Što je to svchost.exe? Treba li ukloniti tu datoteku

od Jake Doevan - -
svchost.exe

Što je svchost.exe datoteka?

svchost.exe je jedan od najpoznatijih procesa sustava koji je legitiman i siguran. Pripada Microsoft Windowsu i odgovoran je za procese koji su izvršeni iz DLL datoteka. Možete naći nekoliko primjera takvih procesa u Upravljačka ploča -> Usluge, stoga nemojte biti šokirani nakon što pronađete 10 ili 14 identičnih procesa pokrenutih u Upravljačkoj ploči. Kako god, jedan primjer svchosta može držati nekoliko Windows usluga kako bi pokušao minimalizirati korištenje resursa sustava.

Ipak, još uvijek možete primjetiti da svchost.exe koristi mnogo CPU-a na vašem računalu. U tom slučaju, trebali biste onemogućiti uslugu koja je povezana s visokim korištenjem procesa. Za to, pratite iduće korake:

  1. Otvorite Upravitelj zadataka tako da pritisnete Ctrl+Alt+Del odjednom.
  2. Idite na karticu “Procesi” i odaberite “Prikaži procese svih korisnika”.
  3. Kliknite desnom tipkom miša na svchost.exe proces kako biste vidjeli što uzrokuje visoko korištenje CPU-a i odaberite “Idi na proces(e)”.
  4. Ovdje biste trebali obratiti pozornost na usluge koje su označene. To su ne koje su pokrenute od svchost.exe procesom.
  5. Kako biste zaustavili uslugu, kliknite na nju desnom tipkom miša i odaberite “Zaustavi uslugu”.

Imajte na umu da nikad ne biste trebali uklanjati bitne procese sustava s računala. Važni su za siguran i stabilan rad računalnog sustava.

Koje opasnosti su povezane s svchost.exe?

Moramo vas upozoriti da se razni paraziti pokušavaju sakriti pod legitimnim nazivima datoteka sustava. Svchost.exe nije iznimka. Ukoliko ste primjetili da Svchost.exe koristi mnogo procesa na vašem računalu, trebali biste obratiti pozornost na njegovo ime. U većini slučajeva, zlonamjerni primjeri ove datoteke imaju pogrešku u svom nazivu, poput svchosts.exe, scvhost.exe, scvhosts.exe, svchostc.exe, xsvchost.exe, i slično. Dodatno k tome, možete naići na zlonamjernu verziju svchost.exe skenirajući računalo pouzdanim anti-spyware alatom. Kako biste pronašli virus, možete koristiti Reimage ili SpyHunter 5Combo Cleaner.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Problem diagnosis program Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Problem diagnosis program Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Reimage je preporučen alat za skeniranje vašes sustava za potencijalne prijetnje i loše softvere. Probna verzija proizvoda pronaći će štetne aplikacije u Vašem sustavu.

O autoru

Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/file-svchost-exe.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima


Datoteke
Softver
Usporedi