Ukloni Locky decrypter (Jednostavan vodič za uklanjanje)

od Ugnius Kiguolis - - | Tip: Otimač preglednika

Može li se vjerovati programu za dešifriranje Locky?

Program za dešifriranje Locky je software o kojem ćete razmišljati da ga nabavite ako ste žrtva virusa Locky. Virus Locky je novi ransomware program koji se u ovim trenucima širi paniku diljem svijeta. Ovaj virus širi se uz pomoć inficiranih privitaka u email porukama i, navodno, sadrži neke informacije o računima. Prema dostupnim informacijama, virus dolazi u obliku ZIP datoteke koja nosi inficirane Word i JavaScript dokumente. Jednom kad Locky uđe u računalo žrtve i aktivira se, započet će skeniranje sistema i potragu za raznim dokumentima i ekstenzijama datoteka te šifriranje pronađenog algoritmima RSA-2048 i AES-128. Nakon što virus šifrira datoteke, dodat će .txt datoteku naziva “_Locky_recover_instructions” u svaki folder na računalu koji sadrži zaražene datoteke. U poruci je objašnjeno da su sada datoteke na računalu zaključane i da ih se ne može otključati bez ključa za dešifriranje. “Srećom”, developeri prevarantskog virusa predlažu rješenje. Nude vam da od njih kupite program za dešifriranje koji bi vam navodno trebao pomoći u otključavanja šifriranih dokumenata. Sve što morate učiniti je spojiti se na anonimnu mrežu Tor i kupiti program za dešifriranje na ukazanoj web adresi. Također, žrtva će dobiti prijetnju da mora platiti u roku od tjedan dana jer će se u suprotnom cijena otkupnine udvostručiti. To je čista ucjena.

Pitanja o Locky decrypter

Nažalost, mnogi korisnici nasjest će na takve “ponude” samo iz očaja jer ne mogu vratiti izgubljene datoteke. No, izričito vam savjetujemo NE plaćate jer imate posla sa cyber kriminalcima, pa nema garancije da ćete uopće dobiti kupljeni proizvod. Uz to, čak i ako primite obećani software, ne možete biti sigurni da ćete uspješno dešifrirati svoje datoteke. Dakle, ako se zarazite ovim virusom, najbolje ga je odmah ukloniti nego pokušati otkupiti ukradene datoteke. Kupovanjem samo dajete podršku prevarantima i njihovim budućim malicioznim kreacijama. Preporučujemo vam korištenje renomiranog antivirusnog programa kao što je ReimageIntego, za uklanjanje ransomware programa Locky iz vašeg računala.

Locky-decrypter-example-screenshot

Kako se distribuira ovaj software?

Jednom kad otvorite poruku sa zahtjevom za otkupninu, primijetit ćete više linkova na stranice na kojima se može doći do programa za dešifriranje Locky. Program za dešifriranje može se preuzeti samo sa stranica do kojih se može doći kroz anonimnu mrežu Tor, a ona je omiljeno mjesto najrazličitijih online prevaranata, hakera i ostalih kriminalaca. Iznimno je opasno klikanje na bilo koji od tih linkova jer vas može preusmjeriti na druge stranice koje šire zarazu i tako kontaminirati svoj sustav trojancima, virusima i crvima. Dakle, mislimo da je pametnije početi razmišljati o uklanjanju virusa Locky i ne riskirati dodatne probleme za vaše računalo.

Kako ukloniti program za dešifriranje Locky?

Funkcionalnost programa za dešifriranje Locky je iznimno upitna. Ipak, čak i ako ste već kupili ovaj program i uspjeli dešifrirati svoje datoteke, izričito vam preporučujemo da iz svog sistema uklonite ovaj program za dešifriranje zajedno s virusom Locky. Da biste to učinili, morate pratiti tri osnovna koraka. Prvo morate nabaviti renomirani antivirusni alat. Nakon toga morate prekinuti vezu vašeg PC-ja s internetom jer vaše računalo može biti daleko više ranjivo procesima virusa Locky kad je online. Posljednje što morate učiniti je pokretanje skeniranja sistema sa spomenutim antivirusnim programom, a to će detektirati i ukloniti virus Locky i sve njegove komponente iz vaše mašine. Ako naletite na bilo kakve poteškoće, uvijek možete pročitati vodič za uklanjanje virusa Locky koji se također nalazi na našem portalu.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Locky decrypter Priručnik za uklanjanje:

Ukloni Locky decrypter koristeći Safe Mode with Networking

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Safe Mode with Networking Odaberite 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Korak 2: Ukloni Locky decrypter

  Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite ReimageIntego ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa Locky decrypter.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.

Ukloni Locky decrypter koristeći System Restore

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Command Prompt Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
  1. Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  2. Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  3. Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije Locky decrypter. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
  4. Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema
  Jednom kad vratite sistemske datoteke i postavke na raniji datum, preuzmite i skenirajte računalo uz pomoć programa ReimageIntego i pobrinite se da je uklanjanje virusa Locky decrypter uspješno provedeno

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od Locky decrypter i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima