Ljestvica ozbiljnosti:  
  (95/100)

Trojan.Cryptolocker. Kako ukloniti? (Vodič za deinstalaciju)

od Jake Doevan - - | Tip: Otimač preglednika

Što je Trojan.Cryptlocker?

Trojan.Cryptlocker maliciozan je trojanski konj, koji se aktivno koristi za širenje ransomware tipova virusa putem interneta. Otkriveno je da ova prijetnja može biti povezana s virusima Cryptolocker, CTB Locker, Locker i mnogim drugim ransomware programima sposobnim za šifriranje bilo koje datoteke napadnutog korisnika, jednom kad se nađu u ciljanom računalu. Nakon što to učine, počet će tražiti otkupninu u zamjenu za ključ koji je obično potreban za dešifriranje šifriranih datoteka i ponovnog uspostavljanja veze s njima. Ako vam se upravo dogodilo da ste zaraženi, nema sumnje da morate u širokom luku zaobilaziti virus Trojan.Cryptlocker, kao i svaki ransomware program koji je s njim povezan. U suprotnom, oni vrlo lako mogu prouzročiti gubitak dragocjenih podataka, ali i novca.

Jednom kad se Trojan.Cryptlocker instalira u sistem, on preuzima određeni virus i skriva se duboko unutar njega. Zašto to čini? U većini slučajeva takvi trojanci čekaju dodatne naredbe svojih vlasnika. Hakeri ih vrlo lako mogu iskoristiti za skidanje drugih malicioznih programa na inficirani PC, blokiranje određenih web stranica, prikupljanje osobno identificirajućih informacija žrtve, itd. Uz to, ovakve prijetnje također uzrokuju usporavanje sistema, preusmjeravanja i slične probleme koji nikad ne bi trebali biti ignorirani. U ovom slučaju, morali bi odmah skenirati vaše računalo koristeći renomirani anti-spyware program i ukloniti maliciozne datoteke. Mi preporučujemo upotrebu programa Reimageili nekog drugog renomiranog sigurnosnog softwarea.

Kako Trojan.Cryptlocker može inficirati moje računalo?

Morate biti pažljivi jer Trojan.Cryptlocker može pokušati prodrijeti u vaše računalo kao “važan” privitak u email poruci u kojoj tvrdi da je on zapravo upozorenje od policije, porezne uprave, popularne trgovine ili neke druge poštene stranke. Tipično je za taj virus da se skriva u privitku koji, nakon što je preuzet na računalo, pomaže virusu Trojan.Cryptlocker da skine još dodatnih datoteka. Međutim, ponekad ovaj trojanac stiže na ciljano računalo u trenutku kad je žrtva na prevaru nagovorena na klikanje nekog obmanjujućeg linka koji također može biti uključen u sastav primljenog emaila. Zato se isto tako morate kloniti i bilo kakvih sumnjivih linkova!

Kako ukloniti virus Trojan.Cryptlocker?

Ako sumnjate na to da je vaše računalo zaraženo ovim trojancem ili nekim drugim opasnim programom, prva stvar koju morate učiniti kompletno je skeniranje sistema ažuriranom verzijom anti-spyware programa. Možete koristiti Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner ili Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Ako je ova prijetnja već napala vaš Mac OS X, morate koristiti Webroot SecureAnywhere AntiVirus, a taj je kompatibilan i s Windowsima i s operativnim sustavom Mac OS X.

Na kraju još moramo dodati da morate razmisliti o kreiranju dodatnih kopija datoteka koje su vam važne, jer se, kao što smo vas već upozorili, Trojan.Cryptlocker aktivno koristi za širenje crypto-ransomware programa. Kako bi povećali otpornost vaših datoteka, možete koristiti USB eksterni hard disk, CD, DVD ili se jednostavno oslonite na online backupove, kao što su Google Drive, Dropbox, Flickr ili neka druga slična rješenja. Više informacija o backupovima može se pronaći na sljedećem linku: Zašto nam je potreban backup i kakve su naše mogućnosti?

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Preporučujemo Reimage da biste uklonili štetu izazvanu virusom. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.

O autoru

Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-trojan-cryptolocker.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima