Ljestvica ozbiljnosti:  
  (60/100)

Ukloni PC Watch

od Linas Kiguolis - - | Tip: Keyloggers

Što je to PC Watch?

PC Watch opasan je program koji se obično koristi kao keylogging alat (op. prev. program koji bilježi što korisnik ukucava preko tipkovnice, a koristi se za krađu lozinki). Ako se uspije infiltrirati u vaše računalo, imat će mogućnost zabilježiti sve što tipkate po tipkovnici i te podatke poslati serverima na koje je spojen. Uz to, ovaj program također može napraviti screenshot vašeg desktopa. Ta aktivnost posebno je opasna jer možete izgubiti podatke o vašem bankovnom računu, podatke za prijavu, lozinke i slične osobne podatke. Najvažnija stvar koju morate shvatiti je da ova aplikacija ne pokazuje nikakve znakove infiltracije, pa tako može jako dugo biti skrivena u vašem računalu. Samo renomirani anti-spyware alat sposoban je detektirati je i pomoći korisnicima da je uklone iz sistema, pa ako postoji i najmanja sumnja da se virus PC Watch skriva u vašem računalu, morate preuzeti neki snažan anti-spyware program, ažurirati ga na najnoviju verziju i skenirati svoje računalo. To je najlakši način za detektiranje ove prijetnje i njeno uklanjanje iz sistema. Molimo vas, NEMOJTE koristiti ručno uklanjanje ako se pokušavate riješiti virusa PC Watch jer ćete vrlo lako ukloniti pogrešne datoteke koje su potrebne za normalno funkcioniranje vašeg PC-ja. To može dovesti do ozbiljnih problema s radom računala.

Kako virus PC Watch može zaraziti moje računalo?

Malware programi kao što je virus PC Watch šire se internetom koristeći različite tehnike. U većini slučajeva, oni se infiltriraju u računala kroz “mala vrata” kao “dodatne komponente” drugih programa, “važni” privitci u email porukama, “ažuriranje” programa ili jednostavno kao “kvalitetne” aplikacije. Ako to želite izbjeći, najbitnije što morate učiniti je pobrinuti se da imate instaliran renomirani anti-spyware program na računalu. Uz to, taj program uvijek mora biti ažuriran da bi se izbjegle rupe i propusti u osiguranju računala. Naravno, ne smijete zaboraviti prakticirati oprezno surfanje internetom ako želite izbjeći prijetnje poput ove. Molimo vas da dva puta provjerite svaki program prije instalacije, zaobilazite ilegalne web stranice i nepoznate email poruke, ignorirate sumnjive oglase koji vas obavještavaju o ažuriranjima koja su vam potrebna za aplikacije kao što su Java, Flash Player, FLV Player, itd. Ako stvarno vjerujete da neki od tih programa trebaju biti ažurirani, posjetite njihove službene stranice i pogledajte što se tamo nudi. Ako se malware PC Watch infiltrira u sistem, uzrokovat će razne modifikacije i automatski se pokreće kod svakog pokretanja Windowsa. Kao što smo već ranije spomenuli, glavni zadatak ovog programa je prikupljanje osobnih podataka, pa ne iznenađuje što se glavna aktivnost ovog programa bazira na bilježenje što žrtva ukucava preko tipkovnice i snimanje screenshotova. Ako želite zaštititi podatke o vašem bankovnom računu, lozinke, podatke za prijavu i ostale važne informacije, morate pregledati svoje računalo i pobrinuti se da u njemu nema skrivenih virusa. Kako ćete to napraviti? Morate skenirati PC renomiranim anti-spyware programom koji će otkriti u kakvom je stanju vaše računalo.

Kako mogu ukloniti virus PC Watch?

Ako želite pregledati svoje računalo, provjeriti nalazi li se na njemu virus PC Watch i ukloniti tu prijetnju iz sistema, morate odabrati neki od sljedećih programa: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Linas Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-pc-watch.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa PC Watch