Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite National Consumer Center reklame (Instrukcija za uklanjanje) - Nov 2020 ažuriranje

od Jake Doevan - - | Tip: Adware programi

National Consumer Center – prevara koja tjera korisnike da pomisle kako mogu osvojiti nagradu slanjem odgovora na lažnu anketu

National Consumer Center

Prevara National Consumer Center obmanjujući je pop-up prozor koji se korisnika pokušava prevariti i uvjeriti da im je neka nepostojeća organizacija spremna pokloniti iPhone ili neku drugu sličnu nagradu. Ovakva prevara usko je povezana s Amazon Gift Card prevarom, Wallmart prevarom i sličnim reklamama koje su lažne. U većini slučajeva te reklame prekidaju korisnike u surfanju internetom i traže od njih da popunjavaju ankete ne bi li osvojili skupe nagrade. No, u zamjenu za iPhone ili Samsung Galaxy pametni telefon, od sudionika se obično traži da daju svoj osobne podatke, kao što su email adresa, broj telefona ili čak broj kreditne kartice. Nažalost, niti National Consumer Center NIJE pravi. Molimo vas, NEMOJTE im ostavljati svoje podatke jer bi njihov gubitak mogao dovesti do krađe identiteta, gubitka novca ili nekog drugog cyber napada.

Sažetak
Ime National Consumer Center
Tip Prevara
Distribucija Prikazuje se na zaraženim web stranicama ili legitimnim stranicama srodnog adware programa koji se skriva unutar napadnutog PC sistema
Razina opasnosti Srednja. Narušava iskustvo tijekom surfanja internetom i može na prevaru natjerati korisnika a otkrivanje osobnih informacija
Simptomi Preusmjeravanje na web adrese s anketama, pojavljivanje sumnjivih oglasa i pop-up reklama, smrzavanje web preglednika
Napadnuti operativni sustavi (OS) Android, Windows, Mac OS X
Da biste se riješili reklama virusa National Consumer Center, instalirajte ReimageIntego i pokrenite kompletno skeniranje sistema

Glavni razlog zbog kojeg virus National Consumer Center ometa korisnika je adware skriven unutar sistema računala. Uobičajeno je da se takvi virusi infiltriraju u sistem, smanje aktivnost web preglednika i počinju s ometanjem svojih žrtava različitim online prevarama. Također vas mogu ometati preusmjeravanja prema malicioznim web stranicama, naporne reklame koje se pojavljuju u novim karticama (tab) i ostali sličan sadržaj. Međutim, ova prevara također se može naći na malicioznim domenama koje se i inače koriste za širenje takvog sadržaja.

U ovom trenutku, malware National Consumer Center aktivno napada korisnike Androida koji su u aktivnoj potrazi za načinom kako popraviti vlastiti sistem. Na ovu prevaru može se naići i ako se koristi Mac OS. U tom slučaju, pokrenite kompletno skeniranje sistema antivirusnim softwareom i resetirajte preglednik koji koristite (Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari i ostali). 

Prevara National Consumer Center

Što se krije iza ove prevare?

Prema dojavama samih žrtava, oglasi povezani s ovom prevarom u većini slučajeva preusmjeravat će svoje korisnike na hxxp://electronicpromotionscenter.com/ ili neke druge slične stranice. Ova prevara predlaže korisniku sudjelovanje u online anketi s ciljem osvajanja Apple iPhone uređaja ili nekog drugog pametnog telefona. Spomenute “ponude” mogu se pojaviti u obliku pop-up ili pop-under reklama ili reklame u novoj kartici.

Virus National Consumer CenterVirus National Consumer Center može korisnika uvaliti u krađu identiteta i gubitak osobnih informacija. Imajte na umu da se radi o izmišljenoj organizaciji koja promovira obmanjujuće ponude.

Mnogo je izrazito negativnih komentara na te reklame, a sami korisnici kažu da je National Consumer Center obična prevara. Neki od korisnika otkrili su kako su im je tim reklamama obećan besplatan iPhone ili neka druga vrijedna nagrada, da bi se to promijenilo u osvajanje Visa poklon kartice od 100 dolara, i to u slučaju da korisnik potroši barem 50 dolara na neki beskoristan predmet, npr. tablete za skidanje kila ili neku knjigu.

Prema izjavama žrtava, prevara National Consumer Center nastoji doći do novca, punog imena i prezimena i email adrese korisnika koji ništa ne sumnjaju. Dakle, preporučujemo vam izbjegavanje lažnih reklama i nikako nemojte otkrivati osobne podatke jer ih prevaranti veoma lako mogu prodati trećim stranama, pogotovo ime, prezime i email.

Anketa virusa National Consumer Center

Morate znati da vaša email adresa može završiti na popisu koji upotrebljavaju “spammeri”, pa ćete prije ili kasnije početi dobivati smeće u vaš sandučić, a u tom smeću bi se mogla naći poruka koja u sebi sadrži malware. Nema nikakve sumnje da se jedini način za izbjegavanje cyber prijetnji nalazi zapravo u izbjegavanju opisanih reklama, a da biste ih blokirali, morate implementirati moćan anti-malware alat za uklanjanje virusa National Consumer Center.

Iako, u teoriji, National Consumer Center može se ukloniti ručno, no mi to ne preporučujemo. Umjesto toga, radije ćemo vam preporučiti skeniranje sistema pristojnim anti-malware softwareom kao što je ReimageIntego i tako identificirati sve opasne programe i pronaći sve promjene koje su isti izazvali u sistemu vašeg računala.

Malware National Consumer Center

Prevara National Consumer Center aktivno cilja i napada korisnike iPhone telefona

Početkom godine uočeno je da prevara National Consumer Center aktivno napada korisnike iPhonea. No, shema napada ostala je ista. Od žrtava se traži da ispune upitnik da bi osvojili neku skupu nagradu.

Međutim, umjesto da dobiju informacije o tome kako dobiti nagradu, korisnike se traži otkrivanje osobnih podataka, uključujući puno ime i prezime, detalji o kontaktu i slični podaci. Stoga vam toplo preporučujemo hitno poduzimanje određenih koraka i uklanjanje virusa National Consumer Center iz uređaja kao što su iPad, iPhone i slični. Možete pokušati upotrebom sljedećih metoda:

 • Brisanje povijesti surfanja
 • blokiranje reklama instaliranjem adblockera;
 • resetiranje uređaja na tvorničke postavke.

PUP National Consumer Center

Spriječite prevaru pažljivim instaliranjem freeware programa

Adware koji je odgovoran za ometanje i gnjavažu spomenutim prevarama obično se širi uz pomoć obmanjujućeg software marketinga, a ta metoda naziva se “bundling”. Metoda omogućava grupiranje nekoliko programa i njihovo djelomično predstavljanje tijekom određivanja postavki glavne aplikacije. Nažalost, većina korisnika jednostavno previdi tih nekoliko izjava jer žuri s instalacijom željenog programa.

Preporučujemo odabir Prilagođene ili Napredne instalacije jer takav odabir vam omogućuje biranje koje ćete dodatne programe instalirati, a koje ćete izostaviti. Standardna ili Zadana instalacija izgleda pouzdano i uvjerljivo, no nažalost, to je samo na prvi pogled. Time se samo prikrivaju informacije o programima koji dolaze u paketu s glavnim.

Prevara National Consumer Center

Riješite se anketa koje vam šalje National Consumer Center

Da biste odmah uklonili virus National Consumer Center, pokrenite skeniranje kompletnog sistema uz pomoć profesionalnog programa za uklanjanje malware aplikacija. Opcija automatskog uklanjanja garantira vam najlakše i najkratkotrajnije uklanjanje ovog lažnog adware programa.

No, ako mislite da imate vremena i strpljenja da biste sami proveli proces ručnog uklanjanja virusa National Consumer Center, možda biste trebali pročitati vodič koji smo vam pripremili niže. Molimo vas da budete pažljivi i da ne žurite tijekom procesa deinstaliranja adware programa iz računala.

Stručnjaci za sigurnost sa stranice lesvirus.fr javljaju da će detektiranje i eliminacija biti iznimno teška bez profesionalnog alata. Dakle, ako u sistemu ostanu ostaci unosa povezanih s potencijalno nepoželjnim programom (PUP), imat ćete i dalje problema s preusmjeravanjima i reklamama. Zbog toga, nakon kompletiranja uklanjanja, pregledajte vaš sistem anti-spyware ili ant-malware aplikacijom, čisto da budete sigurni da se u sistemu nije zagubila neka komponenta virusa. 

Ako se prevara pojavljuje na Android OS-u, pokušajte u njemu pronaći neku malicioznu aplikaciju:

 1. Pronađite gumb za paljenje, pritisnite ga i držite nekoliko sekundi, sve dok se ne pojavi meni. Ugasite računalo gumbom “Power off”.
 2. Kad se na ekranu pojavi novi “razgovor”, vidjet ćete prozor u kojem se nudi ponovno pokretanje Androida u Safe Mode načinu rada. Odaberite to i kliknite na OK*. 
 3. Ponovno pokrenite uređaj u Safe Mode načinu rada uz pomoć koraka iznad.
 4. U Safe Mode načinu rada idite na Settings. Tamo kliknite na Apps ili Application manager (ovo se razlikuje ovisno i tome koji uređaj koristite).
 5. Ovdje pronađite maliciozne aplikacije i sve ih deinstalirajte.

* Ako vam ovo nije upalilo, samo ugasite uređaj i ponovno ga upalite. Kad se uređaj aktivira, pritisnite i držite tipke Menu, Volume Down, Volume Up ili samo Volume Down i Volume Up da biste ušli u Safe Mode. Ako niti to ne upali, u tražilicu upišite frazu “How to put into Safe mode” i dodajte model svojeg telefona. Nakon toga pratite upute koje ste dobili.

Ako vam ova prevara i dalje radi probleme, napravite reset na tvorničke poslove.:

 1. Kliknite na Settings na vašem, pretpostavljamo, novom uređaju. Pronaći ćete to među svim ostalim aplikacijama.
 2. Odaberite Privacy (ili Personal), pa Factory reset (ovo se može pronaći i pod nazivom Factory data reset, Backup & reset, itd.). Preporučujemo vam i “proceduru” Back up my data, da biste se zaštitili od gubitka podataka.
 3. Kliknite na Reset device da biste uklonili Android virus.

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni National Consumer Center Priručnik za uklanjanje reklama:

Uklonite National Consumer Center iz Windows sistema

Otvorite Control Panel i zatim pristupite popisu trenutno instaliranog softwarea uz pomoć uputa koje se nalaze niže. Bez oklijevanja deinstalirajte nepoznate i sumnjive programe koji bi mogli povezani s malware programom National Consumer Center. Nakon toga prema smjernicama, očistite preglednik.

[GI=mac-os-x]Prebacite sumnjive oglase za Mac u Smeće. Taj vodič upotrijebite ako nikada prije niste pokušali na Macu deinstalirati Mac aplikacije.

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite National Consumer Center i srodne programe
  Ovdje, potražite National Consumer Center ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite National Consumer Center iz Internet Explorer (IE)

 1. Uklonite opasne dodatke
  Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 2. Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite National Consumer Center te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable: Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable'
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 4. Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene. Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene
 5. Resetirajte Internet Explorer
  Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 6. Ovdje, odaberite Reset.
 7. Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje National Consumer Center. Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'

Uklonite reklame virusa National Consumer Center iz preglednika Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, National Consumer Center bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite National Consumer Center iz Mozilla Firefox (FF)

Ako je i Firefox počeo prikazivati lažno oglašavanje opisano u ovom članku, slijedite upute.

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite National Consumer Center i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje National Consumer Center. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite National Consumer Center iz Google Chrome

Da biste popravili Chrome nakon preuzimanja kontrole od strane virusa National Consumer Center, koristite upute koje slijede niže. Morate eliminirati sve Chrome ekstenzije koje izazivaju i malo sumnje.

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite National Consumer Center te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje National Consumer Center. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite National Consumer Center iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite National Consumer Center ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja National Consumer Center. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-national-consumer-center-ads.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa National Consumer Center ads