrišite zlonamjerne URL adrese iz sekcije 'Home Page' ili kliknite na gumb 'Restore to Default'. Kliknite 'OK' kako biste spremili promjene Resetirajte Mozilla Firefox
 • Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information.
Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 • Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje IE redirect.
Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite IE redirect iz Google Chrome

Obrišite zlonamjerne dodatke
 • Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions.
Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 • Ovdje odaberite IE redirect te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose.
Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće Promijenite svoju početnu stranicu i zadanu tražilicu ukoliko ih je Vaš virus promijenio
 • Kliknite na ikonu menija te odaberite Settings.
 • Ovdje, potražite Open a specific page or set of pages pod opcijama On startup te kliknite na Set pages.
Nakon klika na meni i 'Settings', odaberite 'Set pages'
 • sada biste trebali vidjeti drugi prozor. Ovdje, obrišite zlonamjerne tražilice te unesite onu koju želite koristiti kao svoju početnu stranicu.
Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 • Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search .
kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 • Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene.
Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese Resetirajte Google Chrome
 • Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 • Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings.
Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 • Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje IE redirect.
Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite IE redirect iz Safari

Uklonite opasna proširenja
 • Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences.
Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 • Ovdje, odaberite Extensions i potražite IE redirect ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih.
Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
 • Otvorite svoj Safari web preglednik te kliknite na Safari u sekciji meni. Ovdje, odaberite Preferences kako je prikazano prije i odaberite General.
 • Ovdje, pogledajte polje Homepage. Ukoliko je bilo promijenjeno od strane IE redirect, uklonite neželjenu poveznicu te unesite onu koju želite koristiti za pretraživanje. Nemojte zaboraviti unijeti "http://" prije unosa adrese stranice.
Kada ste u 'General', obrišite zlonamjeran URL i unesite željeno ime domene Resetirajte Safari
 • Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari....
Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 • Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja IE redirect.
Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Kompletno uklanjanje IE redirect virus

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite IE redirect tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Vodič za uklanjanje na drugim jezicimaLajkaj nas na Facebook-u