Uklonite Stack Player reklame (Vodič za uklanjanje) - Jan 2021 ažuriranje

od Olivia Morelli - - | Tip: Adware programi

Stack Player je adware program (software koji se financira postavljanjem reklama) koji obećava korisnicima pomoć pri gledanju videa bez preglednika. Sam program se također prezentira kao alternativa za Adobe Flash Player, ali ne biste smjeli niti pomisliti o mijenjanju tog poznatog programa Stack Playerom.

Funkcionalnost ovog media playera gotovo je identična programima NowUSeeIt player ili Playthru player, a oni se nalaze na popisu potencijalno nepoželjnih programa (PUP, potentially unwanted program). Bez obzira koliko vam se ovaj adware činio korisnim, jedino što od njega možete očekivati su sponzorirane pop-up reklame koje se prikazuju čim pokrenete svoj preglednik.

Uobičajena je praksa da žrtve Stack Playera prijavljuju naporna upozorenja, reklame i linkove koje pronalaze u rezultatima pretraživanja. Nažalost, te reklame mogu uništiti vaše zadovoljstvo tijekom surfanja internetom i pronalaženja tema koje vam se najviše sviđaju.

Stack Player ads

Razlog iz kojeg ovaj tip adware programa gura te reklame svojim korisnicima je veoma jednostavan – njegovi developeri traže način kako zaraditi novac uz pomoć metode pay-per-click. Takav model oglašavanja veoma je efikasan način zarade promoviranjem određenih web stranica i njihovih proizvoda, no preusmjeravanja koja uzrokuju te reklame mogu korisnika odvesti na nesigurne web stranice.

Dakle, ako ne odobravate ili ne želite sudjelovati u takvim sumnjivim načinima zarade, morali biste ukloniti Stack Player iz Windowsa 10 ili bilo kojeg drugog operativnog sustava. Možete upotrijebiti renomirani antivirusni alat, kao što je ReimageIntego, a on će vam pomoći tijekom procedure uklanjanja.

Morate upamtiti da virus Stack Player obično dolazi na računalo bez znanja ili pristanka samog korisnika. Naravno, sami ga možete preuzeti nakon što na njega naletite tijekom surfanja, no mala je vjerojatnost da će se tako nešto dogoditi. U većini slučajeva, naporne reklame će vam se početi prikazivati dok još niti ne sumnjate na infekciju računala.

U tom slučaju, morate biti svjesni da klikanje na takve oglase može biti opasno. Imajte na umu da “Reklame postavlja [name of adware]”, “Reklame donosi [name of adware]” i ostali slični slogani na samim oglasima nisu uobičajene reklame koje možete vidjeti na news portalima ili e-commerce web stranicama.

Kao što smo već spomenuli, pop-up reklame, natpisi i reklame unutar teksta koje postavlja Stack Player vjerojatno vas neće odvesti do stranice koju su obećali. Oni vas neće odvesti do popusta koji su prvobitno nudili, već će vas preusmjeriti na neku sumnjivu stranicu koja će omogućiti infiltraciju raznih malware programa i virusa u vaše računalo. Nažalost, StackPlayer neće samo uzrokovati preusmjeravanja na sponzorirane stranice.

On će također instalirati kolačiće za praćenje u vaš preglednik i oni će prikupljati neosobne podatke o vama i bez vašeg znanja inicirati dodatne aktivnosti . Ti podaci dodatno se upotrebljavaju da bi se generirale reklame upravo prema vašim interesima i navikama. Tako su te reklame još privlačnije i veća je vjerojatnost da će korisnik na nju kliknuti, a posljedica je još veći profit autorima oglasa. Isto tako, prikupljeni podaci nisu zaštićeni od dijeljenja s nepouzdanim trećim osobama ili od prodaje u komercijalne svrhe.

Dakle, ako još uvijek ne razmišljate o instalaciji alata za uklanjanje virusa, savjetujemo vam da dobro promislite o tome želite li dijeliti svoje informacije s trećim osobama ili ne. Ako je odgovor ne, pobrinite se da iz vašeg računala uklonite Stack Player.

Ilustracija reklama koje prikazuje virus Stack PlayerStack Player vas neće samo gnjaviti iritantnim reklamama, već može prikupiti previše informacija o vama samima.

Kako se ovaj adware program infiltrira u računala?

Nažalost, infiltracija adware programa je veoma čest problem koji nam prijavljuju korisnici. Jedan od glavnih razloga tolikog širenja ovakvih tipova virusa je nemarna instalacija programa. Nikada ne biste smjeli potpuno vjerovati preuzetim freeware ili shareware aplikacijama jer su upravo ti programi obično nositelji potencijalno nepoželjnog sadržaja.

Da biste saznali jeste li preuzeli paket programa s malicioznim dodacima, uvijek biste morali odabrati “Napredne” postavke instalacije i svaki korak pažljivo pratiti. Ako paket programa sadrži dodatne komponente moći ćete ih vidjeti i zaustaviti njihovu instalaciju u slučaju da vam se nešto učini sumnjivim. Uz sve to, preporučujemo opremiti vaš sistem antivirusnim i anti-malware alatima koji će računalu ponuditi dodatnu zaštitu.

Naučite kao deinstalirati virus Stack Player

Da biste uklonili virus Stack Player, morate deinstalirati sve komponente ovog adware programa ili upotrijebiti ažuriranu anti-spyware aplikaciju da taj zadatak obavi umjesto vas. Kao što ste već vjerojatno naučili, zatvaranje pop-up reklama neće vam pomoći u uklanjanju ovog adware programa zauvijek jer zapravo morate pronaći uzrok pojavljivanja reklama, odnosno komponente aplikacije koje ih generiraju u vašem pregledniku.

To bi mogao biti prilično kompliciran zadatak jer se ovakvi potencijalno nepoželjni programi nastoje sakriti unutar sistema i nije ih lako pronaći. Srećom, kreirani su alati namijenjeni upravo za tu svrhu. Jednostavno morate preuzeti renomirani anti-malware program koji će automatski skenirati vaš sistem i iz zaraženog uređaja ukloniti datoteke povezane s virusom. Programi koji su navedeni ispod mogu se upotrijebiti kao alat za uklanjanje Stack Playera.

Upamtite, za najefikasnije uklanjanje morate ažurirati anti-malware paket na njegovu najnoviju verziju. Također moramo istaknuti da možete odabrati, ako to želite, i ručni način uklanjanja. Da biste to mogli, pripremili smo tutorial za eliminaciju, a pronaći ćete ga na kraju članka. Nemojte oklijevati da nas kontaktirate ako, iz bilo kojeg razloga, neka od spomenutih metoda ne uspije ukloniti virus.

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Stack Player Priručnik za uklanjanje reklama:

Uklonite Stack Player iz Windows sistema

Da biste ručno uklonili ovaj adware morate deinstalirati sve programe koji bi mogli s njim biti povezani. Osim toga, sve aplikacije koje pripadaju istom developeru bi također morale biti uklonjene iz sistema. Pobrinite se da su deinstalirani: Stack Player, NowUSeeIt Player, PlayThru Player i slične aplikacije.

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite Stack Player i srodne programe
  Ovdje, potražite Stack Player ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite Stack Player iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Stack Player ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite Stack Player iz Internet Explorer (IE)

Ako je virus napao vaš Internet Explorer, morate ukloniti sve dodatke koji su s njim povezani. U ovom slučaju, pobrinite se da su uklonjeni dodaci povezani s programima NowUSeeIt Player, PlayThru Player i Stack Player. Također bi bilo dobro resetirati vaš web preglednik da zaboravi na ovaj adware program.

 1. Uklonite opasne dodatke
  Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 2. Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite Stack Player te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable: Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable'
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 4. Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene. Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene
 5. Resetirajte Internet Explorer
  Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 6. Ovdje, odaberite Reset.
 7. Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje Stack Player. Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'

Uklonite reklame virusa Stack Player iz preglednika Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, Stack Player bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite Stack Player iz Mozilla Firefox (FF)

Ako je virus Stack Player već zarazio vaš preglednik, morate pratiti postupak uklanjanja koji se nalazi niže i morate resetirati Mozillu. Također morate pronaći sumnjive dodatke i ukloniti ih iz preglednika.

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite Stack Player i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje Stack Player. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite Stack Player iz Google Chrome

Ako je adware Stack Player napao vaš sistem, velike su šanse da se u pregledniku nalaze nepoželjne komponente koje služe praćenju korisnika i prikupljanju informacija o vašem surfanju internetom. Da biste ih se riješili, morate resetirati Google Chrome uz pomoć vodiča koji slijedi.

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite Stack Player te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje Stack Player. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite Stack Player iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite Stack Player ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja Stack Player. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite Stack Player tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Olivia Morelli
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima