Ljestvica ozbiljnosti:  
  (96/100)

Uklonite virus HELP_YOUR_FILES

12

Što moram znati o virusu HELP_YOUR_FILES?

HELP_YOUR_FILES samo je još jedno izdanje developera ransomware programa CryptoWall. Vrlo usko je povezan s virusima CryptoWall 3.0 virus, Cryptowall 4.0 i HELP_DECRYPT virus. Ako nikada niste čuli niti za jednu od ovih prijetnji, morate znati da spadaju u kategoriju ransomware programa koja se smatra jednom od najopasnijih malware skupina programa. Virusi koji spadaju u ovu kategoriju koriste se naprednim tehnikama infiltracije u ciljano računalo. Uz to, vrlo lako mogu šifrirati važne datoteke i zahtijevati od korisnika da plati otkupninu.

Kad virus HELP_YOUR_FILES pokušava inficirati sistem, prezentirat će se kao legitiman privitak u email poruci. Može se prezentirati kao obavijest iz banke, račun ili tome slična datoteka koja se mora otvoriti. Čim inficira računalo, ova prijetnja šifrira većinu datoteka (audio, video, tekstualne i slične datoteke) na različitim particijama PC-ja. Obično će to napraviti uz pomoć RC4 koda. Morate biti oprezni jer virus HELP_YOUR_FILES vrlo lako može šifrirati sljedeće (i njima slične) ekstenzije: .txt, .ppt, .jpg, .gif, .pdf, .mp3, .mp4, .flv, .wmv. Jednom kad virus modificira te datoteke, zamijenit će njihova imena nasumičnim simbolima (ysjo96d.9d4, itd.) i zvjezdicama, uz prikazivanje poruke upozorenja na ekranu žrtve:

HELP_YOUR_FILES

Moći ćete primijetiti da svaki folder koji sadrži šifrirane datoteke sadrži i jednu od sljedećih datoteka – HELP_YOUR_FILES.PNG, HELP_YOUR_FILES.HTML ili HELP_YOUR_FILES.TXT. Te datoteke sadrže informacije vezane za dešifriranje datoteka koje su zaključane. Kao što možete vidjeti, ovaj virus traži plaćanje otkupnine u visini od 700 dolara putem virtualne valute Bitcoin. Korisnik mora platiti otkupninu unutar određenog roka; u suprotnom virus može zatražiti dvostruki ili čak trostruki iznos. Također se zna da virus HELP_YOUR_FILES može blokirati alate koji bi se mogli iskoristiti za dešifriranje vaših datoteka. Nažalost, nećete moći doći do svojih datoteka bez plaćanja otkupnine. U ovom slučaju, NE smijete platiti otkupninu jer vam to neće pomoći. Morat ćete ukloniti virus HELP_YOUR_FILES sa svog računala. To možete napraviti uz pomoć programa SpyHunter.

Kako ransomware program HELP_YOUR_FILES može inficirati moje računalo?

Ovaj virus najčešće se širi internetom uz pomoć lažnih email poruka, pa zato NIKAD ne bi smjeli otvarati poruke koje je poslao nepoznati pošiljaoc ili preuzimati privitke iz takvih poruka. Ovaj ransomware program funkcionira kao trojanac – žrtvi može biti poslan kao “PENALTY.TX.EXE”, “REWARD.TXT.EXE”, “RESUME.TXT.EXE” ili slično naslovljena datoteka. Neiskusni korisnik možda neće razumjeti što te ekstenzije znače – .txt ekstenzija ne znači da je riječ o tekstualnom dokumentu, jer iza njega slijedi ekstenzija .exe, što znači da je riječ o programu. Još jedan dobar savjet je izbjegavanje surfanja po nepouzdanim web stranicama jer nikada ne znate sadrži li neka takva stranica hyperlink koji može automatski pokrenuti datoteku inficiranu virusom HELP_YOUR_FILES. Pogotovo izbjegavajte klikanje na nepouzdane linkove na pornografskim stranicama – tamo se vrlo često mogu pronaći zaražene URL adrese koje mogu pokrenuti izvršavanje malicioznih datoteka.

Uz to, uvijek bi morali vrlo pažljivo instalirati bilo kakav software na svoje računalo. Molimo vas da obratite pažnju na svaki korak instalacije i pobrinete se da ne preskočiti niti jednu važnu izjavu. Potrošite nekoliko minuta i pročitajte dokumente “Izjavu o privatnosti” i “Uvjete korištenja”, a ako naiđete na bilo kakve sumnjive izjave da program koji namjeravate instalirati promovira opcionalne aplikacije, odmah provjerite postavke same instalacije. Uvijek odaberite “napredan/prilagođeni” (“advanced/custom”) način instalacije i nakon toga poništite odabir svakog pristanka na instaliranje nepoznatih programa. Trebali bi vidjeti cijeli popis.

Kako ukloniti ovaj virus?

Nažalost, šifrirane datoteke nećete moći vratiti ako ih nemate pohranjene na eksternom hard disku. Možete probati s nekim od sljedećih alata, ali nema nikakve garancije da će vam oni pomoći i popraviti vaše računalo: R-StudioPhotorec. Virus HELP_YOUR_FILES, poznat i pod nazivom CryptoWall 4.0, može se eliminirati ako pratite korake koji slijede. Također možete instalirati anti-spyware program koji preporučujemo, SpyHunter, i ukloniti malware program HELP_YOUR_FILES automatski.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Virus HELP_YOUR_FILES slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
SpyHunter se preporučuje za deinstalaciju Virus HELP_YOUR_FILES. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju SpyHunter alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici SpyHunter.

Ako ste odlučili odabrati neki drugi anti-spyware program, deinstalirajte SpyHunter sa svog računala.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus je preporučen alat za deinsalaciju Virus HELP_YOUR_FILES. 

Trebali biste potvrditi korištenje besplatne probe programa da otkriva trenutnu verziju parazita.
preko 40.000.000 preuzimanja!
ALternativni Softver
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju Virus HELP_YOUR_FILES (2015-11-15)
Reimage
Testirali smo efikasnost Reimage u uklanjanju Virus HELP_YOUR_FILES (2015-11-15)
Virus HELP_YOUR_FILES fotografija
Virus HELP_YOUR_FILES fotografijaVirus HELP_YOUR_FILES fotografija
Ručni HELP_YOUR_FILES Priručnik za uklanjanje

Metoda 1. Ukloni HELP_YOUR_FILES koristeći Safe Mode with Networking

Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking
Windows 7 / Vista / XP
 • Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
 • Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
 • Na listi odaberite Safe Mode with Networking
Odaberite 'Safe Mode with Networking'
Windows 10 / Windows 8
 • Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
 • Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
 • Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings.
Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
Korak 2: Ukloni HELP_YOUR_FILES

Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite SpyHunter ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa HELP_YOUR_FILES.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.


Metoda 2. Ukloni HELP_YOUR_FILES koristeći System Restore

Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt
Windows 7 / Vista / XP
 • Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
 • Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
 • Na listi odaberite Command Prompt
Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'
Windows 10 / Windows 8
 • Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
 • Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
 • Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings.
Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
 • Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
 • Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
 • Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije HELP_YOUR_FILES. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
 • Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema

Kompletno uklanjanje HELP_YOUR_FILES

Nakon što ste vratili sistem, morate ukloniti sve maliciozne datoteke koje pripadaju programu HELP_YOUR_FILES jer se one još uvijek nalaze na vašem računalu. Da bi to učinili, preuzmite SpyHunter i skenirajte vaš PC.

Ako želite dešifrirati individualne datoteke, sada je trenutak kada morate iskoristiti funkciju Windows Previous Versions. Da bi to učinili, odaberite datoteku, kliknite na nju desnim klikom i odaberite Properties. Sada idite na karticu Previous Versions i potražite točku vraćanja za vašu datoteku. Ako je ona tamo, odaberite je i kliknite na Restore. Pazite! Ova metoda može uspjeti samo ako omogućite funkciju System Restore. Osim toga, ako je vaš ransomware program kreiran tako da uklanja Shadow Volume Copies iz datoteka, može se dogoditi da to ne uspije. U tom slučaju, probajte Photorec ili R-studio..

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Vodič za uklanjanje na drugim jezicimaLajkaj nas na Facebook-u