Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite Social2Search reklame (Vodič za uklanjanje) - Jan 2021 ažuriranje

od Linas Kiguolis - - | Tip: Adware programi

Isplati li se koristiti Social2Search?

Adware Social2Search je program koji će vas zagnjaviti, a sam sebe će pohvaliti kao nezamjenjivi alat koji pomaže korisnicima u praćenju postova njihovih prijatelja. Kao što piše na njegovoj službenoj stranici, radi se o sistemskom alatu koji regularne rezultate pretraga nadopunjuje postovima vaših prijatelja na društvenim mrežama. Međutim, čini se da korisnici i nisu previše zadovoljni s funkcionalnošću ove aplikacije jer se ispostavlja da vrlo brzo nakon instalacije kreću u potragu za lokacijom programa Social2Search u sistemu računala. No, čini se da bi moglo biti malo teže ukloniti ovaj program bez pomoći alata za automatsko uklanjanje spyware aplikacija. Ovaj adware nastoji ostati na kompromitiranom računalu što je dulje moguće i prikazivati korisniku Social2Search reklame na dnevnoj bazi. Ova aplikacija može prezentirati pop-up ili pop-under reklame, natpise, reklame u međuprostoru ili u tekstu, a na taj način prenose razne komercijalne ponude, uključujući popuste u trgovinama, usporedbe cijena, kodove s popustima, besplatne probne verzije programa i slično.

Uz to što su vrlo naporne i dosadne, ove reklame mogu biti i opasne; zbog toga stručnjaci za računala savjetuju da ih ignorirate. Umjesto da klikate na te Social2Search reklame i istražujete stranice koje se iza njih kriju, morali biste razmisliti o uklanjanju programa Social2Search jer upravo te reklame vas mogu spojiti sa stranicama koje će vaš PC izložiti različitim prijetnjama. Prema mišljenju developera ove aplikacije, ona “čini sve da na najbolji način provjeri sadržaj koji u proizvodima i uslugama Social2Search prezentiraju treće strane, ali ne može i neće garantirati za točnost i sigurnost informacija koje su vam prikazane“. To znači da neke od reklama koje vam se prikazuju ili neke od web stranica koje se promoviraju ipak mogu biti opasne, a to je razlog sumnje u pouzdanost ovog programa. Ako popustite vlastitoj radoznalosti i uđete u jednu od tih stranica, tada postoji velika mogućnost da ste se našli na stranici na kojoj se nalaze dva-tri virusa. Zbog toga biste morali pokrenuti uklanjanje virusa Social2Search. Za to će vam dobro doći program ReimageIntego.

The example of Social2Search ads

Nažalost, još je nekoliko loših strana koje karakteriziraju ovaj potencijalno nepoželjan program. Osim što je nametljiv prikazivač reklama, ova aplikacija ističe se i u usporavanju vašeg računala. Ona konstantno troši resurse računala za spajanje na servere s reklamama i za učitavanje oglasa trećih strana, pa zbog toga se računalo može početi smrzavati, raditi usporeno, pa čak i rušiti se. Mislimo da ne želite prekidanje vaših redovnih aktivnosti od strane ovog programa koji se financira reklamiranjem, pa vam preporučujemo da bez oklijevanja uklonite adware Social2Search. Teško će se dogoditi da vam ovaj program poboljša iskustvo tijekom surfanja internetom na bilo koji način, pa uopće nema potrebe za ovim program u sistemu vašeg računala.

Načini distribucije ovog adware programa

Ako ste strastveni korisnik društvenih mreža, možda ste ovaj program preuzeli direktno s njegove službene stranice. U suprotnom, program se uvukao u vaše računalo uz pomoć metode “bundlinga”. Njen glavni princip leži u spajanju aplikacije Social2Search drugim freeware programima. Jednom kad korisnik preuzme novi audio konverter, često će mu promaknuti njegov dodatak. Rezultat je instalacija ovog adware programa. Ako vas zanima kako blokirati adware programe ili bilo koji drugi potencijalno nepoželjan program (PUP, potentially unwanted program), sjetite se ovih savjeta. Kad započinjete proces instalacije, odaberite “Prilagođene” postavke. Nakon toga, obratite pažnju na potencijalne dodatke i privitke. Ako pronađete bilo što od toga, uklonite kvačicu kraj njihovog odabira. Takvi postupci pomoći će vam da u budućnosti izbjegnete preuzimanje kontrole od strane programa Social2Search.

Najbolje metode za uklanjanje aplikacije Social2Search

Primijetili smo da se mnoge žrtve žale na problem s nemogućnošću “deinstalacije programa Social2Search”. Ako ste zaglavili s ovim programom na svojem računalu i ako, uz to, cijenite svoje vrijeme, odaberite automatsko uklanjanje virusa Social2Search. Nakon što instalirate anti-spyware aplikaciju, ona će locirati ovaj adware i u potpunosti ga eliminirati. Uz to, ako se brinete za svoj anti-spyware program i redovno ga ažurirate, tada možete biti sigurni da je vaš operativni sustav zaštićen i možete bezbrižno surfati internetom. Osim toga, možete koristiti i upute za ručno uklanjanje virusa Social2Search. Od najveće je važnosti da u potpunosti eliminirate ovaj adware. Kao što možete vidjeti, ovakve sumnjive aplikacije neće vam biti korisne na način koji od njih očekujete, već će vas umjesto toga ometati i gnjaviti na svoj čudan način.

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Social2Search Priručnik za uklanjanje reklama:

Uklonite Social2Search iz Windows sistema

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite Social2Search i srodne programe
  Ovdje, potražite Social2Search ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite Social2Search iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Social2Search ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite reklame virusa Social2Search iz preglednika Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, Social2Search bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite Social2Search iz Mozilla Firefox (FF)

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite Social2Search i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje Social2Search. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite Social2Search iz Google Chrome

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite Social2Search te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje Social2Search. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite Social2Search iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite Social2Search ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja Social2Search. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite Social2Search tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Linas Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima