Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite Offer.alibaba.com reklame (Vodič za uklanjanje) - ažurirano Jan 2021

od Julie Splinters - - | Tip: Adware programi

Naš tim stručnjaka počeo je dobivati izvještaje o obmanjujućim preusmjeravanjima na stranicu Offer.alibaba.com i pop-up reklamama koje prikazuje ta domena. Jedan od korisnika tvrdi:

Svaki put kad pokrenem web preglednik i ukucam URL adresu, preusmjeren sam na stranicu “offer.alibaba.com” koja je puna raznih ponuda. Upravo sam potražio informacije o njoj, a u rezultatima sam dobio ponude za preuzimanje programa koji skeniraju računalo i traže viruse i slične ponude. Želio bih znati zašto se ta stranica pojavila na mom ekranu?

Ako se nalazite u sličnoj situaciji, preporučujemo vam da pročitate ostatak ovog članka i pronađete rješenje za zaustavljanje pop-up reklama stranice Offer.alibaba.com.

Offer.alibaba.com ads

Zašto se reklame stranice Offer.alibaba.com ads konstantno pojavljuju na Chromeu, Firefoxu i Internet Exploreru?

Offer.alibaba.com je marketinška platforma koju pokreće adware program. Ova platforma koristi se za promociju stranice za online trgovinu Alibaba i pomaže povećanju broja posjetitelja. No, kao što i sami možete zamisliti, reklame s porukom “Ads by Offer.alibaba.com” mogu biti nametljive i mogu vas ometati u radu.

U većini slučajeva, ovaj adware program generira reklame sa stranice Offer.alibaba.com u raznim oblicima, npr. pop-up reklame, reklame na natpisima, linkovi u tekstu, reklame u međuprostoru, reklame u novoj kartici (tabu), itd. Naravno, ove reklame bi trebale (ne nužno) informirati korisnike o najboljim ponudama i popustima koji su dostupni tijekom surfanja internetom.

Međutim, naši analitičari malware programa su primijetili da Offer.alibaba.com preusmjerava na nebitne stranice koje nude nasumično odabrane stvari/usluge koje samo zbunjuju i varaju posjetitelje, samo da bi isti potrošili više novaca na kupnju u online trgovini Alibaba. Ipak, ne smijete dopustiti da vas ovaj jednostavan adware program zavara. Ako je vaš preglednik već počeo generirati ponude virusa Offer.alibaba.com, pokrenite program ReimageIntego i odmah ga uklonite iz sistema.

Što bih još morao znati o ovom adware programu?

Offer.alibaba.com koristi kolačiće (cookies). To je vrlo bitna činjenica, pogotovo za one koji su iznimno zabrinuti za sigurnost vlastite privatnosti. Iako kolačići nisu datoteke koje mogu pročitati i spremiti osobne informacije pohranjene na hard disku, to ne znači da je sigurno zadržati ih na računalu.

Kolačići koje instalira adware program Offer.alibaba.com orijentirani su prema informacijama koje su pohranjene u web pregledniku. To su podaci poput pojmova koji se pretražuju, posjećenih stranica, tipa web preglednika, jezika, informacija o softwareu/hardwareu, IP adrese PC-ja, približne geolokacije, email adrese, itd. Problem je u tome što dio prikupljenih podataka sadrži osobne identificirajuće podatke koje korisnik ne bi volio otkriti.

Nakon uspješnog prikupljanja podataka, treće strane mogu saznati što korisnik preferira i voli, a to im omogućava da pripreme prilagođene ponude na stranici Offers.alibaba.com. Prema tome, količina pop-up reklama može se povećavati svaki dan, pa možete doći u iskušenje da kliknete na neku od tih personaliziranih reklama. No, preporučujemo vam da najbolje ponude potražite sami jer sumnjamo da vam reklame na stranici Offer.alibaba.com mogu ponuditi najniže od najnižih cijena.

Offer.alibaba.com ads

Nisam instalirao dodatak Offer.alibaba.com. Zašto je onda on instaliran na mojem PC-ju?

Offer.alibaba.com nasumično preuzima kontrolu nad računalima. Ne bira neke točno određene žrtve, zapravo, žrtve odabiru same sebe. Ova platforma za reklamiranje također pripada kategoriji potencijalno nepoželjnih programa jer se obično širi uz pomoć besplatnih programa (razni software za emitiranje video materijala, download manageri, programi za kreiranje i čitanje PDF datoteka, itd.).

Prema tome, korisniku koji instalira freeware program može biti ponuđen dodatak za preglednik “Alibaba shopping assistant” (“Alibabin pomoćnik pri kupovini”). Međutim, da bi uočili takvu ponudu, obavezno morate odabrati “Naprednu” ili “Prilagođenu” (“Advanced” ili “Custom”) opciju za instaliranje i svaki korak pažljivo pratiti. Dakle, ako ne uspijete uočiti ovaj i njemu slične privitke, svaki od njih će se automatski instalirati.

Da bi zauvijek obrisali malware program Offer.alibaba.com, preporučujemo vam korištenje alata za automatsko uklanjanje. Stručnjaci za sigurnost računala najviše cijene takve programe, a ponuđeni su vam niže.

U slučaju da niste zainteresirani za alat koji uklanja Offer.alibaba.com, uvijek možete pokušati s ručnim uklanjanjem Smjernice su ponuđene nakon ovog članka. Primarni zadatak koji morate obaviti je pronalaženje svih dodataka i datoteka koji su povezani s virusom Alibaba.

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Offer.alibaba.com Priručnik za uklanjanje reklama:

Uklonite Offer.alibaba.com iz Windows sistema

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite Offer.alibaba.com i srodne programe
  Ovdje, potražite Offer.alibaba.com ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite Offer.alibaba.com iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Offer.alibaba.com ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite reklame virusa Offer.alibaba.com iz preglednika Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, Offer.alibaba.com bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite Offer.alibaba.com iz Mozilla Firefox (FF)

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite Offer.alibaba.com i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje Offer.alibaba.com. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite Offer.alibaba.com iz Google Chrome

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite Offer.alibaba.com te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje Offer.alibaba.com. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite Offer.alibaba.com iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite Offer.alibaba.com ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja Offer.alibaba.com. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite Offer.alibaba.com tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Julie Splinters
Julie Splinters - Specijalist za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Julie Splinters
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima