Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite Magical Find reklame (Instrukcije za uklanjanje virusa)

od Jake Doevan - - | Tip: Adware programi

Mogu li vjerovati programu Magical Find?

Stručnjaci za sigurnost NE preporučuju vjerovati programu Magical Find jer to nije pouzdan dodatak web pregledniku. Umjesto da pomaže korisnicima da pronađu najbolju cijenu i uštede novac, ova aplikacija će ih preusmjeravati na partnerske joj stranice. Ako ste pročitali Ugovor s krajnjim korisnikom ovog programa, mogli ste vidjeti da nema garancije da se promoviraju samo bezopasne stranice. Developeri programa tvrde da nisu odgovorni za reklame trećih strana, a uz to oni potiču korisnike da je ostavljaju nikakve osobne podatke. Umjesto toga, mi želimo preporučiti da dva puta razmislite prije preuzimanja ovakvog programa na svoje računalo, minimizirate rizik i smanjite ga na minimum. Naravno, malware program Magical Find može se pojaviti na računalu bez direktnog preuzimanja. Kako se to može dogoditi? Da bi saznali više o tome, morat ćete pročitati sljedeći paragraf.

Napokon, moramo vas upozoriti na to da program Magical Find instalira kolačiće (cookies) na računalo i koristi ih u trenucima kad je aktivan. To radi zbog toga da može pratiti žrtvu i prikupljati informacije vezane uz aktivnosti tijekom surfanja internetom. Stoga, ako mislite da nije u redu da netko može vidjeti vaše unose u tražilicu, stranice koje posjećujete i ostale slične informacije, postoji samo jedna stvar koju možete učiniti da bi vratili stabilnost u vaš sistem. Morate ukloniti ovaj program i provesti skeniranje kompletnog sistema da bi bili sigurni da sigurnost vašeg sistema nije kompromitirana. Predložit ćemo vam upotrebu nekog pouzdanog anti-spyware alata poput programa ReimageIntego.

Magical Find ads

Kako se ovaj program infiltrira u računalo?

Virus Magical Find može se pojaviti na vašem računalu bez preuzimanja jer se aktivno distribuira kao opcionalna komponenta drugih programa. U trenutku pisanja ovog članka, ova aplikacija širi se uz pomoć download managera, programa za kreiranje PDF datoteka, programa za emitiranje/snimanje video materijala, itd. Da bi spriječili njeno pojavljivanje i da instalirate samo ono što vam je potrebno, zapamtite da morate pratiti instalaciju svakog programa. Da bi to učinili, preporučujemo vam biranje samo Prilagođene ili Napredne (Custom ili Advanced) opcije. Osim toga, nemojte zaboraviti ukloniti unaprijed postavljene kvačice kojima potvrđujete da želite instalirati Magical Find na svoje računalo. Kao što možete vidjeti, ovaj program nastoji ući u što je moguće više PC-ja. Zbog toga morate uvijek biti pažljivi prilikom biranja freeware programa i instaliranja istog na računalo. Ako ga želite ukloniti, morate pročitati vodič koji se nalazi na drugoj stranici ovog članka.

Najpopularnija pitanja o virusu Magical Find:

Pitanje: Može li se Magical Find nazvati virusom?

Odgovor: Ne, ova aplikacija nije virus. tehnički gledano, to je potencijalno nepoželjan program koji je kreiran u svrhu oglašavanja. Poslovni model koji developeri koriste za zarađivanje novca naziva se pay-per-click (plaćanje po kliku). Tako se naziva jer je svaka reklama koju prikazuje Magical Find puna linkova koji vode korisnika na stranicu neke treće strane. No, vlasnik ovog programa NE garantira da se svakoj trećoj strani koja koristi Magical Find za promociju može vjerovati.

Pitanje: Zašto u rezultatima pretrage vidim reklame virusa Magical Find?

Odgovor: Pop-up reklame i linkovi u tekstu prikazuju se u rezultatima pretrage jer se ovaj program infiltrirao u vaše računalo. U većini slučajeva, korisnici preuzimaju taj program u paketu s nekim freeware ili shareware programom kao opcionalan komponenta. Da bi to izbjegli, morate pratiti instalaciju besplatnih programa, kao što su Download manageri, programi za kreiranje PDF dokumenata, programi za emitiranje video materijala i slične aplikacije.

Pitanje: Što moram znati o uklanjanju virusa Magical Find?

Odgovor: Uklanjanje ovog programa iz računala nije težak zadatak. Možete to učiniti ili ručno ili uz pomoć ažuriranje verzije anti-spyware programa. Međutim, ako koristite ručnu metodu uklanjanja, pobrinite se da uklonite sve komponente virusa. Vodič za potpuno uklanjanje slijedi niže.

Kako ukloniti reklame virusa Magical Find?

Ako vas reklame virusa Magical Find ometaju tijekom surfanja internetom, to je glavni znak da ste instalirali potencijalno nepoželjan program, koji su poznati i pod nazivom adware. Takvi programi se obično prezentiraju kao korisni alati koji se mogu koristiti za uštedu novca ili unaprijeđenje pretraživanja interneta. Nažalost, sve što će Magical Find učiniti je uzrokovanje sljedećih aktivnosti na vašem računalu:

 • komercijalne pop-up notifikacije;
 • linkovi u tekstu koji korisnika preusmjeravaju na partnerske stranice;
 • rušenje i usporavanje web preglednika
 • praćenje aktivnosti korisnika tijekom surfanja.

Da bi to izbjegli, preporučujemo vam da razmislite o uklanjanju programa Magical Find. Srećom, nije se teško riješiti ove aplikacije. Možete to učiniti uz pomoć vodiča za ručno uklanjanje koji je kreirao tim tvrtke 2spyware, zadužen za sigurnost na internetu. No, još uvijek je dobro razmisliti o automatskom uklanjanju ovog virusa jer će vam to pomoći u provjeri ima li u vašem sistemu drugih skrivenih nametnika.

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Magical Find Priručnik za uklanjanje reklama:

Uklonite Magical Find iz Windows sistema

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite Magical Find i srodne programe
  Ovdje, potražite Magical Find ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite Magical Find iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Magical Find ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite reklame virusa Magical Find iz preglednika Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, Magical Find bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite Magical Find iz Mozilla Firefox (FF)

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite Magical Find i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje Magical Find. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite Magical Find iz Google Chrome

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite Magical Find te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje Magical Find. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite Magical Find iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite Magical Find ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja Magical Find. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite Magical Find tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima