Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite Assist Point reklame

12

Assist Point – kakav je to program i kako funkcionira?

Assist Point sumnjivi je program koji može prikazivati komercijalne oglase tijekom surfanja internetom. To se događa jer je to samo još jedna adware program koji se također može identificirati i kao potencijalno nepoželjan program (potentially unwanted program, PUP). Ova aplikacija obećaje da će unaprijediti vaše iskustvo tijekom surfanja, ali radi upravo suprotno, uzrokuje usporavanja i remeti vaše aktivnosti na internetu konstantnim prikazivanjem komercijalnog sadržaja. Reklame programa Assist point mogu vas proganjati bez obzira na to želite li ih vidjeti ili ne. Mogu se početi prikazivati u vašem pregledniku (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Ovaj program može se instalirati bez vašeg znanja – to se može dogoditi jer se ovaj sumnjivi adware program obično distribuira u paketu s nekom drugom freeware ili shareware aplikacijom. Jednom kad se instalira, može početi prikazivati razne pop-up ili pop-under reklame, natpise i linkove u tekstu koji sadrže informacije o novim ponudama, popustima i sličnim stvarima. No, ako ne želite izložiti vaše računalo različitim cyber prijetnjama, preporučujemo vam da zaobiđete bilo kakve oglase s porukom “Ads by Assist Point”. Morate biti svjesni da se oni većinom koriste da se korisnika natjera na posjet unaprijed određenim web stranicama i tako povećaju njihovo rangiranje. Dakle, morate na umu imati činjenicu da neke oglase postavljaju sumnjive treće strane koje žele proširiti internetom druge potencijalno nepoželjne ili sumnjive programe. Nažalost, opasnost vašoj sigurnosti ne predstavljaju samo preusmjeravanja koja uzrokuje Assist Point. Ovaj sumnjivi adware program također može instalirati kolačiće (cookies) u sve najpopularnije web preglednike i može pokušati istražiti vaše navike i preferencije tijekom surfanja. Na primjer, ovaj program će zabilježiti URL adrese stranica koje posjećujete, ključne riječi koje upisujete u tražilicu i druge slične informacije. Nažalost, nikako ne možete saznati koje točno informacije mogu biti zabilježene i gdje će se one možda iskoristiti u budućnosti. Sumnjamo da želite curenje takvih podataka i njihovo prikupljanje od strane nepoznatog izvora. Prema tome, ne smijete ignorirati prisutnost adware programa Assist Point na svom računalu. Da bi ga uklonili, pokušajte upotrijebiti anti-malware program SpyHunter

Ads by Assist Point example and the official website of Assist Point PUP

Načini na koje se distribuira Assist Point:

Do programa Assist Point može se doći na njegovoj službenoj stranici. No, kao i velika većina adware programa, potencijalno nepoželjan program Assist point može se infiltrirati u vaše računalo uz pomoć drugih freeware aplikacija, a to mogu biti download manageri, programi za kreiranje PDF datoteka, media playeri, itd. Takav program naći će se na listi “opcionalnih downloada”. Budite na oprezu jer besplatni programi mogu biti puni aplikacija trećih strana, kao što su dodaci pregledniku, plug-inovi, alatne trake ili ekstenzije, a internetom se sve širi u jednom paketu. Na sreću, ne morate se previše truditi da bi rastavili taj paket. Da bi to učinili, morate zapamtiti nekoliko jednostavnih stvari:

 1. Otkrijte je li pouzdan freeware program koji ste odabrali čitanjem EULA-e i Izjave o privatnosti.
 2. Izbjegavajte “Brzu” ili “Osnovnu” (“Quick” ili “Basic”) opciju za instalaciju.
 3. Uvijek birajte “Naprednu” ili “Prilagođenu” (“Advanced” ili “Custom”) instalaciju
 4. Pažljivo pratite svaki korak procesa instalacije.
 5. Uklonite kvačice ili kućice koje potvrđuju vaš pristanak na instaliranje opcionalnih downloada.

To je sve što morate učiniti da bi odbili instalaciju nepoželjnih programskih komponenti. Međutim, ako je ovaj adware već preuzeo kontrolu nad vašim računalom, morate početi tražiti metodu kojom ćete ga eliminirati.

Kako uništiti ovu aplikaciju i zaustaviti smetnje koje uzrokuje?

Ovaj nepoželjan program ne bi se smio držati na računalu jer samo može izazvati loše posljedice, umjesto da osigura korisnu uslugu. Također može usporiti vaše računalo i ometati vas u radu. Sumnjate li da se virus Assist Point skriva u vašem računalu? Jeste li primijetili nasumično prikazivanje pop-up reklama koje izgledaju primamljivo, ali vas rijetko preusmjeravaju na stranice vezane uz ono što je prikazano u sadržaju reklame? Ako je odgovor da, tada preporučujemo pokretanje skeniranja kompletnog sistema bez imalo odgode, koristeći pouzdani anti-spyware program. Ipak, ako ne želite koristiti dodatni software, možete pratiti vodič za ručno uklanjanje koji smo vam pripremili.

Možete ukloniti Assist Point automatski pomoću jednih od ovih programa: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Preporučamo korištenje ovih aplikacija jer one mogu lako obirsati potencijalno neželjene programe i viruse sa svim datotekama i unosima registra koji su povezani s njima.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Reklame virusa Assist Point slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
SpyHunter se preporučuje za deinstalaciju Reklame virusa Assist Point. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju SpyHunter alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici SpyHunter.

Ako ste odlučili odabrati neki drugi anti-spyware program, deinstalirajte SpyHunter sa svog računala.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus je preporučen alat za deinsalaciju Reklame virusa Assist Point. 

Trebali biste potvrditi korištenje besplatne probe programa da otkriva trenutnu verziju parazita.
preko 40.000.000 preuzimanja!
ALternativni Softver
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju Reklame virusa Assist Point (2015-11-13)
Reimage
Testirali smo efikasnost Reimage u uklanjanju Reklame virusa Assist Point (2015-11-13)
Reklame virusa Assist Point fotografija
Reklame virusa Assist Point fotografija
Brzi meni: Ručni Assist Point Priručnik za uklanjanje reklama
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Assist Point iz Windows 7 / Vista / XP sistema

 • Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs).

Uklonite Assist Point iz Windows 10 / Windows 8 sistema

 • Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program.
Uklonite Assist Point i srodne programe
 • Ovdje, potražite Assist Point ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 • Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene.
Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Assist Point iz Mac OS X sistema

Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications.

Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'

Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Assist Point ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash.

Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Assist Point iz Internet Explorer (IE)

Uklonite opasne dodatke
 • Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons.
Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 • Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite Assist Point te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable:
Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable' Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
 • Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 • Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene.
Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene Resetirajte Internet Explorer
 • Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 • Ovdje, odaberite Reset.
 • Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje Assist Point.
Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Assist Point iz Mozilla Firefox (FF)

Uklonite opasna proširenja
 • Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions.
Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 • Ovdje, odaberite Assist Point i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose.
Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili Resetirajte Mozilla Firefox
 • Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information.
Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 • Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje Assist Point.
Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Assist Point iz Google Chrome

Obrišite zlonamjerne dodatke
 • Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions.
Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 • Ovdje odaberite Assist Point te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose.
Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 • Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search .
kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 • Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene.
Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese Resetirajte Google Chrome
 • Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 • Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings.
Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 • Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje Assist Point.
Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Assist Point iz Safari

Uklonite opasna proširenja
 • Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences.
Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 • Ovdje, odaberite Extensions i potražite Assist Point ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih.
Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke Resetirajte Safari
 • Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari....
Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 • Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja Assist Point.
Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Kompletno uklanjanje Assist Point ads

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite Assist Point tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Vodič za uklanjanje na drugim jezicimaLajkaj nas na Facebook-u