Ljestvica ozbiljnosti:  
  (99/100)

Uklonite virus RumbleCrypt (Vodič za uklanjanje virusa)

od Olivia Morelli - - | Tip: Ransomware programi

Analiza RumbleCrypt virusa

Rumble Crypt ransomware je otkriven, i čini se da je još jedna crypto-ransomware prijetnja. Ovaj malware, baš poput Petya ili Mischa, tvrdi da koristi enkripcijski standard vojne razine kako bi zaključao žrtvine datoteke, što znači da im se neće moći pristpiti preko jedinstvenog dekripcijskog ključa. Virus ostavlja poruke otkupnine na računalu, a one sadrže informacije o enkripciji te pružaju poveznicu na Rumble Crypt stranicu za plaćanje. Na stranici za plaćanje, od žrtve se traži da unese svoj ID kako bi nastavio/la. U slučaju da žrtva ima nekih pitanja, on ili ona može uspostaviti kontakt s kibernetičkim kriminalcima preko email adrese – rumblecrypt@rediffmail.com.

Kao i inače, ransomware zahtjeva otkupninu koja mora biti plaćena u Bitcoin valuti. Stranica za plaćanje pruža Bitcoin adresu na koju je potrebno uplatiti iznos. Žrtvu se traži da uplatu izvrši u roku od dva tjedna; u suprotnome, dekripcijski softver možda neće više raditi. To znači da se kibernetčki kriminalci boje i vjeruju da određene institucije mogu srušiti njihovu stranicu. Ti kriminalci toliko pokušavaju žrtvu uvjeriti da plate otkupninu da čak prodaju priču da ukoliko žrtva plati, njen/njegov uređaj više nikad neće biti inficiran, “jer imaju određene identifikatore na svojim serverima. Ukoliko su vaše datoteke enkriptirane ovim ransomwareom, možete ih vratiti ukoliko imate backup. Ukoliko nemate, nemojte gubiti vrijeme na traženje Volume Shadow kopija jer ih malware briše. Prva stvar koju preporučamo je da uklonite RumbleCrypt wansomware s računalnog sustava. Ova prijetnja povećava osjetljivost vašeg računalnog sustava i stvara prijetnju vašoj privatnosti, stoga odmah počnite s uklanjanjem RumbleCrypt infekcije! Najbolji i najefikasniji način da obrišete ransomware je korištenje anti-malware softvera. U ovom slučaju, preporučamo korištenje programa ReimageIntego.
RumbleCrypt virus

Kako se ovaj virus širi?

Crypto-ransomware tipovi prijetnji, baš poput ostalih ransomware virusa, se šire preko email poruka. Zlonamjernu datoteku koja sadrži RumbleCrypt možete preuzeti sakrivenu kao siguran email privitak koji izgleda poput računa, dokumenta, ili neke druge uobičajene datoteke. Kriminalci pokušavaju sakriti zlonamjerne datoteke tako što ih preimenuju imenima koja zvuče sigurno, i sakriju njihova proširenja. Kako god, nemojte biti prevareni – krimilanci ne šalju uvijek očite .exe datoteke ili sumnjive email privitke jer mediji u posljednje vrijeme glasno šire metode distribucije ransomwarea. Također možete dobiti email bez privitka, ali s nekoliko poveznica u poruci. Nemojte klikati na njih! One vas smjesta mogu preusmjeriti na zlonamjerne stranice i unijeti malware u vaše računalo. Visoko je preporučeno da ne pretražujete sumnjivim web stranicama trećih strana i da ne preuzimate nasumične aplikacije bez da prije provjerite njihovu pouzdanost. Internet je prepun opasnosti, a hakeri svakodnevno stavljaju u kompromis čak i legitimne i sigurne web stranice, stoga je jedini način da se zaštitite primjenjivanje nekoliko slojeva zaštite. Prvi je anti-malware softver, stoga ukoliko ga nemate, bez razmišljanja ga preuzmite i instalirajte.

Kako ukloniti RumbleCrypt ransomware?

RumbleCrypt virus je opasan i zlonamjeran računalni program koji može vaše datoteke zauvijek učiniti beskorisnima, stoga budite oprezni. Ne biste trebali sami uklanjati RumbleCrypt komponente ukoliko niste napredan istraživač malwarea i znate kakve unose takvi virusi kreiraju. U suprotnome, pokrenite anti-malware softver i odaberite opciju automatskog uklanjanja RumbleCrypta. Imajte na umu da će virus pokušati deaktivirati vaš anti-malware program, stoga pripremite svoje računalo za to – pratite upute ispod. Nažalost, ne možemo reći ništa o besplatnim RumbleCrypt dekripcijskim alatima jer još nisu izumljeni.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni RumbleCrypt Priručnik za uklanjanje virusa:

Ukloni RumbleCrypt koristeći Safe Mode with Networking

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Safe Mode with Networking Odaberite 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Korak 2: Ukloni RumbleCrypt

  Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite ReimageIntego ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa RumbleCrypt.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.

Ukloni RumbleCrypt koristeći System Restore

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Command Prompt Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
  1. Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  2. Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  3. Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije RumbleCrypt. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
  4. Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema
  Jednom kad vratite sistemske datoteke i postavke na raniji datum, preuzmite i skenirajte računalo uz pomoć programa ReimageIntego i pobrinite se da je uklanjanje virusa RumbleCrypt uspješno provedeno

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od RumbleCrypt i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Olivia Morelli
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-rumblecrypt-ransomware-virus.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa RumbleCrypt ransomware virus