Što je to utcsvc.exe? Treba li ukloniti tu datoteku

od Jake Doevan - -

Utcsvc.exe proces pokrenut u Upravitelju zadataka može biti sakrivena računalna infekcija

Utcsvc.exe je izvršna datoteka koja može biti pokrenuta na raznim Windows računalima. Datoteka pripada tvrtki Microsoft i može biti korištena za neke procese sustava. Međutim, u većini slučajeva, ova datoteka se smatra potencijalno opasnom.

Sudeći prema podacima VirusTotala, 12 od glavnih 55 antivirusnih programa identificiraju datoteku kao zlonamjernu. U međuvremenu, Hybrid Analysis pruža čak veće rate otkrivanja. Štoviše, Emisisoft je otkrio više od 100 datoteka povezanih s utcsvc.exe koje su označene kao nepouzdane.

Nema sumnje da ova datoteka može uzrokovati nepoželjne aktivnosti na računalu. Čini se da ova datoteka može biti korištena za distribuciju malwarea ili trojanaca. Trenutno još uvijek nije poznato koje kibernetičke prijetnje ova datoteka širi ili pokreće. Međutim, utcsvc.exe proces je u mogućnosti pokrenuti iduće zadatke:

  • pokrenuti ransomware na računalu;
  • enkriptirati ili brisati datoteke;
  • instalirati spyware;
  • krasti osobne informacije poput bankarskih podataka, detalje za prijavu ili druge osjetljive informacije;
  • instalirati druge zlonamjerne programe;
  • otvoriti stražnja vrata

Stoga, ukoliko ste primijetili da se vaše računalo ponaša čudno, primjerice, pokazuje upozorenja sustava, preplavljuje preglednik agresivnim reklamama ili ne možete pristupiti nekim od svojih datoteka, morate otvoriti Upravitelj zadataka i potražiti pokrenute procese. Ukoliko vidite utcsvc.exe, to može biti razlog iza navedenih problema.

Međutim, prije uklanjanja utcsvc.exe datoteke, trebali biste je skenirati nekim sigurnosnim alatom kako biste bili sigurni da je stvarno zlonamjerna. Ukoliko ova datoteka nije opasna a obrišete je, to može uzrokovati štetu vašem računalu, operativnom sustavu ili nekim programima.

Imajte na umu da kako biste na siguran način uklonili utcsvc.exe, morate zaposliti profesionalan softver za uklanjanje malwarea. Za ovaj zadatak možete odabrati Reimage, Malwarebytes Malwarebytes ili Plumbytes Anti-MalwareNorton Internet Security.

Zlonamjerna izvršna datoteka se širi zamaskirana u sigurnu datoteku

Zlonamjerna utcsvc.exe datoteka se može širiti u obliku sigurne datoteke, programa ili ažuriranja. Stoga, većinu vremena su korisnici prevareni u njenu dobrovoljnu instalaciju. Ova .exe datoteka može doći u obliku:

  • email privitka;
  • ilegalnog programa ili datoteke (npr. film, glazba);
  • lažnog ažuriranja softvera;
  • lažnog antivirusnog ili drugog programa.

Stoga, ukoliko ste nedavno otvoriti zlonamjernu datoteku u spam e-mailu ili preuzeli neki ilegalan sadržaj s weba, trebali biste provjeriti da niste instalirali i malware. Općenito biste trebali biti pažljivi online i ne se upuštati u rizične aktivnosti kako biste izbjegli kibernetičke napade.

Zaustavite utcsvc.exe proces

Prije zaustavljanja ili brisanja izvršne datoteke i njenih operacija, morate provjeriti je li ona uistinu zlonamjerna. Ukoliko ste 100% sigurni da je opasna, ne biste trebali ručno uklanjati utcsvc.exe. Ukoliko datoteka pripada malwareu, može biti povezana s raznim drugim komponentama koje se moraju ukloniti zajedno.

Stoga za uklanjanje utcsvc.exe visoko preporučamo zapošljavanje profesionalnog anti-virusa ili anti-malwarea. Sa sigurnošću možemo reći da Reimage, Malwarebytes Malwarebytes ili Plumbytes Anti-MalwareNorton Internet Security učinkovito mogu očistiti sustav, stoga biste trebali pokušati s jednim od tih alata.

presuda - status datoteke
potrebna dijagnoza
Savjet: Ako se Vaše računalo čini sporo, ili patite od neželjenih reklama i otvaranja nepoznatih stranica, preporučamo da skenirate računalo sa preporučenim anti-spyware programom. Uradite nekoliko BESPLATNIH testova skeniranja i provjerite sustav za neželjene aplikacije koje bi mogle biti odgovorne za navedene probleme.
Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera slažete se s našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
uradi sada!
Preuzmi
Problem diagnosis program Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Problem diagnosis program Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa OS X
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti infekciju upotrebom programa Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku korisnicima i pri tom navedite što je moguće više detalja.
Reimage je preporučen alat za skeniranje vašes sustava za potencijalne prijetnje i loše softvere. Probna verzija proizvoda pronaći će štetne aplikacije u Vašem sustavu.
Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici Reimage.
Mediji spominju Reimage
ALternativni Softver
Malwarebytes
Malwarebytes

O autoru

Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/file-utcsvc-exe.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima


Datoteke
Softver
Usporedi