Ljestvica ozbiljnosti:  
  (77/100)

Virus KMSPico. Kako ukloniti? (Vodič za deinstalaciju)

od Ugnius Kiguolis - -   KMSPico | Tip: Malware

Kako funkcionira virus KMSPico?

KMSPico virus

Iako mnogi korisnici računala traže link na kojem besplatno mogu preuzeti KMSPico, mo vam savjetujemo da to ne činite. KMSPico je iznimno opasan alat, poznat kao aktivator za Windowse. Program nije povezan s Microsoftom i radi se o ilegalnom alatu koji može kontaminirati vaše računalo malicioznim virusima. Iako sam po sebi nije maliciozan, većina web stranica koje nude link za preuzimanje nepouzdane su i sklone su širenju malware aplikacija. No, ništa drugo ne može se očekivati od stranica koje prezentiraju ilegalni program.

Kao što smo već spomenuli, aktivator KMSPico može na računalo dovesti opasne viruse budući da cyber kriminalci znaju da korisnici računala nastoje dobar software dobiti besplatno. To nije nimalo pohvalno ponašanje, no cyber kriminalci nastoje iskoristiti korisnike koji pokušavaju bez naknade doći do programa koji se plaćaju.

Dakle, oni inficiraju programe koji su najtraženiji štetnim komponentama, kao što su crvi ili Trojanski konji, ali i manje opasne prijetnje poput adware programa. Primijetili smo da virus KMSPico često reklamira adware programe, pa su neki stručnjaci za adware ovaj opasan program nazvali KMSPico adware. Međutim, to ipak nije dobra klasifikacija.

KMSPico virus

Željeli bismo vam sugerirati da NE preuzimate i NE koristite ovakve ilegalne alate. Ovo definitivno NIJE bezopasan alat. Osim toga, nikad ne možete znati kakve on dodatne mogućnosti krije u sebi. Ako želite koristiti kompletnu, sigurnu i legalnu verziju Windowsa, morali biste od Microsofta kupiti službeni ključ.

Još jedna sumnjiva činjenica koja se tiče virusa KMSPico je da program traži da isključite sve aktivne sigurnosne aplikacije na računalu da bi se on mogao instalirati. Navodno je to znak da neki program može u pitanje dovesti sigurnost računala.

Ako ste već instalirali ilegalni program, toplo vam preporučujemo da svoje računalo pregledate anti-malware aplikacijom kao što je program Reimage da biste provjerili jeste li s KMSPico.zip instalirali još neki maliciozni virus. Upamtite da većina malicioznih aplikacija obično ne otkriva svoje postojanje prebrzo. Te aplikacije mogu prikupljati osjetljive informacije o vama dulje vrijeme ili iznenada napasti preuzimanjem dodatnih malware programa na vaše računalo.

Kako će malware KMSPico na vaš PC donijeti malware i ostale programe?

Kao što smo ranije spomenuli, crack KMSpico bi sam po sebi trebao biti siguran. No, mnogi korisnici računala žale se da KMSPicone radi i da su primijetili čudne stvari koje se događaju na računalu. Prilično je lako objasniti zašto se korisnicima to sve događa. Problem je što developeri štetnih ili potencijalno nepoželjnih programa nastoje koristiti tehniku “bundlinga”, a to im pomaže pri širenju svojih sumnjivih proizvoda zajedno s ostalim besplatnim programima.

U ovom slučaju, postavke za instaliranje programa KMSPico može dovesti do programa koji će se isto tako instalirati na vaše računalo. BUDITE PAŽLJIVI, jer te dodatne komponente mogu biti maliciozne i naštetiti sistemu vašeg računala. Ne moramo posebno naglasiti da je pouzdanost programa koji sugerira neka druga ilegalna aplikacija u najmanju ruku upitna.

Tutorial za uklanjanje virusa KMSPico

Virus KMSPico iznimno je nepouzdan; iako ga možete ukloniti ručno, nikada zapravo ne znate jeste li s njim instalirali neki malware ili niste. Dakle, preporučujemo vam da skenirate svoj PC moćnom anti-malware aplikacijom, kao što je Reimage, i automatski uklonite sve kritične programe i datoteke.

Najlakši je to i najbrži način čišćenja računala od prijetnji i potencijalno nepoželjnih programa. U slučaju da samo želite ukloniti KMSPico, obrišite sljedeće datoteke i foldere na računalu:

 • AutoPico.exe
 • Service_KMS.exe
 • unins000.exe
 • KMSELDI.exe
 • UninsHs.exe
 • tap-windows-9.21.0.exe

Dodatne datoteke i folderi koji se moraju ukloniti:

Obrišite AutoPixo.exe, installAll.cmd, Access_KMS_Client.OOB.xrm-ms i Access_KMS_Client.PL.xrm-ms, kao i datoteke virusa KMSPico koje su ostale u folderu C:\Program Files. Isto tako, idite u Start Menu > Programs i tamo također obrišite folder KMSPico.

Preporučujemo vam da pažljivo pregledate Windows Registry i uklonite sve ključeve koji su povezani s ovim programom/virusom. Ovo je prilično izazovan zadatak i ne preporučujemo vam da radite bilo kakve izmjene u registru Windowsa, osim ako ste iskusan korisnik. U suprotnom biste mogli obrisati neke bitne datoteke i nanijeti štetu drugim programima.

Štetu koju je izazvao virus automatski možete ukloniti uz pomoć jednog od sljedećih programa: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Preporučujemo ove aplikacije jer detektiraju potencijalno nepoželjne programe i viruse, kao i sve datoteke i unose u registar koji su s njima povezani.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Preporučujemo Reimage da biste uklonili štetu izazvanu virusom. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.
Virus KMSPico fotografija
Virus KMSPico fotografija

Ručni KMSPico Priručnik za uklanjanje virusa:

Uklonite KMSPico iz Windows sistema

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite KMSPico i srodne programe
  Ovdje, potražite KMSPico ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

O autoru

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-kmspico-virus.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima