Što je to Osiris.dll? Treba li ukloniti tu datoteku

od Julie Splinters - -

Što predstavlja Osiris.dll?

Datoteka Osiris.dll preteča je prijetećeg ransomware programa Osiris. Ovaj virus pripada grupi infekcija pod nazivom Locky, a najnovija je to varijacija koja je stigla nakon pojave virusa .aesir i .zzzzz. Ovaj puta prevaranti su inspiraciju pronašli u egipatskoj mitologiji i nazvali virus prema bogu mrtvih i vladaru podzemnog raja – malware Osiris. Prateći tradiciju prethodnih virusa, nova virtualna pošast daje prednost izvršavanju svojih aktivnosti komandom .dll. Jedinstvene osobine .dll datoteka (Dynamic-Link Library) omogućavaju bolju komunikaciju i međusobnu simultanu povezanost nekoliko programa i aplikacija. Uz to, one zauzimaju manje prostora od uobičajenih .exe datoteka. Isto tako, implementacija takvih datoteka samo još više povećava snagu ovog malware programa. Sada ćemo na brzinu proći kroz operacije koje izvršavaju ove maliciozne datoteke da bismo bolje razumjeli kako ih spriječiti. 

Kako radi ovaj ransomware program?

U usporedbi s drugim ransomware gigantima, Locky se razvijao brzinom svjetlosti. Čini se da ključ snage ove malware aplikacije leži u upotrebi AES i RSA algoritama za šifriranje koji kodiraju datoteke kompleksnim nizom numeričkih šifri. Isto tako, dekodiranje datoteka bez alata za dešifriranje i dalje ostaje izazov. Drugo, trenutna verzija ove cyber infekcije garantira veću fleksibilnost samog malware programa. Konkretno, .dll pomaže u komunikaciji nekoliko programa u isto vrijeme. Upravo ransomware Osiris počinje svoje djelovanje u trenutku kad se omogući VBA macro. Prijetnja će pokušati napasti računalo preko kompromitiranih spam email poruka. Zbog pretplate na mnoge domene, količina spama ne može se kontrolirati, pa morate biti pažljivi jer neke od njih u sebi mogu sadržavati u sebi malware Osiris.

Kad malware uspije u infiltraciji u sistem, preuzima se instalacija datoteke .dll. Zanimljivo je da preuzeti sadržaj u sebi neće sadržavati datoteku s ekstenzijom .dll, već će ista biti zamaskirana u .spe. Da bi datoteka izvršila svoju misiju, ona će upotrijebiti sistemsku datoteku Rundll32.exe koja je integrirana u operativni sustav Windowsa. Nakon toga se instaliraju glavne datoteke virusa Locky. Kad je taj proces završen, malware počinje tražiti potencijalno važne datoteke i šifrira ih.

Kako se riješiti virusa Osiris i datoteke osiris.dll?

Dolazak ransomware programa je loša vijest za svakog korisnika, tvrtku ili uobičajenog stanovnika interneta. Napad Osirisa mogao bi u velikoj mjeri i dugotrajno utjecati na posao ili privatne aktivnosti na internetu. Prijetnju možete eliminirati skeniranjem svojeg uređaja sigurnosnim alatom kao što je Reimage. Ako pričamo o .dll datoteci, možete je obrisati ručno, no to neće u potpunosti ukloniti ransomware program iz računala. Također morate u obzir uzeti činjenicu da uklanjanje virusa Osiris neće automatski dešifrirati blokirane datoteke.

 

presuda - status datoteke
prijeteća datoteka
Savjet: Ako se Vaše računalo čini sporo, ili patite od neželjenih reklama i otvaranja nepoznatih stranica, preporučamo da skenirate računalo sa preporučenim anti-spyware programom. Uradite nekoliko BESPLATNIH testova skeniranja i provjerite sustav za neželjene aplikacije koje bi mogle biti odgovorne za navedene probleme.
Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera slažete se s našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
uradi sada!
Preuzmi
Problem diagnosis program Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Problem diagnosis program Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa OS X
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti infekciju upotrebom programa Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku korisnicima i pri tom navedite što je moguće više detalja.
Reimage je preporučen alat za skeniranje vašes sustava za potencijalne prijetnje i loše softvere. Probna verzija proizvoda pronaći će štetne aplikacije u Vašem sustavu.
Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici Reimage.
Mediji spominju Reimage
ALternativni Softver
Malwarebytes
Malwarebytes

O autoru

Julie Splinters
Julie Splinters - Specijalist za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Julie Splinters
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/file-osiris-dll.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima


Datoteke
Softver
Usporedi