Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite KMPlayer reklame (Vodič za uklanjanje) - Jan 2021 ažuriranje

od Gabriel E. Hall - - | Tip: Adware programi

Što je KMPlayer i zašto prikazuje reklame u traci sa strane?

KMPlayer je popularni multimedia player koji je također poznat pod nazivom K-Multimedia Player ili KMP. Nije riječ o virusu i može se preuzeti s vlastite službene stranice ili nekog drugog pouzdanog izvora. No, bez obzira na to koliko je koristan, njegovi developeri su ga namjestili da u svojem prozoru prikazuje sponzorirane oglase. Ova aplikacija može prikazati bočnu traku (sidebar) koja je puna “preporučenih pomoćnih programa”, raznih mobilnih aplikacija, igara,  ekstenzija za preglednike i sličnih notifikacija. Budite oprezni jer na što više reklama kliknete, veći iznos novca će zaraditi developeri. No, najveći problem je povezan s činjenicom da je primijećeno kako su “reklame koje prikazuje KMPlayer” (“ads by KMPlayer”) u manjoj mjeri maliciozne, odnosno mogu sadržavati linkove prema malicioznim  web stranicama koje su pune sumnjivog sadržaja. U najgorem slučaju, bit ćete preusmjereni na stranicu koja služi za širenje virusa ili malware programa. Pobrinite se da izbjegavate pop-up reklame u kojima se tvrdi:

TOPLO PREPORUČUJEMO

Morate popraviti pogreške u Windowsima
Skenirajte i dijagnosticirajte pogreške
Želite li odmah skenirati i popraviti pogreške?

HIGHLY RECOMMENDED

You may need to fix Windows errors
Scan now to diagnose errors
Do you want to scan and repair now?

Da biste izbjegli te obmanjujuće notifikacije, možete ili ukloniti KMPlayer iz računala ili blokirati njegovu bočnu traku. Za prvu opciju preporučujemo upotrebu renomiranog anti-spyware programa, kao što je ReimageIntego. Ta opcije pogotovo se preporučuje ako se potencijalno nepoželjan program infiltrirao u računalo u paketu s drugim aplikacijama. Ako vam je potreban player, uvijek se možete prebaciti na VLC Media Player.

Kao što smo već spomenuli, KMPlayer može se instalirati, a da to niste ni očekivali. Ako se ne možete sjetiti da ste ga sami ručno instalirali, velika je mogućnost da se ta aplikacija infiltrirala u računalo kao opcionalna komponenta. Zbog činjenice da putuje internetom s nekim drugim programom kao dodatna komponenta i korisnici se ne sjećaju da su je ikad preuzeli, ovaj program počeo se nazivati “virus KMPlayer”. Kao što smo već ranije spomenuli, radi se o potencijalno nepoželjnom programu (potentially unwanted program, PUP) koji prikazuje reklame u svojoj bočnoj traci. Ako ih želite spriječiti, pratite vodič koji se nalazi na slici niže. Zapravo vam to toplo preporučujemo jer neke od tih reklama stižu iz sumnjivih izvora kojima je cilj preplaviti korisnika privlačnim reklamama i na prevaru ih natjerati na preuzimanje beskorisnih aplikacija. Vodič za uklanjanje KMPlayera također se može pronaći pri kraju ovog članka. No, raspravimo najprije o metodama distribucije samog virusa.

The picture showing KMPlayer ads

Kako ovaj player može doći na moje računalo?

KMPlayer multimedijalni player možete preuzeti na njegovoj službenoj stranici. Radi se o POUZDANOJ aplikaciji koja nema ništa zajedničko s računalnim virusima. No, nedavna istraživanja od strane stručnjaka za sigurnost otkrila su da se ovaj player aktivno distribuirao uz pomoć metode “bundlinga”. To znači da ovaj media player možete pronaći na računalu odmah nakon preuzimanja nekog drugog programa. Zanemarite što izgleda da bi mogao biti koristan jer nikada ne biste smjeli nasjesti na ponudu koja vam nudi instaliranje KMPlayera s s nekim drugim freeware programom. Zbog te činjenice ovu aplikaciju neki davatelji sigurnosnih usluga kategoriziraju kao PUP ili adware program. Problem je u tome što neki korisnici ne obraćaju dovoljno pažnje na instalaciju freeware programa  i preskaču notifikacije koje se prikazuju tijekom tog procesa. Tako ćete vrlo brzo na vašem računalu vidjeti poruke “Ads by KMPlayer” i slične notifikacije. Morate biti oprezni jer klikanje na njih može vas odvesti na sumnjive stranice! Da biste to izbjegli, morate odabrati “Naprednu” ili “Prilagođenu” instalacijsku opciju i pažljivo pratiti cijeli proces instalacije besplatnih programa kao što su download manageri, programi za kreiranje PDF datoteka, programi za emitiranje video materijala i slično. Osim toga, pobrinite se da koristite službene stranice umjesto stranica za download u vlasništvu trećih strana, pa ćete tako spriječiti neželjene promjene na vašem računalu. U suprotnom, bit ćete prevareni i natjerani na instalaciju cijelog paketa programa umjesto samo jednog.

Kako mogu blokirati reklame virusa KMPlayer i ukloniti ga?

Da biste blokirali reklame virusa KMPlayer koje se pojavljuju na vašem ekranu tijekom korištenja ovog programa, pratite korake koji slijede:

 • Otvorite Notepad tako da u Start menu utipkate Notepad. Da biste ga otvorili kao administrator, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Run as administrator. 
 • Istovremeno pritisnite Ctrl+O da biste otvorili kućicu za dijalog.
 • Idite u folder C:\Windows\System32\drivers\etc i promijenite tip datoteke u All files.
 • Otvorite datoteku Hosts i idite na njen završetak. Upišite: 127.0.0.1 player.kmpmedia.net
 • Pritisnite Ctrl+S da biste spremili učinjene poruke. 

Oprez! Ako vas Notepad traži da kreirate novu datoteku, niste ga otvorili kao administrator!

U slučaju da ste se odlučili za uklanjanje programa KMPlayer iz računala, imate dvije mogućnosti. Prva je uklanjanje ovog playera s programima koji su niže navedeni. U ovom slučaju, morate odabrati sigurnosnu aplikaciju, ažurirati je i pokrenuti skeniranje kompletnog sistema. Ako želite provesti ručno uklanjanje KMPlayera, morate pratiti vodič koji je objavljen niže. Imajte na umu da se pop-up reklame koje kreira ovaj program moraju ignorirati.

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni KMPlayer Priručnik za uklanjanje reklama:

Uklonite KMPlayer iz Windows sistema

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite KMPlayer i srodne programe
  Ovdje, potražite KMPlayer ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite KMPlayer iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite KMPlayer ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite KMPlayer iz Internet Explorer (IE)

 1. Uklonite opasne dodatke
  Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 2. Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite KMPlayer te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable: Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable'
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 4. Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene. Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene
 5. Resetirajte Internet Explorer
  Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 6. Ovdje, odaberite Reset.
 7. Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje KMPlayer. Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'

Uklonite reklame virusa KMPlayer iz preglednika Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, KMPlayer bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite KMPlayer iz Mozilla Firefox (FF)

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite KMPlayer i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje KMPlayer. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite KMPlayer iz Google Chrome

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite KMPlayer te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje KMPlayer. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite KMPlayer iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite KMPlayer ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja KMPlayer. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Strastveni istraživač weba

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Gabriel E. Hall
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-ads-by-kmplayer.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa Ads by KMPlayer