Ljestvica ozbiljnosti:  
  (57/100)

Uklonite virus Facebook video (Vodič za uklanjanje) - ruj. 2019 ažuriranje

od Linas Kiguolis - - | Tip: Malware

Virus Facebook video: novi malware koji napada vašu društvenu mrežu

Facebook video virus

U posljednje vrijeme primili smo mnogo pitanja u vezi virusa Facebook video. Korisnici računala žale se da ne mogu zaustaviti Facebook virus koji prati njihove Facebook profile i konstantno dijeli automatske objave na zidu, a one sadrže sumnjive linkove. Te objave nose nazive kao što su “Moj privatni video”, “Moj prvi video” ili “Privatni video”.

Virus u objavi označi 20 prijatelja i tako pokušava privući pažnju korisnika Facebooka. Uz to, virus Facebook video preko privatnih poruka direktno šalje maliciozne linkove Facebook prijateljima svoje žrtve. Čini se da je ovaj virus nezaustavljiv; istražili jedno zaraženo računalo i otkrili kako virus funkcionira.

Virus Facebook video povezan je s malware programom koji prati preglednik svoje žrtve. Iako neki od stručnjaka tvrde da je dovoljno ukloniti sumnjivu ekstenziju iz preglednika, takvo objašnjenje ipak nije dovoljno precizno. Zapravo, otkrili smo da malware aplikacija Facebook video zatvara otvorene kartice (tabove) preglednika i otvara novi prozor u trenutku kad žrtva pokuša otvoriti postavke “Proširenja” (ekstenzije).

Očito je da ovaj virus pokušava spriječiti korisnika u brisanju maliciozne ekstenzije za web preglednik. Otkrili smo također da se ekstenzija povezana s ovim virusom zove Ace Stream Web Extension. No, prije nego uklonite tu ekstenziju, morat ćete pronaći i iz računala eliminirati komponente koje su s njom povezane. Prije svega, preporučujemo vam da otvorite Windows Task Manager (Control+Alt+Delete) i pregledate sve sumnjive procese na svojem računalu.

Facebook video virus

Na računalu koje su testirali stručnjaci tvrtke virusi.hr bio je aktivan proces ace_engine.exe i čini se da je on odgovoran za nepravilno funkcioniranje preglednika kad pokušate pristupiti “Proširenjima”. Međutim, to nije kraj jer smo također otkrili da je u sistemu bio instaliran i Ace Stream Media 3.1.0 koji isto tako povezan s virusom Facebook video. Nakon deinstalacije tog programa i gašenja procesa ace_engine.exe, napokon možete pristupiti postavkama preglednika i obrisati Ace Stream Web Extension iz sekcije “Proširenja”.

Moramo vam reći da ovaj virus može biti povezan i s drugim programima i ekstenzijama jer službena verzija Ace Streama NIJE maliciozan program. Cyber kriminalci često nastoje pokvariti legitimne programe dodavanjem malicioznih komponenti da bi ih nakon toga distribuirali internetom. Također vam preporučujemo da pregledate i obrišete sve sumnjive Facebook aplikacije kojima ste u posljednje vrijeme dali dopuštenje za pristup vašem Facebook računu.

Razumijemo ako su vam ove upute konfuzne. Osim toga, virus Facebook video može biti povezan s drugim opasnim programima, pa zbog toga preporučujemo upotrebu moćnih antimalware programa za uklanjanje Facebook video virusa iz vaših računala. Da biste to učinili, preporučujemo program Reimage.

Facebook video virus

Kako se širi virus Facebook video?

Virus s porukom “Moj privatni video”širi se jako brzo jer većina korisnika Facebooka ne uspijeva identificirati te objave i poruke kao obmanjujući i maliciozan sadržaj. NIKAD ne biste smjeli kliknuti na objavu ili link koji vam pošalje netko od vaših Facebook prijatelja, ako barem malo sumnjate da oni ne bi dijelili takav sadržaj na popularnoj društvenoj mreži.

Nažalost, mnogi korisnici računala kliknu na takav sadržaj UPRAVO zato jer ne mogu vjerovati da bi njihov prijatelj ili prijateljica tako nešto javno objavili. Nažalost, klikanjem na takve maliciozne video snimke uzrokuje preuzimanje malware programa na računalo, a on nakon toga preuzima kontrolu nad Facebook računom svoje žrtve. 

  • Da biste izbjegli infiltraciju virusa Facebook video, ne biste smjeli klikati na sumnjive objave ili linkove koje su vam poslali prijatelji. Ako sumnjate nešto, pitajte prijatelja ili prijateljicu jesu li to namjerno objavili i podijelili s vama.
  • Još jedna stvar koju morate znati je da se video snimke koje se dijele na Facebooku (nije bitno jesu li uploadane direktno na stranicu ili se dijele preko YouTube servisa) počnu reproducirati nakon što kliknete na njih. Ako ste nakon klikanja na video preusmjereni na neku sumnjivu stranicu koja vas traži dopuštenje za pristup vašem Facebook računu ili vas tjera da na računalo preuzmete neku aplikaciju, velika je šansa da ta objava na Facebooku sadrži maliciozan link
  • Virus Facebook video također možete instalirati s nekim drugim besplatnim programom. Toplo vam preporučujemo da izbjegavate preuzimanje programa s opasnih stranica za dijeljenje datoteka (sharing) jer riskirate download programskih paketa. Radi se o paketu programa u koji je uključen jedan glavni program i nekoliko nekoliko opcionalnih aplikacija koje se s glavnom mogu instalirati u sistem vašeg računala. Za te opcionalne datoteke obično se ispostavi da se radi o opasnim aplikacijama, pa je preporučena upotreba Naprednih/Prilagođenih postavki instalacije.

Facebook video virus

Upute za uklanjanje virusa Facebook video

Na prvoj stranici ponudili smo vam kratko objašnjenje o tome kako ručno ukloniti virus Facebook video. No, morate znati se ovaj malware širi uz pomoć drugih opasnih programa i računalnih virusa, pa čak i uklanjanje svih sumnjivih datoteka i proširenja preglednika iz računala možda vam neće pomoći da se riješite ovog virusa.

Zbog toga vam, stručnjaci tvrtke virusi.hr preporučuju da svoje računalo skenirate moćnim anti-spyware alatom koji će detektirati i eliminirati sve opasne datoteke i programe koji su povezani s malware aplikacijom Facebook video. Ako i dalje imate problema, molimo vas da kontaktirate naš tim za podršku koji će vam pomoći. Sretno!

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Preporučujemo Reimage da biste uklonili štetu izazvanu virusom. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.
Virus Facebook video fotografija
Virus Facebook video fotografijaVirus Facebook video fotografijaVirus Facebook video fotografija

O autoru

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Linas Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-facebook-video-virus.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima