Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite CutThePrice reklame

123

Zašto se na mojem računalu prikazuje poruka ‘Ads by Cut The Price’?

Poruka ‘Ads by Cut The Price’ne pokazuje se na vašem računalu bez razloga. Ona se ne bi pojavljivala bez pomoći srodnog dodatka web pregledniku koji se nekako mora instalirati u sistem. U trenutku pisanja, to se može dogoditi uz pomoć bundlinga ili preuzimanjem sa stranica za download u vlasništvu trećih strana. Službena stranica ovog programa ne radi, ali nema garancije da ona u budućnosti neće biti obnovljena. Vjeruje se da je većina korisnika svjesno instalirala ovaj program, misleći da će im pomoći pri uštedi novca. Nažalost, program CutThePrice kreiran je za neku sasvim drugu svrhu. Čim se nađe u računalu i modificira sve web preglednike (IE, Mozilla, Chrome, etc.), aplikacija će početi zarađivati novac svojim developerima promoviranjem svojih partnera koji žele povećati vlastitu popularnost. Da bi u tome uspjela, ova aplikacija prikazuje komercijalne pop-up reklame, linkove u tekstu, reklame na natpisima i slične notifikacije za vrijeme dok korisnik pretražuje internet. Stručnjaci za sigurnost ne preporučuju klikanje na reklame programa CutThePrice jer vas to može preusmjeriti na opasne stranice.

Tehnički gledano, ovaj dodatak pregledniku nije virus. Dodan je u kategoriju “potencijalno nepoželjnih programa” i “adware aplikacija”. No, i dalje bi trebali biti veoma pažljivi s ovom aplikacijom jer se ona isto tako može iskoristiti za praćenje korisnika tijekom surfanja internetom. U pravilu se ti programi interesiraju za osobne neidentificirajuće podatke, što znači prikupljaju samo pojmove koji se pretražuju i informacije o stranicama koje korisnik najčešće posjećuje. Međutim, virus CutThePrice na taj način može saznati IP adresu računala, njegovu lokaciju i informacije koje unosite na omiljenim stranicama i portalima. Da bi spriječili gubitak takvih podataka, najbolji izbor je uklanjanje ovog programa iz sistema. To možete učiniti uz pomoć programa SpyHunter ili neke druge renomirane anti-spyware aplikacije.

The main page of Cut The Price and its ads

Kako se ovaj program širi internetom?

Adware program CutThePrice obično se instalira u paketu (bundling) s nekim drugim programom. Ova ekstenzija za web preglednik može završiti na računalu nakon preuzimanja download managera, programa za kreiranje PDF datoteka, programa za emitiranje i/ili snimanje video materijala i sličnih freeware aplikacija. Na taj način ovi programi zarađuju novac svojim developerima. Kako vam ne možemo reći koji točno programi pomažu u širenju virusa CutThePrice, dat ćemo vam nekoliko savjeta koje možete iskoristiti svaki put kad instalirate neki freeware:

  • Uvijek čitajte Izjavu o privatnosti i Ugovor s krajnjim korisnikom prilikom biranja besplatne aplikacije;
  • Odaberite Naprednu ili Prilagođenu (Advanced ili Custom) instalacijsku metodu umjesto Brze ili Preporučene (Quick ili Recommended);
  • Pažljivo pratite svaki korak instalacije da bi poništili unaprijed postavljene kvačice koje dozvoljavaju instalaciju opcionalnih komponenti.

Ako vjerujete da se virus CutThePrice našao na vašem PC-ju jer niste uspjeli pratiti navedene korake, morate razmisliti o uklanjanju ove aplikacije. Da bi to učinili, morate odići na stranicu 2 i slijediti korake koji su tamo navedeni.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Reklame programa CutThePrice slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
SpyHunter se preporučuje za deinstalaciju Reklame programa CutThePrice. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju SpyHunter alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici SpyHunter.

Ako ste odlučili odabrati neki drugi anti-spyware program, deinstalirajte SpyHunter sa svog računala.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus je preporučen alat za deinsalaciju Reklame programa CutThePrice. 

Trebali biste potvrditi korištenje besplatne probe programa da otkriva trenutnu verziju parazita.
preko 40.000.000 preuzimanja!
ALternativni Softver
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju Reklame programa CutThePrice (2016-01-25)
Reimage
Testirali smo efikasnost Reimage u uklanjanju Reklame programa CutThePrice (2016-01-25)

Vodič za uklanjanje na drugim jezicimaLajkaj nas na Facebook-u