Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite AdsKeeper reklame (Instrukcija za uklanjanje) - Jan 2021 ažuriranje

od Jake Doevan - - | Tip: Adware programi

Što virus AdsKeeper radi na vašem računalu?

AdsKeeper ads

Iako je program o kojem danas raspravljamo legitimna platforma za oglašavanje i monetizaciju, često ga nazivamo “virus AdsKeeper”, ponajviše zbog njegovih agresivnih i nametljivih strategija koje koristi za provođenje svojih usluga. No, zajednica koja se brine za sigurnost na internetu ima poprilično velike sumnje vezane uz partnere ovog projekta, kao i sumnje u njihovu pouzdanost.

Stvarne i renomirane kompanije ili stranice mogu upotrijebiti ovu uslugu za monetiziranje svojih proizvoda, ali isto tako postoji i rizik da se među pouzdanim strankama nalaze i one s malicioznim namjerama. Oni će možda koristiti AdsKeeper za promoviranje pokvarenih programa, mamit će korisnike na nesigurne domene ili ih uključiti u razne online prevare. Budući da developeri ove aplikacije ne žele preuzeti odgovornost za sadržaj koji se oglašava, preporučujemo vam da AdsKeeper uklonite sa svojeg računala.

Ako vam već dulje vrijeme smeta nametljivo oglašavanje, savjetujemo da, za svaki slučaj, dodatno skenirate sistem računala programom ReimageIntego ili nekim drugim programom za detekciju malware aplikacija.

AdsKeeper ads

Korisnik bi uvijek morao biti taj koji donosi odluku hoće li sudjelovati u reklamnim kampanjama ili ne. Nažalost, virus AdsKeeper preuzima kontrolu nad računalom bez dozvole korisnika ili bilo kakvog upozorenja, zapravo vam ne ostavlja mogućnost izbora i dovodi vas pred gotov čin. Ali, još uvijek nismo stigli do najgoreg dijela. Istraživanje je pokazalo da ovaj program koristi kolačiće (cookies) i ostale tehnologije za praćenje korisnika za špijuniranje i prikupljanje bitnih podataka.

Srećom, Prikupljeni podaci su osobni, ali neidentificirajući, što znači da virus cilja samo na informacije koje su povezane sa surfanjem internetom (pretraživanja, IP adresa računala, posjećene stranice, itd.). Očito je da se može provaliti u nečiji bankovni račun uz pomoć spomenutih informacija, ali vam one isto tako mogu savršeno poslužiti ako želite prodati ili promovirati nešto jer se u njima reflektiraju primarni interesi potencijalnog kupca.

Takvo “ciljano oglašavanje” može biti korisno u nekim slučajevima, ali uvijek postoji rizik od izlaganja neočekivanim preusmjeravanjima virusa AdsKeeper, pa se tako može završiti na nepouzdanim domenama. Tako ćemo vam drage volje preporučiti da ignorirate bilo kakve ponude koje vam predlaže ovaj adware program, a njega uklonite iz računala instantno. O svim mogućnostima za uklanjanje virusa AdsKeeper raspravit ćemo kasnije u članku, pa vas molimo da nastavite čitati.

Kako se ovaj adware našao na vašem PC-ju?

Ne moramo posebno isticati da se reklame i preusmjeravanja virusa AdsKeeper jednostavno ne mogu početi pojavljivati iz vedra neba. Infiltracija malware programa uvijek je potaknuta poveznicom akcije i reakcije, a u većini slučajeva, za to su odgovorni sami korisnici. Većina korisnika aljkavo se odnosi prema preuzimanju i instaliranju novih programa. Jedino što ih zanima su brzi rezultati, dok se na faktor sigurnosti često zaboravlja. No, takvi korisnici veliku uslugu rade kreatorima malware aplikacija i ostalih potencijalno nepoželjnih programa.

Sve što oni moraju napraviti da nekako uguraju svoj sumnjivi software u vaš PC je “prikvačiti” ga nekoj drugoj popularnoj aplikaciji i unaprijed odabrati “Preporučeni” ili “Brzi” način instalacije kao preferirani.

Rijetko će se netko zamarati promjenom tih postavki na “Prilagođene” ili “Napredne”, a upravo će se tamo pojaviti popis svih programa koji će se instalirati na računalo. Uvijek birajte upravo te načine instalacije ako ne želite sudjelovati u aktivnostima koje provodi AdsKeeper.

Kako se mogu ukloniti reklame koje prikazuje AdsKeeper i kako obrisat sam adware program?

Zbog nametljivih reklama, preusmjeravanja i neprimjetne instalacije virus AdsKeeper može vam izgledati kao ozbiljna računalna infekcija. No to nije slučaj. Ovo uopće NIJE infekcija ili virus, ali i dalje može uzrokovati glavobolje kad ga pokušate ukloniti iz računala. Da biste zaobišli te potencijalne prepreke, molimo vas da pratite upute za ručno uklanjanje virusa AdsKeeper koje smo vam pripremili nakon članka ili pokrenite program za automatsko skeniranje i detektiranje virusa da vam odradi isti posao, samo na brži način.

Drugu opciju možemo toplo preporučiti ako se po prvi puta namjeravate pozabaviti eliminacijom cyber infekcije i ne znate odakle početi. Naravno, upute za ručno uklanjanje koje je pripremio naš tim stručnjaka također su detaljne i opsežne, pa ako odlučite sami ukloniti AdsKeeper, nemojte oklijevati s njihovom upotrebom.

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni AdsKeeper Priručnik za uklanjanje reklama:

Uklonite AdsKeeper iz Windows sistema

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite AdsKeeper i srodne programe
  Ovdje, potražite AdsKeeper ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite AdsKeeper iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite AdsKeeper ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite reklame virusa AdsKeeper iz preglednika Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, AdsKeeper bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite AdsKeeper iz Mozilla Firefox (FF)

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite AdsKeeper i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje AdsKeeper. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite AdsKeeper iz Google Chrome

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite AdsKeeper te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje AdsKeeper. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite AdsKeeper iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite AdsKeeper ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja AdsKeeper. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite AdsKeeper tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima