Uklonite Adsupply reklame (Instrukcija za uklanjanje) - ažurirano Jan 2021

od Alice Woods - -   Ad supply | Tip: Adware programi

Što učiniti kad vam se u pregledniku prikazuju reklame virusa Adsupply?

Ads by Adsupply

Mnogi korisnici kontaktirali su nas s pitanjima kako se riješiti reklama koje prikazuje virus Adsupply. Ako također patite od prekomjerne količine komercijalnih i nekomercijalnih pop-up reklama, reklama na natpisima, linkova u tekstu i sličnog sadržaja koji vas obavještava o ponudama i popustima, nemojte to više trpjeti.

Poruke “Ads by Adsupply” u preglednicima Google Chrome, Mozilla Firefoxu, Internet Exploreru, Safariju i ostalima znak su da je preuzeta kontrola nad sistemom od strane adware programa.

Kao što već vjerojatno znate, usprkos činjenici da se ne radi o malicioznim programima, ovakve aplikacije mogu utjecati na performanse PC-ja i isporučiti sumnjivi sadržaj trećih strana tijekom surfanja internetom.

Zbog toga pojavljivanje pop-up reklama programa Adsupply na vašem ekranu mora biti znak da je vašem računalu potrebno održavanje. Najbrže rješenje u ovom slučaju bio bi pregled kompletnog sistema profesionalnim anti-malware programom kao što je ReimageIntego.

Ads by Adsupply

Koja je svrha adware programa Adsupply?

Adsupply se klasificira kao “adware” i “potencijalno nepoželjan program” zbog nekoliko razloga. U većini slučajeva ovaj virus se širi na veoma obmanjujući način.

Zbog toga on se može neprimjetno infiltrirati u računalo i smjestiti u Google Chrome, IE, Mozillu Firefox, Safari ili bilo koji drugi web preglednik. Ako se pitate koja je svrha ovakvog proširenja za preglednik, slijedi popis zadataka koje ovaj program mora izvršiti:

 • Malware program Adsupply kreiran je za preuzimanje kontrole nad preglednikom i zloupotrebu te moći za izvršavanje drugih aktivnosti.
 • Od njega se očekuje da će prikupiti što je više moguće osobnih identificirajućih informacija o korisniku. Da bi to učinio, opremljen je kolačićima (cookies) za praćenje, ubačen u web preglednik i aktiviran kao sredstvo za praćenje i špijuniranje pojmova koji se pretražuju, stranice koje se posjećuju, klikova, IP adrese, lokacije PC-ja, email adrese i sličnih podataka.
 • Njegov zadatak je i tjeranje korisnika da klikaju na sponzorirane oglase jer to omogućava oglašivačima generiranje zarade na modelu pay-per-click (plaćanje po kliku), kao i povećavanje prometa sponzoriranim stranicama. Prema mišljenju stručnjaka za malware programe, preusmjeravanja koja uzrokuje virus Adsupply promoviraju domenu advertising-support.com. Nažalost, ovaj program će također pokušati promovirati sumnjive stranice koje mogu biti umiješane u distribuciju drugih potencijalno nepoželjnih programa.

Dakle, prije nego nasjednete i kliknete na reklamu koju prikaže ova ekstenzija, razmislite dva put da li je to vrijedno rizika od preusmjeravanja na opasne stranice. Zapravo, najbolje rješenje bilo bi kompletno uklanjanje programa Adsupply.

Koje metode se koriste za širenje ovog adware programa?

Developer ovog alata koristi obmanjujuće metode da bi omogućio cirkuliranje adware programa diljem interneta. Ekstenzija Adsupply ne može se preuzeti na računalo kao samostalna aplikacija jer nema vlastitu službenu stranicu i ne promoviraju je izvori za download trećih strana.

No, prilikom instalacije besplatnih programa na računalo bez obraćanja dovoljno pažnje samom procesu, vrlo lako ćete dopustiti virusu Adsupply da se neprimjetno smjesti unutar sistema. Obično se širi kao “privitak” različitim download managerima, media playerima i sličnom softveru.

Ako želite izbjeći preuzimanje kontrole nad preglednikom i probleme koji se mogu kasnije pojaviti, morate provjeravati freeware programe odabirom Napredne/Prilagođene instalacije i odbiti dodavanje nepoznatog dodatka, alatne trake, itd.

Ako je Adsupply preuzeo kontrolu nad vašim preglednikom, morate to ignorirati. Da biste spriječili probleme koji ovaj oglasni program može uzrokovati, pročitajte smjernice za ručne i automatske metode uklanjanja.

Da li je teško iz računala ukloniti ovaj adware program?

Uklanjanje virusa Adsupply može se izvršiti ručno i to nije pretjeran o težak zadatak. Ako više volite ručno uklanjanje, pronaći ćete upute nakon ovog članka i sve korake morate izvršiti određenim redoslijedom.

Ipak, uvijek ćemo radije preporučiti uklanjanje virusa Adsupply automatiziranim alatom jer potencijalno nepoželjni programi se rijetko šire sami. Tipični freeware/shareware programi obično dolaze u paketu s dvije, tri ili čak pet dodatnih komponenti, a to znači da vaš PC može zaraziti više nepoželjnih programa.

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Adsupply Priručnik za uklanjanje reklama:

Uklonite Adsupply iz Windows sistema

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite Adsupply i srodne programe
  Ovdje, potražite Adsupply ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite Adsupply iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Adsupply ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite reklame virusa Adsupply iz preglednika Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, Adsupply bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite Adsupply iz Mozilla Firefox (FF)

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite Adsupply i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje Adsupply. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite Adsupply iz Google Chrome

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite Adsupply te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje Adsupply. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite Adsupply iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite Adsupply ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja Adsupply. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite Adsupply tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Alice Woods
Alice Woods

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Alice Woods
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima