Ukloni SaveFrom.net helper (Vodič za uklanjanje) - ažurirano Jan 2021

od Ugnius Kiguolis - - | Tip: Adware programi

SaveFrom.Net pomoćnik – obmanjujući YouTube downloader koji je kreiran iz marketinških razloga

Virus Savefromnet

Pomoćnik Savefrom.net potencijalno je nepoželjan program koji je također dodan u kategoriju adware aplikacija zbog svojih iritantnih reklama koje se prikazuju na računalima korisnika čim se aplikacija instalira u sistem. Uz to, umjesto da bude koristan i alat koji će pomagati, virus Savefrom.net preusmjerava svoje žrtve na sponzorirane stranice. Ovaj add-on jednak je adware programima kao što su KeepVid.com, Chameleon i slične aplikacije koje su ve uključene u našu bazu potataka.

Naziv Savefrom.net helper
Tip Adware
OS Windows, Mac OS X
Glavni problemi koje uzrokuje Iritantne pop-up reklame tijekom pretraživanja, preusmjeravanja na sponzorirane stranice, praćenje korisnika
Najveća opasnost Preusmjeravanje na zaraženu web stranicu, gubitak osobnih informacija
Eliminacija Da biste se riješili ove aplikacije, molimo vas da instalirate ReimageIntego na svoje računalo i pokrenete skeniranje kompletnog sistema

Ako ste razmišljali o instaliranju ove aplikacije i dvoumili se oko toga je li Savefrom.net siguran ili nije, pobrinite se da uvijek pročitate recenzije i komentare o alatu koji vam je privlačan, i to prije nego ga preuzmete na svoje računalo. Negativne povratne informacije bi vas uvijek trebale upozoriti na to da nešto nije u redu sa samim programom. Međutim, stručnjaci za sigurnost otkrili su dodatne razloge zašto biste se trebali kloniti ovog programa za preuzimanje videa.

Prije svega, Savefrom.net putuje internetom u programskim paketima i može neprimjetno ući u sistem. Obično se prezentira kao koristan dodatak nekim freeware programima koji mogu unaprijediti iskustvo korisnika na internetu. Čim je ovaj program preuzet, može preuzeti kontrolu nad svakim od vaših preglednika i ubaciti nepoželjne ekstenzije bez vašeg odobrenja. Na kraju, on može prikupiti određene informacije o vama.

Zbog tih mogućnosti, pomoćnik Savefrom.net i slične mu verzije kategorizirani su kao potencijalno nepoželjni programi (PUP) i adware virusi. Stoga, ako ste razmišljali o instalaciji ovog alata, radije potražite nešto drugo.

Ako je ovaj program već instaliran u vaš sistem, toplo vam preporučujemo skeniranje uređaja programom ReimageIntego i eliminaciju njegovih datoteka i svih komponenti. On će vam pomoći pri uklanjanju pomoćnika Savefrom.net i svih njegovih komponenti koje bi mogle izazvati dodatne probleme na vašem računalu.

Slika pomoćnika SaveFrom.netPomoćnik SaveFrom.net potencijalno je nepoželjan program koji vam neće ponuditi ugodno iskustvo i korisne mogućnosti.

Čini se da se en.Savefrom.net nije upotrebljavao samo za promoviranje ovog sumnjivog programa. Otkrili smo da su se na toj stranici upitne kvalitete također oglašavali potencijalno nepoželjni programi kao što su Video Downloader Pro, Free Video Converter, The Best Online Video Player ili HD Youtube Downloader. Budite jako pažljivi s bilo kojom od navedenih aplikacija.

Jednom kad uđe u sistem, ovaj potencijalno nepoželjni program pokazuje svoju pravu snagu i napada gotovo sve preglednike, uključujući Google Chrome, Yandex.Browser, Mozillu Firefox, Safari, Operu, Chromium, pa čak i Firefox Mobile.

Jednom kad se instalira u Chrome ili neki drugi preglednik, virus ubacuje dvije ekstenzije – ekstenziju Chameleon i njegovog pomoćnika. Iako bi vam ti programi trebali pomoći pri slobodnom preuzimanju videa s interneta, veoma brzo uočit ćete negativne strane ovog nepoželjnog programa. Zbog toga je uklanjanje virusa Savefrom.net neophodno!

Je li SaveFrom.net siguran?

Sve ovisi o tome što mislite o vašim neosobnim informacijama. Ako vjerujete da su vaša IP adresa, tehničke i informacije o usmjeravanju vašeg PC-ja, surfanje internetom, povijest pretraživanja i slični podaci osjetljive prirode, morali biste biti pažljivi s ovom aplikacijom. Nakon prikupljanja svih navedenih podataka, ovaj program započinje s upotrebom pay-per-click modela oglašavanja s ciljem ostvarivanja zarade.

Zato svakako morate primijetiti misteriozne reklame, podcrtane riječi i slične notifikacije. Budite na oprezu jer njihov je cilj promoviranje aplikacija trećih strana i kompanija. Nije uopće bitno što neki dijelovi ove aplikacije mogu biti bezopasni, već je bitno da neki od njih predstavljaju rizik.

Provjerili smo Izjavu o privatnosti i otkrili da oglašivači trećih strana mogu:

koristiti opće informacije o vašim posjetima web stranici, kao i drugim stranicama, da bi mogli ponuditi reklame o proizvodima i uslugama koje vas zanimaju.” Osim toga, “sadržaj na stranicama trećih strana uopće ne mora imati veze s proizvodima, uslugama i/ili informacijama koje nudi SaveFrom.”

Ovakve izjave zvuče sumnjivo i mogući su znakovi da će vas reklame na koje možda kliknete odvesti na stranice koje nemaju ništa zajedničko s ponudama koje su u njima prezentirane!

Kako se adware širi i infiltrira u računala?

Ovaj potencijalno nepoželjni program (PUP) često se instalira bez ikakvog znanja korisnika PC-ja. Vjerojatno se pitate kako ovakav pomoćnik može ući u vaš sistem bez autorizacije? Općenito, ovakva aplikacija putuje uz druge freeware ili shareware programe, a jedini način da se osigurate da oni neće instalirati dodatne aplikacije je odabir pravih postavki instalacije.

Da biste spriječili infiltraciju, nemojte odabrati toliko privlačnu “zadani” ili “standardni” način – te tipke ključni su trik kojim developeri potencijalno nepoželjnih programa varaju korisnike. To se događa jer je uobičajeno da se pristanak na instalaciju programa kao što su adware, otimači preglednika, dodaci ili plug-inovi krije upravo u tim opcijama.

Ako ne želite odobriti neželjene instalacije, morali biste odabrati “Prilagođeni” ili “Napredni” način jer će vam jedan od njih dati priliku da vidite što je sve uključeno u paket programa i koje dijelove jednostavno ne želite na vašem računalu. Da biste izbjegli nepoželjne aplikacije, samo morate ukloniti kvačice ispred izjava koje kažu “Pristajem na instalaciju […]'', itd. To je sve što morate učiniti da biste spriječili preuzimanje kontrole nad vašim računalom.

Potpuno uklanjanje virusa Savefromnet iz vašeg uređaja

Ako ste sami instalirali ovaj program, možete pokušati ukloniti pomoćnika Savefrom.net u Control Panelu, baš kao i svaki drugi software. Ako se on ušuljao u paketu s nekim drugim programom, morali biste potražiti i ostale potencijalno nepoželjne programe (PUP) koji su također instalirani. Neželjene aplikacije veoma rijetko putuju internetom usamljene i nastoje zajedno s drugima uzrokovati kaos na računalima.

Upute koje ćete pronaći ispod pomoći će vam da nađete i ručno obrišete ovaj adware program i sve njegove komponente. No, ako vam je tako draže, možete odabrati daleko lakši način uklanjanja. Uklanjanje virusa SaveFrom.net može se izvesti uz pomoć renomiranog anti-malware/anti-spyware programa. Sve što trebate učiniti je instalirati novi uli ažurirati svoj sadašnji sigurnosni program i pokrenuti skeniranje kompletnog sistema.

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni SaveFrom.net helper Priručnik za uklanjanje:

Uklonite SaveFrom.net helper iz Windows sistema

Da biste uklonili ovaj adware iz Windowsa, otvorite Control Panel i idite na Add/Remove programs. Tu potražite sumnjive programe kao što su KeepVid, Chameleon, Savefrom.net, Savefrom i slično. Deinstalirajte ih bez oklijevanja!

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite SaveFrom.net helper i srodne programe
  Ovdje, potražite SaveFrom.net helper ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite SaveFrom.net helper iz Mac OS X sistema

Da biste deinstalirali savefrom.net iz Macovog operativnog sustava, morate se riješiti njegovog pomoćnika i ekstenzije Chameleon. Svaki od sumnjivih programa bi tako trebao nestati.

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite SaveFrom.net helper ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite SaveFrom.net helper iz Internet Explorer (IE)

 1. Uklonite opasne dodatke
  Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 2. Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite SaveFrom.net helper te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable: Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable'
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 4. Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene. Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene
 5. Resetirajte Internet Explorer
  Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 6. Ovdje, odaberite Reset.
 7. Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje SaveFrom.net helper. Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'

Uklonite SaveFrom.net helper iz Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, SaveFrom.net helper bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite SaveFrom.net helper iz Mozilla Firefox (FF)

Da biste popravili Firefox, obrišite ekstenziju pomoćnika zajedno s ostalim ekstenzijama koje sami niste dodali u Firefox.

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite SaveFrom.net helper i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje SaveFrom.net helper. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite SaveFrom.net helper iz Google Chrome

Da biste eliminirali ovaj adware iz Google Chromea, idite na Extensions i uklonite Chameleon i njegovog pomoćnika. Deinstalirajte sve ostale sumnjive ekstenzije, ako ih pronađete.

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite SaveFrom.net helper te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje SaveFrom.net helper. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite SaveFrom.net helper iz Safari

Da biste obrisali ovaj add-on iz Safarija, također morate tražiti ekstenziju Chameleon. Također bi bilo dobro deinstalirati i ostale sumnjive ekstenzije.

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite SaveFrom.net helper ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja SaveFrom.net helper. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite SaveFrom.net helper tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima