Ljestvica ozbiljnosti:  
  (99/100)

Ukloni TeslaCrypt 4.0 (Poboljšane instrukcije)

od Linas Kiguolis - - | Tip: Otimač preglednika

Nove činjenice o virusu TeslaCrypt 4.0

Nedavno su cyber kriminalci objavili novu verziju virusa TeslaCrypt, TeslaCrypt 2.0 i TeslaCrypt 3.0, a nazvali su je TeslaCrypt 4.0. Kao i većina prijetnji ovakve vrste, i ovaj ransomware šifrira povjerljive informacije i isporučuje poruku u kojoj se zahtijeva plaćanje otkupnine u zamjenu za dešifriranje podataka. Prijavljeno je da se pojavila verzija ovog malware programa s nekim dodatnim mogućnostima i popravcima. Dakle, ovdje smo da vas obavijestimo o tim novitetima i opcijama koje imate nakon što vas napadne i zarazi ovaj virus. Također ćemo vam pokušati objasniti kako možete ukloniti virus TeslaCrypt 4.0 i ponovno doći do svojih datoteka. Molimo vas da upamtite da je najefikasniji način terminiranja ove prijetnje pokretanje skeniranja kompletnog sistema programom ReimageIntego.

Na koji način se ažurirao virus TeslaCrypt 4.0?

Kao što smo već spomenuli, ransomware TeslaCrypt 4.0 nova je verzija virusa TeslaCrypt koji je prvi puta uočen prije više od godinu dana. No, nova verzija objavljena je tek prije nekoliko tjedana, pa još uvijek nema dovoljno informacija o tom virusu. Ipak, čini se da su tvorci ovog virusa odlučili pogoršati stanje popravljanjem pogreške koja je otkrivena na ranijoj verziji. TeslaCrypt 4.0 neće više dodati ekstenziju šifriranim datotekama, pa nećete uopće moći znati da su vam podaci zaključani. Povrh toga, ranije je virus ciljao na šifriranje datoteka većih od 4 GB, a sada će on to učiniti s datotekama bilo koje veličine. Kad završi s procedurom šifriranja, na računalu će ostaviti sljedeće datoteke:

%UserProfile%\Desktop\RECOVER[5_chars].html
%UserProfile%\Desktop\RECOVER[5_chars].png
%UserProfile%\Desktop\RECOVER[5_chars].txt
%UserProfile%\Documents\[random].exe
%UserProfile%\Documents\recover_file.txt

Uz to, čini se da najnovija verzija virusa TeslaCrypt koristi drugačiji algoritam za šifriranje, RSA-4096, umjesto općeprihvaćenog koda RSA 2048. Ako je ovaj virus već napao vaše datoteke i ako ste u potrazi za softverom za dešifriranje, pokušajte s programima Photorec ili R-studio. Nažalost, još uvijek ne postoji program TeslaCrypt Decrypt.

The note revealing TeslaCrypt 4.0

Kako se mogu zaraziti?

Iako se zna da su ovom ransomware virusu dodane nove mogućnosti, glavni princip funkcioniranja ostao je isti. Virusom TeslaCrypt 4.0 možete se zaraziti preko spam poruka koje sadrže maliciozne privitke. Jednom kad otvorite takav privitak, virus će početi sa šifriranjem vaših datoteka. Nakon toga, generirat će dva ključa za dešifriranje – privatni i javni ključ. Javni ključ omogućuje bilo kome da dešifrira datoteke na nekom drugom sistemu, ali, da bi im ponovno pristupio, kreiran je jedinstveni privatni ključ. Prema tome, morate dobiti dva različita ključa da biste vratili pristup vrijednim informacijama.

Isto tako, cyber kriminalci pokušavaju natjerati žrtvu da izgubi živce nuđenjem naizgled jednostavnih rješenja. Naravno, svaki od njih ima isti cilj – prevariti korisnika i natjerati ga da pomisli kako je plaćanje otkupnine jedini način da se dođe do pristupa datotekama. Ipak, nemojte se ponašati onako kako prevaranti očekuju od vas i umjesto toga razmislite o uklanjanju virusa TeslaCrypt 4.0. Ako imate viška novca, možete pokušati izvršiti transakciju i nadati se da će vam se cyber kriminalci smilovati. No, mala je vjerojatnost da će se to dogoditi. Morate također biti na oprezu jer virusi usmjeravaju napade na računala preko nečeg što se naziva “exploit kit”, a poznato je i pod nazivom Trojanski konj. Te datoteke imaju sposobnost prikazati se kao obične sistemske datoteke, pa kad se infiltriraju u sistem računala, instalirat će zlonamjerni ransomware. Kao što možete vidjeti, posljedice nanose znatnu štetu. Ako ste jedan od nesretnih korisnika koje je napao ransomware TeslaCrypt 4.0, pročitajte sljedeću stranicu da biste saznali nešto više o uklanjanju te prijetnje.

Kako mogu ukloniti TeslaCrypt 4.0?

Ako ste zaraženi, voljeli bismo vam predstaviti mogućnosti eliminacije virusa koje su pred vama. Prije svega, moramo vas upozoriti da biste odmah morali preskočiti metodu ručnog uklanjanja, osim ako ste stručnjak u IT programiranju. Svim silama ćemo vas pokušati odvratiti od te opcije jer vas ručno uklanjanje virusa TeslaCrypt 4.0 može dovesti u dodatne probleme. Prema mišljenju stručnjaka za sigurnost i zaštitu PC-ja, samo bi se automatska eliminacija trebala smatrati pravim izborom u ovoj situaciji, pa se morate pobrinuti da imate instaliran ReimageIntego ili Malwarebytes. Kad se pokušavate riješiti ove verzije virusa TeslaCrypt, primijetit ćete da je virus blokirao ove anti-spyware programe. Tako bi jedino efikasno rješenje za uklanjanje virusa TeslaCrypt 4.0 moglo biti pratiti korake vodiča koji slijedi, a uz njega ćete prvo onesposobiti ransomware program, pa tek onda nastaviti s procedurom.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni TeslaCrypt 4.0 Priručnik za uklanjanje:

Ukloni TeslaCrypt 4.0 koristeći Safe Mode with Networking

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Safe Mode with Networking Odaberite 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Korak 2: Ukloni TeslaCrypt 4.0

  Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite ReimageIntego ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa TeslaCrypt 4.0.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.

Ukloni TeslaCrypt 4.0 koristeći System Restore

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Command Prompt Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
  1. Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  2. Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  3. Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije TeslaCrypt 4.0. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
  4. Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema
  Jednom kad vratite sistemske datoteke i postavke na raniji datum, preuzmite i skenirajte računalo uz pomoć programa ReimageIntego i pobrinite se da je uklanjanje virusa TeslaCrypt 4.0 uspješno provedeno

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od TeslaCrypt 4.0 i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Linas Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-teslacrypt-4-0.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa TeslaCrypt 4.0