Ljestvica ozbiljnosti:  
  (97/100)

Uklonite virus Crypt0L0cker (Instrukcija za uklanjanje) - 2017 ažuriranje

od Jake Doevan - - | Tip: Ransomware programi

Što je to Crypt0L0cker?

Virus Crypt0L0cker opasan je ransomware program koji je namijenjen za šifriranje važnih datoteka korisnika, kao što su glazbene datoteke, dokumenti, fotografije i slični podaci. Vjerujte nam, sve se to radi s razlogom. Nakon šifriranja datoteka, ransomware program će tražiti plaćanje otkupnine u zamjenu za otkrivanje koda koji je potreban za dešifriranje. Zapravo, ne biste trebali niti pomišljati na plaćanje ako imate backup svojih datoteka. No, to bi mogao biti ozbiljan problem ako nema sigurnosne kopije jer taj kod za dešifriranje je jedina stvar koja vam može pomoći da ponovno dođete do svojih datoteka. Koliko biste trebali platiti za taj kod? Hakeri su prije tražili iznose između 50 i 100 dolara za izdavanje koda žrtvi, ali sad se traži plaćanje svote od 300 do 500 američkih dolara. Nažalost, nema nikakve garancije da ćete nakon plaćanja otkupnine stvarno dobiti pravi kod za dešifriranje vaših datoteka. Uz to, taj novac omogućuje hakerima početak rada na razvoju drugih ransomware programa i virusa. Pa ćemo vam ipak preporučiti da ne plaćate tu otkupninu. U trenutku pisanja ovog članka, poznato je da se ova cyber prijetnja ponajviše širi na području Azije, Australije i Europe. No, nema sumnje da ona može napasti i korisnike koji žive u drugim dijelovima svijeta. Ako vas zanimaju računala i njihova sigurnost, primijetit ćete da je virus Crypt0L0cker veoma sličan ransomware programu Cryptolocker koji u imenu ima slova “o” umjesto nula. Međutim, nema razlike ako pričamo o funkcioniranju ovih virusa. Ako su vam je virus Crypt0L0cker tek počeo prikazivati upozorenja na radnoj površini (desktop), morate skenirati svoje računalo ažuriranim anti-spyware programom i ukloniti maliciozne datoteke. Da biste to učinili, probajte upotrijebiti programe R-Studio ili Photorec. Još jednom moramo dodati da ne preporučujemo plaćanje otkupnine developerima ovog ransomware programa.

Crypt0L0cker virusVirus Crypt0L0cker

Kako virus Crypt0L0cker može zaraziti moje računalo?

Kao što su nam javljali naši čitatelji i klijenti, ovaj ransomware program u najvećoj mjeri se širi obmanjujućim kampanjama pute email poruka koje se prezentiraju kao obavijesti od strane vlasti. Te obavijesti mogu izgledati kao upozorenja ili kazne za prebrzu vožnju i slično, pa uvijek morate dva put provjeriti svaki email koji dođe u vaš inbox. Ako je poruka puna pravopisnih ili gramatičkih pogrešaka, postoji velika mogućnost da je ona lažna. Uz to, uvijek biste morali obratiti pažnju na pošiljaoca te poruke i, ako ste imalo zabrinuti i sumnjičavi, napišite toj osobi email i uvjerite se da se ne radi o nekom drugom. Također se zna da se takvi virusi kao što su ransomware programi šire uz pomoć lažnih upozorenja. Ako se poruka na vašem računalu pojavila iznenada i puna je informacija koje su predobre da bi bile istinite, morate je ignorirati jer će klikanje na nju dovesti do infiltracije ovakvih virusa u sistem računala. Naravno, veoma je teško ne primjietiti da je ova prijetnje ušla u vaše računalo jer će ona u sekundi šifrirati unaprijed odabrane datoteke, a nakon toga na ekranu prikazati sljedeće upozorenje (ili nešto slično tome):

!!! WE HAVE ENCRYPTED YOUR FILES WITH Crypt0L0cker VIRUS !!!
What happened to my files? Your important files: photos, videos, document, etc. were encrypted with our Crypt0L0cker virus. This virus uses very strong encryption algorithm – RSA -2048. Breaking of RSA-2048 encryption algorithm is impossible without special decryption key. How can I get my files back? Your files are now unusable and unreadable, you can verify it by trying to open them. The only way to restore them to a normal condition is to use our special decryption software. You can buy this decryption software on our website.

WARNING we have encrypted your files with Crypt0L0cker virus. Your important files (including those on the network disks, USB, etc): photos, videos, documents, etc. were encrypted with our Crypt0L0cker virus. The only way to get your files back is to pay us. Otherwise, your files will be lost. Caution: Removing of Crypt0L0cker will not restore access to your encrypted files.

!!! VAŠE DATOTEKE ŠIFRIRALI SMO VIRUSOM Crypt0L0cker !!!
Što se dogodilo s mojim datotekama? Sve vama važne datoteke, fotografije, video snimke, dokumenti, itd. šifrirao je naš virus Crypt0L0cker. Ovaj virus koristi iznimno snažan algoritam za šifriranje – RSA-2048. Probijanje algoritma za šifriranje RSA-2048 nemoguće je nez posebnog ključa za dešifriranje. Kako mogu doći do svojih datoteka? Vaše datoteke trenutno su neupotrebljive i ne mogu se učitati, a to ćete potvrditi ako ih pokušate otvoriti. Jedini način da se datoteke vrate u normalno stanje je korištenje našeg posebnog softvera za dešifriranje. Taj softver možete kupiti na našoj web stranici.

UPOZORENJE!

Šifrirali smo vaše datoteke virusom Crypt0l0cker. Sve vama bitne datoteke (uključujući ona na mreži, USB-u, itd.), fotografije, video snimke, dokumenti, itd., šifrirane su našim virusom Crypt0l0cker. Jedini način na koji možete doći do svojih datoteka je da nam platite otkupninu. U suprotnom će one biti zauvijek izgubljene. Oprez: Uklanjanje virusa Crypt0l0cker neće vam omogućiti pristup šifriranim datotekama.

Ako ne možete otvoriti svoje fotografije, glazbu ili neke druge dokumente, velika je mogućnost da ih je šifrirao Crypt0l0cker. U tom slučaju morate upotrijebiti vodič koji slijedi:

Kako mogu ukloniti virus Crypt0L0cker?

Ako želite vratiti mogućnost pristupa svojim datotekama, morali biste pokušati s upotrebom njihovih sigurnosnih kopija ili pokušati s pokretanjem alata kao što su R-Studio ili Photorec. Osim toga, Kaspersky Lab također je predstavio alat za dešifriranje šifriranih datoteka, pa možete pokušati i s programom Kaspersky Ransomware Decryptor. Molimo vas, NEMOJTE plaćati otkupninu jer vam to neće garantirati da ćete dobiti ključ potreban za dešifriranje vaših datoteka. Da biste uklonili virus Crypt0l0cker iz vašeg računala, pokušajte s jednom od sljedećih metoda:

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.
Virus Crypt0L0cker fotografija
Virus Crypt0L0cker fotografijaVirus Crypt0L0cker fotografija
Virus Crypt0L0cker fotografija

Ručni Crypt0L0cker Priručnik za uklanjanje virusa:

Ukloni Crypt0L0cker koristeći Safe Mode with Networking

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Safe Mode with Networking Odaberite 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Korak 2: Ukloni Crypt0L0cker

  Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite Reimage Reimage Cleaner Intego ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa Crypt0L0cker.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.

Ukloni Crypt0L0cker koristeći System Restore

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Command Prompt Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
  1. Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  2. Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  3. Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije Crypt0L0cker. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
  4. Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema
  Jednom kad vratite sistemske datoteke i postavke na raniji datum, preuzmite i skenirajte računalo uz pomoć programa Reimage Reimage Cleaner Intego i pobrinite se da je uklanjanje virusa Crypt0L0cker uspješno provedeno

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od Crypt0L0cker i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Pokušajte se osloniti na takvo ponašanje i pokušajte uvesti izradu sigurnosnih kopija na dnevnoj ili tjednoj bazi.

Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-crypt0l0cker-virus.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa Crypt0L0cker virus