Ljestvica ozbiljnosti:  
  (99/100)

Uklonite virus Central Security Treatment Organization (Vodič za uklanjanje)

od Olivia Morelli - - | Tip: Ransomware programi

Trebate li se bojati upozorenja koje prikazuje Central Security Treatment Organization?

Objavljena je nova varijanta ransomware virusa, a nazvana je Central Security Treatment Organization ransomware virus. Ovaj virus ponaša se kao velika većina crypto-ransomware programa i koristi već tradicionalnu strategiju za zastrašivanje svojih žrtava – predstavlja se kao dio neke službene organizacije. Nažalost, ovaj malware nema nikakve veze s bilo kakvom Central Security Treatment organizacijom jer je kreirana da bi šifrirala podatke korisnika i nakon toga tražila otkupninu, a to je ilegalna aktivnost. Nažalost, ovaj ransomware za šifriranje upotrebljava algoritam RSA-4096, nakon kojeg datoteke postaju neupotrebljive. Samo autori ovog ransomware programa znaju ključ koji je potreban za dešifriranje, ali ga ne namjeravaju dati besplatno. Autori virusa Central Security Treatment Organization traže 1,136 Bitcoina, što iznosi oko 625 američkih dolara. Sve informacije o samom šifriranju mogu se pronaći u datoteci !Recovery_[random_symbols].html, a u njoj se nalazi poruka sa zahtjevom za otkupninom. U slučaju da želite brzo ukloniti virus Central Security Treatment Organization, tada instalirajte program ReimageIntego i skenirajte njime svoj PC.

Ova ransomware prijetnja širi se kao Trojanski konj, što znači da ga developeri distribuiraju na ilegalan način i prezentiraju ga kao sigurnu i bezopasnu datoteku. Jednom kad se instalira i pokrene, virus će početi šifrirati sve datoteke, uključujući glazbu, video snimke, fotografije, dokumente, baze podataka i sve ostale relevantne dokumente koje pronađe u sistemu računala. Nakon što se datoteka šifrira, virus će joj dodati ekstenziju .cry. jednom kad su šifrirane, takve datoteke više nije moguće otvoriti. Zbog toga je iznimno bitno zaštititi svoje računalo od napada ransomware programa. Cyber kriminalci ovih dana su nevjerojatno kreativni kad je u pitanju distribucija virusa, a maliciozne skripte mogu ubaciti čak i u legitimne web stranice. Takav virus na lagan način će napasti korisnika koji nije poduzeo preventivne mjere u zaštiti PC-ja od napada malware programa. Ako virus uspije zaraziti sistem, ne preporučujemo vam plaćanje tražene otkupnine jer:

 1. Vaše datoteke možda neće biti dešifrirane;
 2. Možda će datoteke biti dešifrirane, no to može sa sobom donijeti još malware programa u sistem računala, a oni će vam kasnije prouzročiti nove probleme.

Dakle, ako ste zaraženi, predlažemo vam da razmislite o uklanjanju virusa Central Security Treatment Organization, umjesto da “ispeglate” vašu karticu.

Deceptive Central Security Treatment Organization virus messages

Kako se širi ovaj malware?

Kao što smo ukratko već opisali, ovaj virus širi se kao Trojanski konj i istovremeno se maskira u bezopasnu datoteku. Uobičajena je praksa da ga prevaranti šalju uz pomoć emaila u obliku Word datoteke, JS ili .ZIP datoteke. Napadači koriste različite tehnike za stvaranje tih malicioznih datoteka. Neke od njih samo je potrebno pokrenuti da bi one počele s destruktivnim aktivnostima, ali neke od njih, na primjer lažne Word datoteke, će vas tražiti da aktivirate Macro funkcije. Napadači također mogu natjerati žrtvu na otvaranje maliciozne datoteke krivotvorenjem ekstenzija nakon čega je žrtva uvjerena da se radi o bezopasnoj datoteci. Prirodno je da su korisnici skloni tome da .exe datoteke smatraju opasnijima, pa prevaranti zbog toga dodaju lažnu ekstenziju imenu datoteke, recimo image.jpg.exe. Uobičajeno je da Windowsi ne prikazuju ekstenzije datoteka po defaultu. Dakle, žrtva će vidjeti samo image.jpg.

Maliciozne datoteke također se mogu preuzeti s lažnim Java ili Adobe ažuriranjima, pa je zbog toga od krucijalne važnosti da znate s kojih stranica se na siguran način mogu preuzeti zakrpe. Bez obzira na to koji software nastojite instalirati ili ažurirati, obavezno potražite te datoteke na službenoj stranici odabranog programa. U suprotnom, možete se naći u problemima zbog tzv. dodatnih ažuriranja pomoću kojih se distribuiraju malware programi.

Kako ukloniti virus Central Security Treatment Organization?

Potrebno je naglasiti da uklanjanje virusa Central Security Treatment Organization nije jednostavan zadatak. Općenito vam ne možemo preporučiti takav način uklanjanja, osim ako ste malware analitičar ili napredni stručnjak ua IT. Da biste uklonili Central Security Treatment Organization predlažemo vam upotrebu profesionalnog alata za uklanjanje malware aplikacija koji je programiran za automatsku identifikaciju i uklanjanje malicioznih datoteka. Svoje datoteke možete vratiti uz pomoć sigurnosne kopije (backup), a ako je nemate, predlažemo vam da pričekate – stručnjaci koji prate malware programe ponekad uspiju kreirati besplatan alat za dešifriranje nekih ransomware virusa. No, neki od tih virusa toliko su komplicirani da je potreban dug vremenski period da bi se probila šifra i napravio alat koji funkcionira, pa zbog toga korisnicima uvijek savjetujemo da poduzmu preventivne mjere prije nego ransomware napadne njihovo računalo.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Central Security Treatment Organization Priručnik za uklanjanje virusa:

Ukloni Central Security Treatment Organization koristeći Safe Mode with Networking

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Safe Mode with Networking Odaberite 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Korak 2: Ukloni Central Security Treatment Organization

  Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite ReimageIntego ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa Central Security Treatment Organization.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.

Ukloni Central Security Treatment Organization koristeći System Restore

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Command Prompt Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
  1. Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  2. Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  3. Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije Central Security Treatment Organization. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
  4. Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema
  Jednom kad vratite sistemske datoteke i postavke na raniji datum, preuzmite i skenirajte računalo uz pomoć programa ReimageIntego i pobrinite se da je uklanjanje virusa Central Security Treatment Organization uspješno provedeno

Bonus: Vratite svoje podatke

Vodič koji je prezentiran iznad ovog teksta bi vam trebao pomoći pri uklanjanju virusa Central Security Treatment Organization iz vašeg računala. Da biste vratili šifrirane datoteke, preporučujemo vam upotrebu detaljnog vodiča koji su pripremili stručnjaci za sigurnost na internetu tvrtke virusi.hr.

Ako je vaše datoteke šifrirao virus Central Security Treatment Organization, možete upotrijebiti nekoliko metoda da ponovno dođete do njih.

Instalirajte Data Recovery Pro

Možete pokušati s upotrebom ovog alata za dešifriranje svojih datoteka. On će možda uspjeti izliječiti .cry datoteke. Pratite upute koje slijede niže:

 • Preuzmi Data Recovery Pro;
 • Pratite korake postavki programa za vraćanje podataka (Data Recovery) i instalirajte ga na računalo;
 • Pokrenite ga i skenirajte računalo da biste pronašli datoteke koje je šifrirao ransomware program Central Security Treatment Organization;
 • Vratite datoteke.

Metoda Windows Previous Versions

Možda ćete željeti pokušati vratiti svoje datoteke korištenjem mogućnosti koju nudi prijašnja verzija Windowsa. Ova metoda pomaže u vraćanju pristupa individualnim datotekama. Moramo napomenuti da ova metoda funkcionira samo ako je funkcija Windows Previous Versions aktivirana na vašem PC-ju.

 

 • Pronađite datoteku koju trebate vratiti i kliknite na nju desnom tipkom miša;
 • Odaberite “Properties” i idite na karticu (tab) “Previous versions”;
 • Ovdje provjerite sve dostupne verzije datoteke u mapi “Folder versions”. Trebali biste odabrati verziju koju želite vratiti i kliknuti na “Restore”.

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od Central Security Treatment Organization i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Olivia Morelli
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima