Ukloni RevContent (Feb 2021 ažuriranje)

od Ugnius Kiguolis - - | Tip: Adware programi

Bismo li se trebali zabrinuti zbog reklama virusa RevContent?

RevContent

Reklame virusa RevContent pokrenule su brojne rasprave diljem interneta i najvjerojatnije bismo mogli pronaći barem jednu temu povezanu s tim reklamama na svakom forumu koji se bavi računalima. No, morate znati da RevContent NIJE virus. Radi se o legitimnoj mreži koja preporučuje sadržaj i koja je surađivala s poznatim web stranicama.

Također se zna da se radi o jednoj od najbrže rastućih oglašivačkih mreža, pa je zbog toga nikad zapravo ne smjelo nazivati virusom. Ovaj članak napisan je kao objašnjenje rada oglašivačke mreže RevContent i kada biste se trebali zabrinuti zbog reklama koje vam ona prikazuje.

RevContent

Veoma lako ćete naići na reklame s oznakom “Sponsored by RevContent” tijekom surfanja i pretraživanja interneta. Kao što smo ranije rekli, te reklame postavila je mreža za oglašavanje. Platforma je to kroz koju, prema Izjavi o privatnosti, “vlasnici na internetu mogu na svojim web stranicama prikazivati sadržaj trećih strana, poput članaka, video materijala, objava na blogu i reklama”.

Očito je da te reklame programa RevContent mogu ometati vaš rad jer ih može postaviti većina vaših omiljenih stranica. Ako spadate među one korisnike PC-ja koji su na svojem sistemu već primijetili te reklame, možete polagano početi razmišljati o skeniranju svojeg računala. To ćemo napraviti zato što te reklame može prikazivati program koji se financira upravo tim reklamama.

Međutim, u većini slučajeva, te reklame dolaze od stranica koje posjedujete, pa se za vaš problem mogu kriviti vlasnici tih stranica. No, ponekad će korisnik početi sa žaljenjem na povećanu količinu prikazanih reklama, pop-up prozora, natpisa i sličnog sadržaja koji se neočekivano pojavljuje na vrhu ili dnu stranica.

Inače platforma RevContent ne isporučuje takve naporne reklame, pa ako ste se već susreli s njima, možda imate problema s adware programom koji nastoje generirati pay-per-slick. Ako ste primijetili da vas klikanje na pop-up prozore ili natpis vodi na neku stranicu čudnog izgleda, odmah to prekinite i skenirajte svoj sistem anti-spyware ili anti-malware programom. Možda ćete za ovo poželjeti upotrijebiti program ReimageIntego.

RevContent

Još jedna stvar koja zabrinjava prosječnog korisnika računala je što reklame programa RevContnet obično izgledaju stvarno atraktivno i primamljivo. To se događa zbog toga što oglašivačka platforma nastoji upotrebljavati kolačiće za praćenje ne bi li naučila što je više moguće o svojem korisniku.

Ti kolačići za praćenje prate vašu aktivnost i prikupljaju tražene podatke, kao što je vaša IP adresa, podaci o klikovima, informacije o preusmjeravanju , itd. Takve informacije upotrebljavaju se u svrhu shvaćanja upravo vaših potreba; Rezultat su ciljane reklame koje se podudaraju s višim interesima.

Pripazite, jer ovo je spomenuto u Izjavi o privatnosti u kojoj se tvrdi da “možemo upotrijebiti informacije o vašem surfanju internetom da bismo vam prikazali točno određene preporuke, kao i sponzorirane preporuke za koje mislimo da bi vas mogle zanimati”. Unatoč lijepom opisu, morate se prisjetiti da treće strane mogu biti opasne i da developer ove platforme ne provjerava svaku dostupnu stranicu koja se reklamira na RevContentu. Budite pažljivi i pokušajte se kloniti sumnjivih, ali sponzoriranih reklama. Oglasi programa RevContentRevContent oglasi pojavljuju se na popularnim web stranicama u obliku mreže.

Kako mogu izbjeći potencijalno nepoželjne programe?

Kao što smo već preporučili, NE smijete klikati na te reklame programa RevContent jer vas one mogu odvesti do nepoznatih vam stranica u vlasništvu trećih strana. Međutim, ako ste primijetili da se neke reklame prikazuju čak i kad ne surfate internetom, samo obilaženje tih reklama možda i nije najbolje rješenje. U tom slučaju morali biste pregledati svoje računalo i ukloniti sve sumnjive dodatke preglednicima, ekstenzije, plug-inove i alatne trake.

Neki njihovi dijelovi mogu vam se učiniti novime. Pitate se kako su reklame ušle u vaše računalo? Gotovo smo sigurni da ste te dodatke instalirali upravo vi, i to kao opcionalnu komponentu koja je stigla u paketu s nekim freeware ili shareware programom. Vjerojatno ste preuzeli neki drugi besplatni program koje su bili dodani neki privici.

Da biste to izbjegli, morate biti pažljivi prilikom instalacije besplatnih programa na vaš sistem jer će vam upravo oni sugerirati instalaciju dodatnih aplikacija u paketu s njim. Uz sve to, nastojite odabrati Napredne ili Prilagođene (Advanced ili Custom) postavke instalacije.Takve postavke omogućit će vam pregledavanje i uklanjanje ponuda za instalacijom “preporučenih aplikacija”, dok će vam Zadana ili Standardna (Default ili Standard) instalacija to sve prikriti. Samo morate pronaći te izjave i ukloniti njihov odabir – veoma jednostavno.

Ako ste već na računalo instalirali software koji se financira reklamiranjem, toplo vam preporučujemo da ga uklonite. Ne znate kako to učiniti? Mi smo ovdje da vam pomognemo. Skrolajte dalje da biste pročitali veoma jednostavne upute.

Reklame programa RevContent na web stranicama trećih stranaAko malo bolje pogledate RevContent reklame, one su obično prezentirane ispod naslova "Sada u trendu" ili "Članci u trendu".

Mogu li iz svojeg računala ukloniti program RevContent?

Kao što nikada ne biste smjeli RevContent nazvati virusom, isto tako biste trebali znati da ne možete provesti uklanjanje tog programa iz svojeg računala. Činjenica je da su pravi oglasi koji stižu iz te mreže legitimni i da se nemate zbog čega brinuti. No, ako su vam se reklame programa RevContent počele neprestano prikazivati, sve što vam je potrebno je pregled računala ne biste li ustanovili ima li na njemu adware programa, kao i njihovo uklanjanje.

Ako se nakon toga reklame RevContenta ponovno pojave, provjeru i pregled morate odraditi još jednom. Potencijalno nepoželjni programi mogu biti veoma naporni, pa je najpouzdaniji način za njihovo uklanjanje automatsko brisanje. No, neki korisnici ne žele koristiti anti-spyware programe – žele spyware aplikacije uklanjati ručno.

Pripremili smo popis preporučenih anti-spyware programa za slučaj da poželite automatski popraviti svoje računalo. Za korisnike koji potencijalno nepoželjne programe žele uklanjati ručno, pripremili smo vodič, a možete ga pronaći nakon ovog članka.

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti Malwarebytes.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni RevContent Priručnik za uklanjanje:

Uklonite RevContent iz Windows sistema

Ako ste vidite reklame programa RevContent samo kad surfate internetom, ignorirajte ih i nastavite s pretraživanjem. Međutim, ako primijetite da se ovaj adware pokrene svaki put kad otvorite novi prozor ili karticu (tab) u pregledniku i nakon toga vas tjera da na njega obratite svoju pažnju, morat ćete iz sistema ukloniti sve adware aplikacije povezane s RevContentom. Pregledajte popis instaliranih programa i obrišite one za koje mislite da vam serviraju reklame programa RevContent.

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite RevContent i srodne programe
  Ovdje, potražite RevContent ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite RevContent iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite RevContent ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite RevContent iz Internet Explorer (IE)

 1. Uklonite opasne dodatke
  Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 2. Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite RevContent te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable: Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable'
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 4. Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene. Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene
 5. Resetirajte Internet Explorer
  Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 6. Ovdje, odaberite Reset.
 7. Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje RevContent. Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'

Uklonite RevContent iz Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, RevContent bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite RevContent iz Mozilla Firefox (FF)

Ako ste prisiljeni gledati mnoge pop-up reklame tijekom surfanja internetom, možda biste morali provjeriti ima li na vašem računalu spyware programa. Ovaj adware program vjerojatno nije povezan s RevContent reklamama, no on možda koristi oglašivačku mrežu za prikupljanje klikova na te reklame. Da biste blokirali naporne reklame koje se prikazuju u pregledniku Firefox, pratite sljedeće jednostavne smjernice:

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite RevContent i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje RevContent. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite RevContent iz Google Chrome

Ako ste u posljednje vrijeme primijetili povećanu količinu reklama na računalu, pratite sljedeće upute da biste uklonili adware program koji vam ih šalje.

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite RevContent te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje RevContent. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite RevContent iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite RevContent ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja RevContent. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite RevContent tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima