Ljestvica ozbiljnosti:  
  (77/100)

Virus KMSPico. Kako ukloniti? (Vodič za deinstalaciju)

od Ugnius Kiguolis - -   KMSPico | Tip: Malware

Kako funkcionira virus KMSPico?

KMSPico virus

Iako mnogi korisnici računala traže link na kojem besplatno mogu preuzeti KMSPico, mo vam savjetujemo da to ne činite. KMSPico je iznimno opasan alat, poznat kao aktivator za Windowse. Program nije povezan s Microsoftom i radi se o ilegalnom alatu koji može kontaminirati vaše računalo malicioznim virusima. Iako sam po sebi nije maliciozan, većina web stranica koje nude link za preuzimanje nepouzdane su i sklone su širenju malware aplikacija. No, ništa drugo ne može se očekivati od stranica koje prezentiraju ilegalni program.

Kao što smo već spomenuli, aktivator KMSPico može na računalo dovesti opasne viruse budući da cyber kriminalci znaju da korisnici računala nastoje dobar software dobiti besplatno. To nije nimalo pohvalno ponašanje, no cyber kriminalci nastoje iskoristiti korisnike koji pokušavaju bez naknade doći do programa koji se plaćaju.

Dakle, oni inficiraju programe koji su najtraženiji štetnim komponentama, kao što su crvi ili Trojanski konji, ali i manje opasne prijetnje poput adware programa. Primijetili smo da virus KMSPico često reklamira adware programe, pa su neki stručnjaci za adware ovaj opasan program nazvali KMSPico adware. Međutim, to ipak nije dobra klasifikacija.

Željeli bismo vam sugerirati da NE preuzimate i NE koristite ovakve ilegalne alate. Ovo definitivno NIJE bezopasan alat. Osim toga, nikad ne možete znati kakve on dodatne mogućnosti krije u sebi. Ako želite koristiti kompletnu, sigurnu i legalnu verziju Windowsa, morali biste od Microsofta kupiti službeni ključ.

Još jedna sumnjiva činjenica koja se tiče virusa KMSPico je da program traži da isključite sve aktivne sigurnosne aplikacije na računalu da bi se on mogao instalirati. Navodno je to znak da neki program može u pitanje dovesti sigurnost računala.

Ako ste već instalirali ilegalni program, toplo vam preporučujemo da svoje računalo pregledate anti-malware aplikacijom kao što je program Reimage da biste provjerili jeste li s KMSPico.zip instalirali još neki maliciozni virus. Upamtite da većina malicioznih aplikacija obično ne otkriva svoje postojanje prebrzo. Te aplikacije mogu prikupljati osjetljive informacije o vama dulje vrijeme ili iznenada napasti preuzimanjem dodatnih malware programa na vaše računalo.

Kako će malware KMSPico na vaš PC donijeti malware i ostale programe?

Kao što smo ranije spomenuli, crack KMSpico bi sam po sebi trebao biti siguran. No, mnogi korisnici računala žale se da KMSPicone radi i da su primijetili čudne stvari koje se događaju na računalu. Prilično je lako objasniti zašto se korisnicima to sve događa. Problem je što developeri štetnih ili potencijalno nepoželjnih programa nastoje koristiti tehniku “bundlinga”, a to im pomaže pri širenju svojih sumnjivih proizvoda zajedno s ostalim besplatnim programima.

U ovom slučaju, postavke za instaliranje programa KMSPico može dovesti do programa koji će se isto tako instalirati na vaše računalo. BUDITE PAŽLJIVI, jer te dodatne komponente mogu biti maliciozne i naštetiti sistemu vašeg računala. Ne moramo posebno naglasiti da je pouzdanost programa koji sugerira neka druga ilegalna aplikacija u najmanju ruku upitna.

Tutorial za uklanjanje virusa KMSPico

Virus KMSPico iznimno je nepouzdan; iako ga možete ukloniti ručno, nikada zapravo ne znate jeste li s njim instalirali neki malware ili niste. Dakle, preporučujemo vam da skenirate svoj PC moćnom anti-malware aplikacijom, kao što je Reimage, i automatski uklonite sve kritične programe i datoteke.

Najlakši je to i najbrži način čišćenja računala od prijetnji i potencijalno nepoželjnih programa. U slučaju da samo želite ukloniti KMSPico, obrišite sljedeće datoteke i foldere na računalu:

 • AutoPico.exe
 • Service_KMS.exe
 • unins000.exe
 • KMSELDI.exe
 • UninsHs.exe
 • tap-windows-9.21.0.exe

Dodatne datoteke i folderi koji se moraju ukloniti:

Obrišite AutoPixo.exe, installAll.cmd, Access_KMS_Client.OOB.xrm-ms i Access_KMS_Client.PL.xrm-ms, kao i datoteke virusa KMSPico koje su ostale u folderu C:\Program Files. Isto tako, idite u Start Menu > Programs i tamo također obrišite folder KMSPico.

Preporučujemo vam da pažljivo pregledate Windows Registry i uklonite sve ključeve koji su povezani s ovim programom/virusom. Ovo je prilično izazovan zadatak i ne preporučujemo vam da radite bilo kakve izmjene u registru Windowsa, osim ako ste iskusan korisnik. U suprotnom biste mogli obrisati neke bitne datoteke i nanijeti štetu drugim programima.

Možete ukloniti KMSPico automatski pomoću jednih od ovih programa: Reimage, Malwarebytes Malwarebytes. Preporučamo korištenje ovih aplikacija jer one mogu lako obirsati potencijalno neželjene programe i viruse sa svim datotekama i unosima registra koji su povezani s njima.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Virus KMSPico slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa OS X
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti infekciju upotrebom programa Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku korisnicima i pri tom navedite što je moguće više detalja.
Reimage se preporučuje za deinstalaciju Virus KMSPico. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.
Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici Reimage.
Mediji spominju Reimage
ALternativni Softver
Malwarebytes
Testirali smo efikasnost Malwarebytes u uklanjanju Virus KMSPico (2017-07-28)
ALternativni Softver
Malwarebytes
Testirali smo efikasnost Malwarebytes u uklanjanju Virus KMSPico (2017-07-28)
Virus KMSPico fotografija
Virus KMSPico fotografija

Ručni KMSPico Priručnik za uklanjanje virusa:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite KMSPico iz Windows sistema

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite KMSPico i srodne programe
  Ovdje, potražite KMSPico ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite KMSPico iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite KMSPico ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite KMSPico iz Internet Explorer (IE)

 1. Uklonite opasne dodatke
  Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 2. Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite KMSPico te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable: Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable'
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 4. Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene. Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene
 5. Resetirajte Internet Explorer
  Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 6. Ovdje, odaberite Reset.
 7. Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje KMSPico. Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite virus KMSPico iz preglednika Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, KMSPico bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite KMSPico iz Mozilla Firefox (FF)

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite KMSPico i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje KMSPico. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite KMSPico iz Google Chrome

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite KMSPico te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje KMSPico. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite KMSPico iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite KMSPico ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja KMSPico. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

O autoru

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-kmspico-virus.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima