Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Ukloni Search Extender (ažurirano Jan 2021)

od Julie Splinters - - | Tip: Otimač preglednika

Može li virus Search Extender biti ozbiljna prijetnja?

Dizajn programa Search Extender veoma lako će privući korisnika i kod njega izazvati dojam da će uz pomoć te tražilice podići surfanje internetom na višu razinu. Unatoč prvom dojmu, ne biste se smjeli zanijeti i postaviti tu tražilicu kao početnu stranicu. Ovaj alat za surfanje spada u kategoriju otimača preglednika. Zato niti ne uspijeva u isporuci najboljih rezultata pretrage, kao što se reklamira i promovira. Umjesto toga, vaš će ekran biti prekriven, iritantnim natpisima, kuponima i ostalim vrstama oglašavanja. Uz to, dolazak do cilja pretrage može postati problem zbog tendencije otimača preglednika da korisnika preusmjerava na sponzorirane domene. Sve u svemu, ovaj alat za surfanje sigurno je daleko manje efikasan od legitimne tražilice. Nemojte gubiti vrijeme, već uklonite virus Search Extender. U tu svrhu dobro će vam doći program ReimageIntego.

Kad dođete na službenu stranicu ovog otimača preglednika, nećete imati pojma da se ne radi o legitimnoj tražilici. Privlačan dizajn raspršit će svaku sumnju. K tome, program se prezentira kao alat za surfanje koji se lako koristi i koji je kompatibilan s Windowsima i Mac operativnim sustavom. Također obećaje korisniku da će njegove usluge ostati besplatne zauvijek. Ovaj potencijalno nepoželjan program također vam nudi da dodate njegovu ekstenziju u svoju tražilicu. Još jedna moguća prednost koju promovira searchextender.com je brza pristupačnost bez obzira na vašu lokaciju. Sve se to čini lijepo i krasno, ali ne smijete zaboraviti da je riječ o potencijalno nepoželjnom programu i otimaču preglednika.

The picture showing Search Extender

Jedan od najvećih nedostataka ovog alata za surfanje je preusmjeravanje. To se događa kad upišete određeni pojam i pokušate pristupiti željenoj stranici. Na vaše čuđenje, preusmjereni ste na sekundarnu web stranicu. Možete se naći ili na stranici s reklamama, ili na stranici s online kockanjem, ili na stranici punoj članaka niske kvalitete o privatnom životu poznatih osoba. Ako se prepustite radoznalosti i nastavite surfati tim stranicama, povući ćete sa sobom hrpu manjih ili malo opasnijih virusa koji se skrivaju u tim preusmjeravanjima. Kasnije će vam borba s tim virusima oduzeti mnogo vremena i energije.

Uz to, otimač preglednika Search Extender također će prikupljati vaše neidentificirajuće podatke. U jednoj od stavaka njegove Izjave o privatnosti stoji da se prikupljaju informacije o stranicama koje se posjećuju, kao i podaci o URL-ovima. Tu mogu biti uključene i osobne informacije. Tako korištenjem tih usluga pristajte da se sve te informacije mogu podijeliti s trećim stranama. Ako uzmemo u obzir da se među tim informacijama nalaze i vaši osobni podaci, mislimo da je bolje nastaviti s procesom uklanjanja virusa Search Extender.

Kako se širi ovaj otimač preglednika?

Općenito govoreći,gotovo svaki otimač preglednika širi se spajanjem s drugim besplatnim aplikacijama. Jednom kad korisnik instalira besplatan media player ili alat za obradu slika, on ignorira vjerojatnost da je u njegovo računalo ušao neki dodatni program ili čak programi. Kao rezultat te pogreške, događa se preuzimanje kontrole nad računalom od strane programa Search Extender. Ako vas zanima kako možete obrisati ovog otimača preglednika, morate na umu imati nekoliko savjeta. Nakon što pokrenete čarobnjaka za instalaciju, obavezno odaberite “Napredne” postavke, a “Preporučene” ignorirajte. To će vam omogućiti da uočite sve unaprijed odabrane aplikacije koje samo čekaju priliku da uđu u vaše računalo. Tek nakon što ste uklonili kvačicu ispred svakog pojedinog nepotrebnog dodatka, završite s instalacijom pomoću uputa.

Koraci za uklanjanje virusa Search Extender

Dva su načina na koje se može efikasno eliminirati ovaj potencijalno nepoželjan program. prvo rješenje je ručno uklanjanje. Potrudite se da pažljivo i precizno pratite smjernice za uklanjanje. Ako želite smanjiti vjerojatnost da Search Extender zarazi vaš PC, morat ćete ukloniti sve datoteke i programe koji su s njim povezani. Taj zadatak mogao bi uzrokovati neugodnosti nekim korisnicima. zato je bolje koristiti pomoć neke anti-spyware aplikacije. Ona neće samo ukloniti Search Extender, već će efikasno eliminirati i daleko agresivnije viruse. Na kraju, redovito ažuriranje sigurnosnog softwarea i pažljivo čitanje uputa za instalaciju prije klikanja na gumb “Install” može također poboljšati općenitu sigurnost i zaštitu vašeg računala.

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Search Extender Priručnik za uklanjanje:

Uklonite Search Extender iz Windows sistema

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite Search Extender i srodne programe
  Ovdje, potražite Search Extender ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite Search Extender iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Search Extender ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite Search Extender iz Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, Search Extender bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite Search Extender iz Mozilla Firefox (FF)

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite Search Extender i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje Search Extender. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite Search Extender iz Google Chrome

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite Search Extender te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje Search Extender. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite Search Extender iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite Search Extender ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja Search Extender. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite Search Extender tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Julie Splinters
Julie Splinters - Specijalist za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Julie Splinters
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima