Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Ukloni Outrageous Deal (Instrukcije za uklanjanje virusa)

od Ugnius Kiguolis - - | Tip: Adware programi

Zašto mi dosađuje virus Outrageous Deal?

Virus Outrageous Deal pripada vrsti adware programa, pa ne iznenađuje što uzrokuje prikazivanje reklama na radnoj površini (desktop) vašeg PC-ja koje vas ometaju u radu. Osim tih pop-up notifikacija, ovaj potencijalno nepoželjan program može vas također pokušati preusmjeriti na sumnjive web stranice, pratiti vaše aktivnosti tijekom surfanja internetom i dovesti vas u dodatne probleme. Takvo ponašanje može zapravo u prilično velikoj mjeri ometati korisnika i uzrokovati probleme kao što su gubitak osobnih neidentificirajućih podataka ili infiltracija drugog nepoželjnog softvera u vaše računalo. Dakle, izričito vam preporučujemo da uklonite virus Outrageous Deal.

U većini slučajeva korisnici su na prevaru natjerani na preuzimanje ovog dodatka za preglednik koji se predstavlja kao ultimativni pomoćnik pri kupovanju preko interneta. No, kao što smo vas već upozorili, Outrageous Deal je samo još jedan potencijalno nepoželjan program, a nikako se ne može nazvati pouzdanom aplikacijom koja vam može pomoći da uštedite nešto novca. Nakon instaliranja ove aplikacije, moći ćete vidjeti njene reklame na svakoj od vaših omiljenih web stranica, a tu su uključeni Amazon, eBay, pa čak i Facebook. Ti oglasi mogu biti ispunjeni usporedbama cijena i sličnim informacijama, pa ne iznenađuje što vas neki od njih mogu prevariti i natjerati vas da kliknete na neki link. Imajte na umu da to nikako NE možemo preporučiti! Budite oprezni jer se većina reklama koje prikazuje virus Outrageous Deal koristi za promoviranje stranica u vlasništvu trećih strana i povećanje njihovog rejtinga ili prodaje. No, nema garancije da je svaka od tih stranica sigurna i očišćena od virusa. Ransomware vrste virusa i ostale cyber prijetnje trenutno su podivljale, pa morate biti iznimno pažljivi ne biste li uspjeli spriječiti njihovo pojavljivanje na vašem računalu. Uz to, dok je neki adware u vašem računalu, on može pozvati druge “goste” koji se mogu otkriti samo uz pomoć ažuriranog anti-spyware programa. I posljednje, ova aplikacija može prikupiti vaše osobne neidentificirajuće podatke (IP adresa računala, vaša email adresa, lokacija računala, postavke tražilice, povijest surfanja, itd.) i poslati ih trećim stranama. Pazite jer treće strane mogu iskoristiti prikupljene podatke za sumnjive marketinške aktivnosti i ostale sumnjive radnje. Sve u svemu, zbog navedenih razloga ne biste smjeli odgađati uklanjanje virusa Outrageous Deal. Da biste to učinili, preporučujemo vam kompletan pregled sistema uz pomoć ažuriranog anti-spyware programa. U ovom slučaju, preporučit ćemo vam upotrebu aplikacije ReimageIntego.

Showing the official website of Outrageous Deal and the most typical examples of the Outrageous Deal ads

Kako mogu spriječiti infiltraciju ovog adware programa?

Ako imate problema s preuzimanjem kontrole od strane virusa Outrageous Deal, počet ćete primjećivati da niti jedan od vaših preglednika ne radi normalno. Prije svega, primijetit ćete da su svi postali usporeni. Kasnije ćete primijetiti poveću količinu oglasa i reklama koji se na neobičan način pojavljuju na svim stranicama koje posjećujete. Kao što smo već spomenuli ti oglasi bit će prepoznatljivi po poruci “Ads by Outrageous Deal”ili nečem sličnom. Još jedan očit znak infekcije adware aplikacijom je preusmjeravanje na nepoznate/sumnjive domene. Stručnjaci za sigurnost na internetu upozoravaju da bi se problem s preusmjeravanjem trebao pogotovo izbjegavati jer tvrtka SuperWeb LLC “nije niti odgovorna, niti u partnerstvu s oglasima trećih strana, anketama, promocijama” i drugim sadržajem koji produciraju sponzori. To znači da mogu reklamirati i oglašavati što god žele, uključujući i nevažan, ali i opasan softver. Najlakši način na koji možete ostati sigurni je uklanjanje ovog adware programa iz računala. Virus Outrageous Deal i sve njemu pripadajuće datoteke možete ukloniti uz pomoć ručne metode uklanjanja, kao i automatskom metodom. Više informacija o svakoj od njih nalazi se nakon ovog članka.

Koje metode se mogu koristiti za uklanjanje virusa Outrageous Deal iz računala?

Da biste zaštitili svoje računalo od virusa Outrageous Deal, morate se pobrinuti za sigurnost vašeg PC-ja. Prvo, uvijek morate biti na oprezu i ne smijete zaboraviti njeno ažuriranje. Osim toga, morate biti pažljivi s biranjem besplatnih dodataka/ekstenzija/alatnih traka, kao i s besplatnim programima. Ovaj virus/program može se preuzeti sa službene stranice. Dakle, jako je važno napraviti detaljno istraživanje svakog besplatnog programa koji želite instalirati jer ćete se nakon čitanja Ugovora s krajnjim korisnikom (EULA), Izjave o privatnosti i ostalih relevantnih informacija možda predomisliti. Isto tako, nemojte instalirati freeware ili shareware programe bez provjere “naprednih”/”prilagođenih” (“advanced”/”custom”) postavki. To se mora napraviti zbog toga što je uobičajeno da ti programi uz sebe nose “dodatke” u vidu adware programa i otimača preglednika, a odabir njihove instalacije mora se ručno ukloniti. U slučaju da ste već instalirali ovu adware aplikaciju, morate bez odgađanja izvršiti uklanjanje virusa Outrageous Deal. U ovom slučaju, morali biste razmisliti o skeniranju kompletnog sistema uz pomoć pouzdanog anti-malware programa ili to možete napraviti sami uz upute koje slijede:

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Outrageous Deal Priručnik za uklanjanje:

Uklonite Outrageous Deal iz Windows sistema

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite Outrageous Deal i srodne programe
  Ovdje, potražite Outrageous Deal ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite Outrageous Deal iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Outrageous Deal ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite Outrageous Deal iz Internet Explorer (IE)

 1. Uklonite opasne dodatke
  Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 2. Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite Outrageous Deal te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable: Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable'
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 4. Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene. Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene
 5. Resetirajte Internet Explorer
  Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 6. Ovdje, odaberite Reset.
 7. Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje Outrageous Deal. Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'

Uklonite Outrageous Deal iz Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, Outrageous Deal bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite Outrageous Deal iz Mozilla Firefox (FF)

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite Outrageous Deal i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje Outrageous Deal. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite Outrageous Deal iz Google Chrome

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite Outrageous Deal te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje Outrageous Deal. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite Outrageous Deal iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite Outrageous Deal ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja Outrageous Deal. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-outrageous-deal.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa Outrageous Deal