Uklonite TAP Provider V9 for Private Tunnel reklame (Besplatne instrukcija) - Jednostavan vodič za uklanjanje

od Linas Kiguolis - - | Tip: Adware programi

Virus TAP Provider V9 for Private Tunnel i opasnosti koje predstavlja

TAP Provider V9 for Private Tunnel ads

Virus TAP Provider V9 for Private Tunnel je adware program koji preuzima kontrolu nad računalima korisnika da bi generirao zaradu svojim kreatorima. Mnogo je načina na koje potencijalno nepoželjan program može zarađivati novac. Virus TAP Provider V9 primjenjuje tehniku oglašavanja “plaćanje po kliku” (pay-per-click).

Ovaj program surađuje s više trećih strana i promovira njihove proizvode i web stranice pomoću reklama koje sam generira. Što više reklama ovaj adware program prikaže, veća je šansa da će korisnik kliknuti na neku od njih i donijeti zaradu. Zbog toga virus TAP Provider V9 for Private Tunnel nastoji prikazati što više reklama i postaje nametljiv.

Nemojte se iznenaditi ako pop-up reklame, natpisi, linkovi u tekstu i ostali vidovi oglašavanja počnu gušiti vaš PC. To se događa zato jer je vaše računalo zaraženo adware virusom. U tom slučaju, morali biste odmah zatvoriti web preglednik i pokrenuti skeniranje računala nekim renomiranim antivirusnim alatom. Mi vam preporučujemo ReimageIntego. Ako antivirusni program detektira prijetnju, on će instantno ukloniti virus TAP Provider V9 for Private Tunnel, a njegove reklame vas više neće mučiti.

Korisnici koji su napadnuti od strane virusa TAP Provider V9 for Private Tunnel žale se da jednom kad se ovaj program instalira na računalu, on značajno utječe na performanse sistema. Računalo postane veoma sporo, a preglednik se zablokira ili se jednostavno sruši. Još jedan, veoma često spominjani problem su preusmjeravanja koja uzrokuje virus TAP Provider V9 for Private Tunnel.

To je povezano s činjenicom da vas reklame koje prikazuje ovaj program neće nužno odvesti na prikazani izvor. Drugim riječima, nije sigurno da će vas odvesti na neku online trgovinu s elektroničkim aparatima, nakon što kliknete na neki od oglasa, i ponuditi vam neke nevjerojatne ponude za kupnju pametnog telefona ili računala.

Veće je vjerojatnost da će vas virus TAP Provider V9 for Private Tunnel preusmjeriti na neku stranicu sumnjive kvalitete, na silu vas tjerati na preuzimanje lažnih zakrpi za programe ili vas nagovarati da preuzmete nepoznatu aplikaciju ili neki sličan program za koji nikad niste čuli.

Ako se slučajno nađete na takvoj stranici, odmah je napustite, zatvorite preglednik, skenirajte računalo i provjerite imate li kakvu infekciju. Znači, ako na vrijeme ne riješite problem s virusom TAP Provider V9 for Private Tunnel, na vaše računalo mogu stići daleko ozbiljniji i opasniji malware programi.

TAP Provider V9 for Private Tunnel ads

Tehnike za distribuciju adware programa:

Metode distribucije za programe kao što je TAP Provider V9 for Private Tunnel odavno su poznate stručnjacima za sigurnost i zaštitu. No, obični korisnici često nisu svjesni načina na koje se potencijalno nepoželjni programi mogu neprimjetno ušuljati u njihova računala. Morate na umu imati da virus TAP Provider V9 for Private Tunnel ne može ući u računalo bez vaše interakcije.

Zapravo, ako vidite ovaj program na svom računalu, velika je šansa da ste ga nehotice instalirali na računalo uz neki drugi freeware ili shareware program. Ako na vašem računalu i dalje nema virusa, morate ga zadržati u takvom stanju nabavom i instaliranjem renomiranog antivirusnog programa i pokretanjem redovitih skeniranja sistema. također je važno instalirati nove programe biranjem napredne instalacije i na taj način osigurati svoj PC od sumnjivih aplikacija.

Prijedlozi za uklanjanje virusa TAP Provider V9 for Private Tunnel:

Ako vam je dosta reklama koje prikazuje virus TAP Provider V9 for Private Tunnel i ne možete podnijeti još jedno preusmjeravanje, preporučujemo vma pokretanje skeniranja kompletnog sistema renomiranim anti-spyware programom. On će automatski ukloniti virus TAP Provider V9 for Private Tunnel, a cijela procedura trajat će samo nekoliko minuta.

Ipak, morate zapamtiti da vaš antivirusni program mora biti ažuriran na najnoviju verziju da bi mogao detektirati sve nepotrebne datoteke na računalu.

Naravno, možete pokušati ručno ukloniti datoteke povezane s ovim virusom, no isto tako morate znati da će neke od tih datoteka biti teško pronaći. Ako ste iskusni u ručnom brisanju virusa i znate gdje i što točno morate tražiti, možete pratiti naš vodič za uklanjanje virusa TAP Provider V9 for Private Tunnel koji su napisali stručnjaci.

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni TAP Provider V9 for Private Tunnel Priručnik za uklanjanje reklama:

Uklonite TAP Provider V9 for Private Tunnel iz Windows sistema

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite TAP Provider V9 for Private Tunnel i srodne programe
  Ovdje, potražite TAP Provider V9 for Private Tunnel ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite TAP Provider V9 for Private Tunnel iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite TAP Provider V9 for Private Tunnel ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite reklame virusa TAP Provider V9 for Private Tunnel iz preglednika Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, TAP Provider V9 for Private Tunnel bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite TAP Provider V9 for Private Tunnel iz Mozilla Firefox (FF)

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite TAP Provider V9 for Private Tunnel i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje TAP Provider V9 for Private Tunnel. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite TAP Provider V9 for Private Tunnel iz Google Chrome

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite TAP Provider V9 for Private Tunnel te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje TAP Provider V9 for Private Tunnel. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite TAP Provider V9 for Private Tunnel iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite TAP Provider V9 for Private Tunnel ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja TAP Provider V9 for Private Tunnel. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite TAP Provider V9 for Private Tunnel tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Linas Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima