Virus Google koji preusmjerava preglednik. Kako ukloniti? (Vodič za deinstalaciju)

od Jake Doevan - - | Tip: Otimač preglednika
Reimage se preporučuje za deinstalaciju Google.
Ukloni sada! Ukloni sada! Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije.
Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.
12

Problem s preusmjeravanjem virusa Google i njegova nadmoć

Stručnjaci za sigurnost otkrili su da je tijekom protekle tri godine virus Google koji preusmjerava preglednik postao jedan od najozbiljnijih problema u cyber svijetu. Najveći broj pritužbi, u kojima se javlja o preusmjeravanjima URL-a na stranici Google i sličnim tražilicama, stigao nam je na početku 2012. godine. No, taj problem još uvijek se smatra jednim od najbitnijih jer i dalje utječe na stotine računala (Windows i Mac OS) svaki dan.

Ako vas smeta virus Google koji preusmjerava preglednik na Yahoo ili neku drugu domenu (te stranice mogu biti dobro poznate, ali i neke za koje nikad niste čuli), postoji velika mogućnost da ste jedan od nesretnih korisnika koji imaju problema s virusom Google koji preusmjerava preglednik. Baš kao i virus Yahoo ili virus Bing koji preusmjeravaju preglednike, i ovaj je kategoriziran kao otimač preglednika i potencijalno nepoželjan program. Najveći problem je njegovo uklanjanje – virus Google koji preusmjerava preglednik (ili otimač preglednika) može se sakriti pod bilo kojim imenom, pa ga je vrlo teško ukloniti ručno. Kad pokušavate popraviti računalo bez pomoći informatičkih stručnjaka, može se dogoditi da uklonite korisne komponente. A tko bi želio tako nešto? Da bi izbjegli bilo kakve probleme vezane uz PC, morate odabrati opciju za automatsko uklanjanje. Program Reimage smatra se jednim od najučinkovitijih anti-spyware alata za uklanjanje virusa Google koji preusmjerava preglednik.

Problemi koje izaziva otimač preglednika

Dok mnogi korisnici misle da su otimači preglednika bezazleni, stručnjaci za sigurnost na internetu preporučuju izbjegavanje virusa Google koji preusmjerava preglednik, kao i sličnih potencijalno nepoželjnih programa jer oni mogu izazvati mnogo različitih problema na inficiranom PC-ju. Slijede najčešće aktivnosti koje uzrokuje ovaj malware program:

 • Preusmjeravanja virusa Google na Comcast, Bing, Yahoo i slične web stranice. Moramo vas upozoriti da možete biti preusmjereni na BILO KOJU stranicu, i bezazlenu i malicioznu. Osim toga, kad kontrolu nad računalom preuzme virus google koji preusmjerava, moći ćete primijetiti ovaj problem na svakom od preglednika koji su instalirani na računalu. Probleme će vam stvarati nezaustavljiva preusmjeravanja ako koristite Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari ili neki drugi preglednik.
 • Promjene u postavkama preglednika i samog sistema.Uobičajeno je da ovaj virus promijeni početnu stranicu, zadanu tražilicu, novu karticu (tab), popis zabilješki (bookmarks) i druge postavke. To će se dogoditi bez traženja korisnika za pristanak.
 • Velika količina komercijalnog sadržaja u rezultatima pretrage zaraženog korisnika. Otimači preglednika neće samo promijeniti postavke vašeg sistema. Oni će također utjecati na rezultate pretrage i koristi ih za preusmjeravanje na Yahoo i slične adrese na svakom od preglednika.
 • Praćenje korisnika za vrijeme surfanja i prikupljanje informacija o pojmovima koje pretražuju i sličnih podataka. U pravilu, virus Google koji preusmjerava preglednik prikuplja informacije o tome koje stranice korisnik najčešće posjećuje, koje podatke unosi kad je na tim stranicama, IP adresi računala, lokaciji, email adresi, itd.

Kao što možete vidjeti, preusmjeravanja virusa Google ne smiju se ignorirati jer mogu dovesti do infiltracije drugih virusa. Problem nema nikakve veze sa sigurnim surfanjem, pa čak i ako imate na računalu instaliran renomirani anti-spyware program, ne možete biti sigurni u zaštitu vašeg PC-ja. Zašto je virus Google koji preusmjerava postao tako popularan? Odgovor je vrlo jednostavan i izravan – nastojanje donijeti zaradu za promociju unaprijed određenih web stranica. Kao što smo već spomenuli, neke od tih stranica mogu biti potpuno bezopasne (Yahoo, Bing, Facebook ili Comcast), no to se ne može reći za svaku od njih.

Kako se virus koji preusmjerava širi i infiltrira u računalo?

Na prvi pogled, može se učiniti da nije opasno instalirati besplatan program bez da se provjeri što se kriju unutra. Međutim, nikako vam to ne možemo preporučiti jer svaka od tih aplikacija može biti puna sumnjivih komponenti, kao što su otimači preglednika, adware programi i slični virusi. Dakle, najbitnija stvar koju morate učiniti tijekom instaliranja freeware i shareware programa je pratiti njegovu instalaciju biranjem “Prilagođene” ili “Napredne” (“Custom” ili “Advanced”) metode instalacije. Također, budite oprezni jer ovakav potencijalno nepoželjan program se može pokušati infiltrirati u slabije zaštićene sisteme, pa morate razmisliti o instaliranju renomiranog anti-spyware programa. Osim toga, morate se kloniti sumnjivih pop-up reklama i natpisa koji se mogu prikazati na gotovo svakom mjestu neke web stranice. Ako mislite da je kontrolu nad vašim računalom preuzeo virus Google koji preusmjerava preglednik, morate upotrijebiti vodič koji je objavljen niže.

Uklanjanje virusa Google koji preusmjerava sa zaraženog PC sistema

Ako vas je napao virus Google koji preusmjerava na Bing, Yahoo i ostale stranice, to znači da imate problema s otimačem preglednika. Infiltracija ove prijetnje mora vas natjerati da razmislite o tome koji freeware program ste instalirali na računalo jer, kao što smo vas već upozorili, otimači preglednika, kao što je virus Google koji preusmjerava, se aktivno šire internetom uz pomoć programskih paketa. Jedna stvar je jasna – morate ukloniti sumnjive komponente s računala. No, morate uvidjeti da se one teško mogu eliminirati uz pomoć ručne metode uklanjanja. Zato vam preporučujemo da upotrijebite jedan od anti-spyware programa koji su navedeni nakon ovog članka.

Možete ukloniti Google automatski pomoću jednih od ovih programa: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware. Preporučamo korištenje ovih aplikacija jer one mogu lako obirsati potencijalno neželjene programe i viruse sa svim datotekama i unosima registra koji su povezani s njima.

uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa OS X
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti infekciju upotrebom programa Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku korisnicima i pri tom navedite što je moguće više detalja.
Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Virus Google koji preusmjerava preglednik slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
Reimage se preporučuje za deinstalaciju Virus Google koji preusmjerava preglednik. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici Reimage.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici Reimage.
Mediji spominju Reimage
Mediji spominju Reimage
Virus Google koji preusmjerava preglednik fotografija
Virus Google koji preusmjerava preglednik fotografijaVirus Google koji preusmjerava preglednik fotografija

Ručni Google Priručnik za uklanjanje preusmjerenja:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Google iz Windows sistema

Reimage je alat koji detektira malware programe.
Morat ćete kupiti punu verziju da bi uklonili infekcije.
Više informacija o programu Reimage.

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs).Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite Google i srodne programe
  Ovdje, potražite Google ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'
 5. Uklonite Google sa Google prečaca
  Desni klik na prečac od Mozilla Firefox te odaberite Properties. Desni klik na ikonu preglednika te odaberite 'Properties'
 6. idite na Shortcut prozor te potražite polje Target. Obrišite zlonamjeran URL koji je povezan s Vašim virusom. Odaberite 'Shortcut' prozor te obrišite 'http://isearch.babylon.com...' i ostale sumnjive URL adrese

Ponovite korake dane iznas sa svim prečacima preglednika, uključujući Internet Explorer i Google Chrome. Budite sigurni da ste označili sve lokacije ovih prečaca, uključujući Radnu Površinu, Start Meni te traku zadataka.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Google iz Mac OS X sistema

Reimage je alat koji detektira malware programe.
Morat ćete kupiti punu verziju da bi uklonili infekcije.
Više informacija o programu Reimage.

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Google ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash.Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Google iz Internet Explorer (IE)

Reimage je alat koji detektira malware programe.
Morat ćete kupiti punu verziju da bi uklonili infekcije.
Više informacija o programu Reimage.

 1. Uklonite opasne dodatke
  Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 2. Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite Google te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable: Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable'
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 4. Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene. Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene
 5. Resetirajte Internet Explorer
  Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 6. Ovdje, odaberite Reset.
 7. Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje Google. Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite preusmjeravanje koje uzrokuje Google iz preglednika Microsoft Edge

Reimage je alat koji detektira malware programe.
Morat ćete kupiti punu verziju da bi uklonili infekcije.
Više informacija o programu Reimage.

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, Google bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Google iz Mozilla Firefox (FF)

Reimage je alat koji detektira malware programe.
Morat ćete kupiti punu verziju da bi uklonili infekcije.
Više informacija o programu Reimage.

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite Google i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na meni (gornji desni kut), odaberite Options General.
 4. Ovdje, obrišite zlonamjeran URL te unesite željenu web stranicu ili kliknite Restore to default.
 5. Kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Kada ste u 'General' prozoru, obrišite zlonamjerne URL adrese iz sekcije 'Home Page' ili kliknite na gumb 'Restore to Default'. Kliknite 'OK' kako biste spremili promjene
 6. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 7. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje Google. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Google iz Google Chrome

Reimage je alat koji detektira malware programe.
Morat ćete kupiti punu verziju da bi uklonili infekcije.
Više informacija o programu Reimage.

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite Google te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Promijenite svoju početnu stranicu i zadanu tražilicu ukoliko ih je Vaš virus promijenio
  Kliknite na ikonu menija te odaberite Settings.
 4. Ovdje, potražite Open a specific page or set of pages pod opcijama On startup te kliknite na Set pages. Nakon klika na meni i 'Settings', odaberite 'Set pages'
 5. sada biste trebali vidjeti drugi prozor. Ovdje, obrišite zlonamjerne tražilice te unesite onu koju želite koristiti kao svoju početnu stranicu. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 6. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 7. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 8. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 9. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 10. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje Google. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Google iz Safari

Reimage je alat koji detektira malware programe.
Morat ćete kupiti punu verziju da bi uklonili infekcije.
Više informacija o programu Reimage.

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite Google ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Otvorite svoj Safari web preglednik te kliknite na Safari u sekciji meni. Ovdje, odaberite Preferences kako je prikazano prije i odaberite General.
 4. Ovdje, pogledajte polje Homepage. Ukoliko je bilo promijenjeno od strane Google, uklonite neželjenu poveznicu te unesite onu koju želite koristiti za pretraživanje. Nemojte zaboraviti unijeti "http://" prije unosa adrese stranice. Kada ste u 'General', obrišite zlonamjeran URL i unesite željeno ime domene
 5. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 6. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja Google. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'
Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite Google tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus ili Malwarebytes Anti Malware.
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Izvor: http://www.2-spyware.com/remove-google-redirect.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima