Ljestvica ozbiljnosti:  
  (30/100)

Ukloni Pc Optimizer Pro (Vodič za uklanjanje) - Jan 2021 ažuriranje

od Jake Doevan - - | Tip: Malware

Što je to PC Optimizer Pro?

Pc Optimizer Pro

PC Optimizer Pro neprijateljski je program za optimizaciju sistema koji smo odlučili klasificirati kao malware. Ovaj virus tvrdi za sebe da je legitiman program koji je sposoban povećati sigurnost sistema i zaštititi računalo. Ipak, ne bi smjeli ove riječi uzeti zdravo za gotovo jer one nisu niti blizu istine i mogle bi dovesti do gubitka novca.

PC Optimizer Pro povezan je s još jednim programom koji se zove Fake Antivirus. Ti proizvodi su LAŽNI i nikada se ne bi smjeli kupiti. Da, to oni traže od vas. Kako to oni mogu postići? U većini slučajeva oni se oslanjaju na taktiku obmanjivanja kojom zastrašuju korisnike PC-ja, a nakon toga ih prisiljavaju na kupnju pune ili licencirane verzije.

Zbog toga ovaj program počinje skenirati sistem čim se pojavi u njemu. Nakon što to učini, virus PC Optimizer Pro javlja da su inficirane neke od pravnih i esencijalnih datoteka Windowsa. Da bi došao do mogućnosti da ih ukloni, vi kao korisnik morate kupiti njegovu licenciranu verziju. Međutim, to je nešto što vam ne možemo preporučiti jer je to izravan put do gubitka novca.

Sva ta upozorenja, dojave i pronađene infekcije su lažne. Molimo vas da ne kupujete ovaj program. Slijede primjeri upozorenja koja prikazuje PC Optimizer Pro:

Attention
Suspicious software activity is detected by PC Optimizer Pro on your computer.
Please start system files scanning for details.

Warning!
Name: taskmgr.exe
Name: C:\WINDOWS\taskmgr.exe

Pc Optimizer Pro

Kako virus PC Optimizer Pro može inficirati moje računalo?

Ovaj virus ponajviše se distribuira putem inficiranih web stranica i korištenjem trojanaca ili rupa u sistemu. Da bi ga izbjegli, morate se kloniti ilegalnih web portala i preuzimati ažurirane anti-spyware programe koji će vam pomoći u detektiranju svih sumnjivih programa prije njihove infiltracije.

Na kraju, željeli bi vam preporučiti izbjegavanje lažnih obavijesti koje vam ili pokušavaju besplatno prekontrolirati računalo ili ažurirati neki od vaših programa. Jednom kad PC Optimizer Pro uže u vaše računalo, on će pokušati blokirati druge aplikacije i reći vam da su one zaražene.

Uz to, ovaj program može pokušati promijeniti postavke preglednika, spojiti se na internet, ostati raditi u pozadini i blokirati pristup legitimnim anti-virusnim i anti-spyware programima.

Nažalost, proces uklanjanja ove aplikacije prilično je težak zadatak, pa ako nemate dovoljno znanja o sistemima računala, bolje je virus ukloniti automatski.

Kako mogu ukloniti PC Optimizer Pro s mog računala?

Ako mislite da ste zaraženi, pokrenite skeniranje kompletnog sistema programom ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes. Ovi programi pomoći će vam da se riješite svih malicioznih datoteka koje se mogu pronaći na vašem računalu.

Naravno, možete pokušati ručno ukloniti ovaj virus, ali to ne garantira da će sve sumnjive datoteke i opasni programi biti obrisani s vašeg računala. Za ručno uklanjanje programa PC Optimizer Pro možete provesti sljedeću proceduru:

 1. Kliknite na “Start” i odaberite “Control Panel”.
 2. Kliknite na “Uninstall a Program” u meniju “Programs”.
 3. Odaberite “PC Optimizer Pro” i odaberite opciju “Uninstall/Change”.
 4. Kliknite na “Yes” i “OK” da bi pohranili promjene.

Često postavljana pitanja (FAQ)

Pitanje. Upravo sam pronašao program PC Optimizer Pro na svom računalu, a znam da ga nikad nisam instalirao. Može li PC Optimizer Pro biti virus koji se infiltrirao u moje računalo bez mojeg znanja?

PC Optimizer Pro iznimno je obmanjujuća aplikacija koja želi na prevaru ljudima oteti novac. Poznato je da se širi na sličan način kao i ostali lažni programi za optimizaciju, pa tako ne iznenađuje činjenica da se našao na računalu bez da ste ga sami preuzeli. Uobičajeno je da se takvi programi šire uz pomoć lažnih pop-up reklama, paketa programa, trojanaca i ostalih metoda za obmanu.

Ako ste upravo otkrili PC Optimizer Pro na vašem računalu, nemojte gubiti vrijeme, već skenirajte računalo ažuriranim anti-spyware programom, a taj će program vrlo lako izazvati dodatne probleme. Preporučujemo vam automatsko uklanjanje programa PC Optimizer Pro.

Pitanje. Čim uključim svoje računalo, skener programa PC Optimizer Pro počinje ga provjeravati. Obično se dogodi da pronađe nekoliko stotina grešaka i drugih problema. Međutim, ne mogu ih popraviti, a da ne kupim taj program. Što mi preporučujete?

Molimo vas da NE plaćate malware program PC Optimizer Pro jer je to lažan alat za optimizaciju PC-ja. Ako stvarno želite provjeriti ima li kakvih problema na vašem računalu, morali bi preuzeti ReimageIntego ili neki drugi renomirani anti-spyware program, budući da je PC Optimizer Pro lažni program za optimizaciju koji želi samo jednu stvar – na prevaru ljudima oteti novac. Da biste zaštitili vaše računalo i podatke koje čuvate na njemu, morate ukloniti taj program. 

Pitanje. Trebam vašu pomoć. Zaražen sam virusom PC Optimizer Pro. Upotrijebio sam Google i znam da je to opasan program, no ne znam kako ga ukloniti s računala. Možete li mi napisati detaljan vodič za kompletno uklanjanje programa PC Optimizer Pro.

Da, zaraženi ste stvarno opasnim programom koji nitko nikada ne bi trebao kupiti. Ako se želite riješiti virusa PC Optimizer Pro i svake njegove datoteke, skinite ReimageIntego ili neki sličan renomirani anti-spyware program. Budite sigurni da ste ga ažurirali prije nego pokrenete skeniranje kompletnog sistema, pa ćete tako ukloniti sve maliciozne datoteke povezane s virusom PC Optimizer Pro.

Pitanje. Surfao sam internetom kad mi se odjednom prikazala ogromna poruka upozorenja. Ponuđeno mi je skeniranje računala i ja sam na to kliknuo. Sad me smetaju upozorenja programa PC Optimizer Pro koja mi nude da kupim taj program. Najveći problem je što ne mogu ukloniti ovaj malware jer se ne pojavljuje na listi “Programs”.

Nažalost, prevareni ste od strane hakera koji koriste takve obmanjujuće tehnike za širenje svojih virusa. U tom slučaju, morate pokrenuti ažurirani anti-spyware program, skenirati kompletan sistem i ukloniti maliciozne datoteke. Ako želite biti sigurni da se PC Optimizer Pro ne skriva negdje u pozadini vašeg sistema, poslužite se programom ReimageIntego.

Pitanje. Možete li pomoći i objasniti mi je li PC Optimizer Pro maliciozan program ili nije? Mislio sam ga kupiti i tako poboljšati performanse svog računala.

Molimo vas da NE plaćate za licencu programa PC Optimizer Pro jer je to lažan alat za optimizaciju PC-ja. Bez obzira na to što su obećali developeri tog programa, oni promoviraju nešto beskorisno, što čak može biti upotrebljeno za krađu osobnih informacija korisnika. Ako se želite zaštititi, eliminirajte virus PC Optimizer Pro s vašeg računala. To možete učiniti pomoću programa ReimageIntego.

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Pc Optimizer Pro Priručnik za uklanjanje:

Uklonite Pc Optimizer Pro iz Windows sistema

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite Pc Optimizer Pro i srodne programe
  Ovdje, potražite Pc Optimizer Pro ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite Pc Optimizer Pro iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Pc Optimizer Pro ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite Pc Optimizer Pro iz Internet Explorer (IE)

 1. Uklonite opasne dodatke
  Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 2. Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite Pc Optimizer Pro te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable: Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable'
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 4. Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene. Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene
 5. Resetirajte Internet Explorer
  Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 6. Ovdje, odaberite Reset.
 7. Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje Pc Optimizer Pro. Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'

Uklonite Pc Optimizer Pro iz Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, Pc Optimizer Pro bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite Pc Optimizer Pro iz Mozilla Firefox (FF)

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite Pc Optimizer Pro i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje Pc Optimizer Pro. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite Pc Optimizer Pro iz Google Chrome

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite Pc Optimizer Pro te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje Pc Optimizer Pro. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite Pc Optimizer Pro iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite Pc Optimizer Pro ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja Pc Optimizer Pro. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-pc-optimizer-pro.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa Pc Optimizer Pro