Ljestvica ozbiljnosti:  
  (99/100)

TeslaCrypt 3.0. Kako ukloniti? (Vodič za deinstalaciju)

od Jake Doevan - - | Tip: Otimač preglednika

TeslaCrypt 3.0 je posljednja verzija TeslaCrypt ransomware. Ovaj virus funkcionira poput bilo kojeg drugog ransomwarea – enkriptira žrtvine datoteke i od nje traži da plati otkupninu u zamjenu za dekripcijski ključ. U ovom članku, diskutirat ćemo o tome kako ovaj virus radi, kako može ući u Vaše računalo i kako ukloniti TeslaCrypt 3.0 virus.

Kako TeslaCrypt 3.0 radi?

Kada TeslaCrypt 3.0 uđe u žrtvino računalo, tiho izvodi neke operacije kako bi sve postavio i pripremio se za enkripcijski proces. Prije svega, na sustav računala ispušta .exe datoteku, tada dodaje vrijednost autorun ključu (navodno se zove merryHmas.inf), čime osigurava da će se zlonamjeran proces pokrenuti nakon idućeg ponovog pokretanja računala. Nažalost, nakon idućeg ponovog pokretanja računala, ovaj malware počinje svoj kritičan enkripcijski proces, koji skenira Vaše računalo, otkriva osobne datoteke te ih enkriptira, tako da im više ne možete pristupiti. Ovaj virus navodno mijenja imena enkriptiranih datoteka dodajući neke od idućih proširenja – .XXX, .TTT, .CCC, .VVV, .MP3 ili .MICRO.
Jednom kada je enkripcijski proces dovršen, ovaj ransomware ostavlja poruku otkupnine u svakoj inficiranoj mapi koja sadrži enkriptirane datoteke. Poruka tvrdi da su osobne datoteke ‘zaštićene’ snažnim enkripcijskim ključem. Tvrdi da možete čekati da se dogodi čudo i da se iznos otkupnine udvostruči, ILI vratiti podatke na lagan način. Tvrdi da lako možete vratiti svoje datoteke tako da platite otkupninu preko Bitcon sustava za plaćanje. Kako god, ne preporučamo da vjerujete onome što kibernetički kriminalci tvrde; nije vrlo vjerojatno da će uložiti trud u povratak Vaših datoteka.

TeslaCrypt 3.0 malware

Kako je TeslaCrypt 3.0 zarazio moje računalo?

Ukoliko nemate pojma kako je ova trojanska prijetnja ušla u Vaš računalni sustav, pročitajte informacije ispod:

 1. TeslaCrypt 3.0 virus se većinom širi preko zlonamjernih emailova, stoga se osigurajte tako da se klonite takvih emailova koji dolaze od nepoznatih pošiljatelja. Osobito se klonite privitaka koji mogu doći s takvim emailovima. Imajte na umu činjenicu da zlonamjerne datoteke dolaze zamaskirane, i da se na prvi pogled mogu činiti sigurnima.
 2. Ukoliko se inficirate ovim malwareom, MORATE se osigurati da KOMPLETNO obrišete sam virus i sve komponente vezane za njega. U suprotnome, neke zaostale zlonamjerne aplikacije, npr. trojanci, mogu prikupljati informacije o Vašem računalu i kasnije preuzeti prijetnje poput TeslaCrypt 3.0 na njega. Navodno, jedan od trojanaca koji može instalirati TeslaCrypt se zove Miuref.B Trojan.
 3. Klonite se ponuda da ažurirate softver, ukoliko Vam dođu u obliku pop-up reklama ili kao nove kartice. Imajte na umu da malware programi mogu biti pripojeni takvim lažnim ažuriranjima softvera, stoga budite pažljivi i nemojte nasjesti na takve prevarantske trikove. Ažuriranja softvera biste trebali preuzimati samo s pouzdanih izvora, na primjer, službenih stranica.

Kako biste uklonili TeslaCrypt 3.0, pronađite i uklonite sve njegove datoteke. Ukoliko ne znate kako to učiniti, molimo Vas da proučite TeslaCrypt 3.0 vodič za uklanjanje, koji je dan na 2. stranici.

TeslaCrypt 3.0 upute uklanjanja

Govoreći o ransomwareu, visoko preporčamo da odaberete metodu automatskog uklanjanja jer se nosite s lukavim virusom, koji može uzrokovati mnogo štete Vašem računalu. Preporučamo da instalirate Reimage ili Webroot SecureAnywhere AntiVirus programe i skenirate svoje računalo za zlonamjerne datoteke. Takvi alati za uklanjanje malware mogu otkriti i zauvijek ukloniti sve zlonamjerne datoteke koje pripadaju TeslaCrypt 3.0. Kako god, ukoliko još uvijek želite odabrati opciju ručnog uklanjanja, nastavite čitati dok ne nađete upute za ručno uklanjanje malwarea.

Kako da dekriptiram svoje datoteke?

Nažalost, TeslaCrypt 3.0 se često ažurira i navodno je sada skoro nemoguće dekriptirati zaključane datoteke. Kako god, možete vratiti osobne podatke u slučaju da imate njihove backup kopije pohranjene na vanjskom tvrdom disku. Ukoliko imate, prvo uklonite ovaj ransomware sa svog računala, te tada u njega spojite disk, i tada uvezite datoteke na računalo. Ukoliko neko vrijeme niste radili backup svojih datoteka, nažalost može biti nemoguće vratiti izgubljene datoteke. Kako god, ipak Vam preporučamo da isprobate jedan od idućih alata za dekripciju: Photorec, Kaspersky virus-fighting utilities or R-Studio.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Preporučujemo Reimage da biste uklonili štetu izazvanu virusom. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.

Ručni TeslaCrypt 3.0 Priručnik za uklanjanje:

Ukloni TeslaCrypt 3.0 koristeći Safe Mode with Networking

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Safe Mode with Networking Odaberite 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Korak 2: Ukloni TeslaCrypt 3.0

  Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite Reimage ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa TeslaCrypt 3.0.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.

Ukloni TeslaCrypt 3.0 koristeći System Restore

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Command Prompt Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
  1. Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  2. Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  3. Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije TeslaCrypt 3.0. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
  4. Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema
  Jednom kad vratite sistemske datoteke i postavke na raniji datum, preuzmite i skenirajte računalo uz pomoć programa Reimage i pobrinite se da je uklanjanje virusa TeslaCrypt 3.0 uspješno provedeno

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od TeslaCrypt 3.0 i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner ili Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

O autoru

Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-teslacrypt-3-0.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima