Ljestvica ozbiljnosti:  
  (90/100)

Uklonite virus Dridex (Besplatne instrukcija)

od Julie Splinters - - | Tip: Malware

Vraća se Dridex – zašto je ovaj virus tako opasan?

Nekad veoma aktivan virus Dridex ponovno je oživio. Ova cyber prijetnja postala je zloglasna već 2014. kad su brojni poslovni korisnici diljem svijeta prijavili krađu lozinki bankovnih računa. Kao rezultat su doživjeli velike financijske gubitke. Zbog kompleksne i fine strukture, kao i zbog metoda distribucije, ovaj malware uspio je uzrokovati pravi kaos u IT svijetu. Njegove tehnike pomogle su mu da se istakne među ostalim agresivnim računalnim prijetnjama i ostane nepobjediv. Dok je tada ovaj malware većinom ciljao žrtve u sjevernoj Americi i zapadnoj Europi, sada je krenuo dalje prema istoku. Baltičke države nove su žrtve ovog malware programa. Velika je vjerojatnost da će obični korisnici također postati žrtve. Dakle, ako niste imali sreće i naletjeli ste na ovaj virus, morate odmah ukloniti Dridex iz svojeg računala. Sigurnosna aplikacija Reimage ubrzat će taj proces. Odmah započnite s uklanjanjem jer virus možda već sada šalje krucijalne informacije hakerima.

Alternativnog imena Worm.Win32.Cridex ili Cridex, ova prijetnja sposobna je ukrasti podatke za logiranje i lozinku tako da napravi nekoliko bitnih modifikacija na pregledniku. Budući da funkcionira i kao Trojanski konj i kao računalni crv, ovaj virus uspijevao je u prošlosti izbjeći detekciju od strane sigurnosnog programa. kad su u pitanju njegove karakteristike crva, on može inficirati sistem preko linka na koji se može naići u domenama za dijeljenje datoteka (sharing). Jednom kad se ova prijetnja uspješno smjesti u računalu, aktiviraju se njene odlike trojanskog konja. Isto tako, ovaj malware poigrat će se s postavkama vašeg preglednika preusmjeravajući vas na lažnu verziju stranice vaše banke, umjesto na originalni portal. Rezultat je takav da vas virus može pratiti i bilježiti sve vaše lozinke i špijunirati vaše aktivnosti snimanjem screenshotova vašeg ekrana. Uz to, kad virus preuzme kontrolu nad uređajem, moći ćete primijetiti povremene sistemske pogreške i notifikacije da morate restartati sistem. Kad se prikupe potrebne informacije, one se prebacuju na skrivene servere u vlasništvu hakera. To rezultira financijskim gubicima koji pogađaju žrtvu preko noći ili u roku od nekoliko sati.

Dridex malware targets your banking data

Funkcionalnost i tehnike prenošenja ovog malware programa

Načine distribucije i funkcioniranja ovog virusa također vrijedi spomenuti jer mu oni pomažu da ostane aktivan sve ovo vrijeme. Prvi znakovi Dridexa, bankarskog Trojanskog konja, primijećeni su već 2014. Zahvaljujući botnetu (mreža mašina i uređaja koji upravljaju distribucijom ove malware aplikacije), ovaj malware uspješno se infiltrirao u tisuće računala. Obični korisnici možda nisu upoznati s ovom infekcijom jer je većinom napadala banke i financijske institucije. Njen uspjeh također leži u širenju prijetnji pomoću makro naredbi ugrađenih u spam emailove. Da bi žrtve aktivirale prijetnju, hakeri su imenovali mailove kao račune ili datoteke s financijskim izvještajima. Ako ciljani operativni sustav omogućuje funkcioniranje mokro naredbi, malware kreće u izvršavanje svojih aktivnosti.

Nakon infiltracije, malware počinje s uzrokovanjem pravog kaosa: stvara stražnja vrata (backdoor) da bi potajno mogao instalirati druge maligne datoteke. Uz to, ovaj malware udružio je snage s više developera ransomware virusa. Primijetili smo da su virusi kao što je Bart također olakšali distribuciju Dridexa i ransomware virusa Locky. Dobra cyber sigurnost ključna je u borbi s takvim cyber infekcijama. Osim preuzimanja i ažuriranja vaših sigurnosnih aplikacija, možete smanjiti rizik od zaraze Dridexom izbjegavanjem P2P domena za dijeljenje datoteka (sharing) i provjeravanjem identiteta pošiljaoca prije pregledavanja sadržaja spam poruka.

Koraci do uništenja virusa Dridex

Trojanci i računalni crvi sigurno su najdestruktivniji virusi koji izazivaju najviše frustracija. Da biste u potpunosti uklonili Dridex, ažurirajte antivirusni program i instalirajte dodatnu sigurnosnu aplikaciju, kao što je Reimage. Ovaj anti-spyware software posebno je kreiran da bi se suprotstavio malware programima kao što je ovaj bankarski Trojanski konj. Uz to, on će vam pomoći u blokiranju ostalih primjerak te kategorije, kao i ransomware prijetnji. Ručno uklanjanje Dridexa ne preporučuje se jer detektiranje njegovih izvršnih datoteka može biti uzaludna aktivnost. Vaša opreznost također igra veliku ulogu u povećanju cyber sigurnosti.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Preporučujemo Reimage da biste uklonili štetu izazvanu virusom. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.

O autoru

Julie Splinters
Julie Splinters - Specijalist za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Julie Splinters
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-dridex-virus.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima