Procjena:  
  (89/100)

OSHI Defender pregled, besplatno preuzimanje

od Olivia Morelli - - | Tip: Anti-Spyware

UPDATE: Bazirano na izvještajima koji stižu od developera programa OSHI Defender, izgleda da se na programu više ne radi. Iako ga brojne liste još uvijek drže kao moguće preuzimanje među dostupnim anti-malware alatima, njegova službena web stranica, oshidefender.com, nije više aktivna.

Ako još uvijek upotrebljavate OSHI Defender, morate znati da stara verzija ovog alata ne prepoznaje i ne štiti od cyber prijetnji. Uz to, mnogi renomirani prodavači sigurnosnih usluga uključili su ga na popis potencijalno nepoželjnih programa (PUP) zbog prijavljivanja pozitivnih rezultata pri otkrivanju opasnih objekata na uređajima na kojima nije bilo virusa.

Iako je prije nekoliko godina OSHI Defender po svojoj prirodi bio koristan alat, u svojem sadašnjem stanju, njegove mogućnosti i podrška su upitni. Dakle, preporučili bismo prebacivanje na neki drugo sigurnosni alat da biste osigurali potpunu zaštitu svojeg sistema. Naš najbolji odabir bio bi  ReimageIntego.

OSHI Defender je vrijedno anti-malware rješenje koje je razvila tvrtka OSHI LIMITED, a pokazalo se kao djelotvoran alat koji nudi vrhunsku zaštitu od spyware i malware programa, a kao dodatak je tu pojednostavljeno korisničko sučelje koje ga također čini lako upotrebljivim alatom.

Za razliku od drugih anti-malware programa, on neće preopteretiti korisnika brojnim gumbima i prilagodljivim postavkama, a to znači da će ga moći koristiti i korisnik s malo iskustva. Program ima tri glavna panela – Skeniranje (dijeli se na Skeniranje i Karantenu), Postavke (dijeli se na Postavke i Isključenja i Dozvole. Samo sučelje veoma je direktno i lako za korištenje. Korisnik može odabrati hoće li skenirati cijeli sistem s funkcijom “Full Scan” ili samo pregledati najvažnije dijelove funkcijom “Quick Scan”.

Uz sve to, korisnik može prilagoditi skeniranje i provjeriti je li određeni folder ili datoteka opasna ili nije. Povrh svega toga, korisnik može odrediti željeni nivo sigurnosti, a to kontrolira osjetljivost programa OSHI Defender. Sve te postavke daju mogućnost korisniku da na brzinu provjeri područja koja ga zabrinjavaju ili odradi kompletno skeniranje i omogući Defenderu da temeljito pregleda sistem računala. Jasno je da je OSHI Defender prilagodljivi anti-malware alat koji je istovremeno veoma lagan za upotrebu.

Naravno, korisniku okrenuto sučelje nije jedina prednost kojom se OSHI Defender može pohvaliti. Još jedna djelotvorna mogućnost je zaštita od eksternog pristupa koja gradi barijeru za zaštitu od hakera ili jednostavno od spyware i malware programa koji se skrivaju na nepouzdanim internet stranicama.

Molimo vas da umu imate činjenicu da mnogi anti-malware programi ne posjeduju takvu mogućnost, a time OSHI Defender odskače iz skupine korisnih programa. Jednostavnim rječnikom, ovaj program može blokirati maliciozne napade i zaštititi vas u slučaju da kliknete na kompromitirane linkove ili pokušate posjetiti malicioznu web stranicu.

Uz sve to, ovaj program osigurat će vam sigurnost dok plaćate kupovinu online, vaš digitalni život, ali će vam omogućiti i privatnost osobnih i privatnih informacija. Ovaj program može detektirati dosadne programe kao što su adware, otimači preglednika i ostali potencijalno nepoželjni programi, ali i maligne računalne programe poput Trojanskih konja, itd.

Na kraju, OSHI Defender može se pohvaliti mogućnošću skeniranja koja se bazira na cloudu, a to čini ovaj anti-malware program laganim proizvodom koji skenira sistem bez uzrokovanja bilo kakvog usporavanja. Ovaj anti-malware software sam po sebi je lagan, a to prebacuje veliku većinu istraživanja podataka na infrastrukturu developera koji su kreirali OSHI Defender.

Nakon toga se informacije o analiziranim datotekama šalju natrag na računalo klijenta, a program OSHI Defender prikazuje popis onih koje predstavljaju opasnost za korisnika. Takva tehnika omogućuje anti-malware programu da brže skenira sistem, ponudi točniju detekciju malware aplikacija i zaštitu u stvarnom vremenu i, naravno, omogućuje mu izbjegavanje neugodnih nuspojava skeniranja (usporavanje računala).

Preuzimanje OSHI Defendera

Korisnici koji žele koristiti OSHI Defender mogu preuzeti ovaj program klikanjem na ovaj download link. Instaliranje ovog programa veoma je lagano – prijateljski nastrojeno sučelje vodi korisnika kroz proces instalacije, a potrebno je samo nekoliko klikova da bi se isti kompletirao. Program je kompatibilan s Windowsima XP, 7, 8 i 10.

U ovom trenutku ne postoji verzija za korisnike Maca, no ona bi uskoro mogla biti objavljena. Program se može besplatno preuzeti i odmah skenirati sistem. Nakon provjere sistema, program će ponuditi popis detektiranih prijetnji. Svaka stavka na popisu prikazuje lokaciju na kojoj je pronađena sumnjiva ili opasna datoteka.

Besplatna verzija OSHI Defendera ne nudi uslugu uklanjanja spyware i malware programa, no puna verzija OSHI Defendera to može učiniti. Serijski ključ za OSHI Defender možete kupiti po cijeni od 39,99 američkih dolara (ili 38,02 eura + 7,98 eura PDV-a za sve stanovnike Europske unije). Pretplata na program traje šest mjeseci i ako korisnik ne ukine uslugu koja se sama obnavlja, prodavač softwarea automatski će obnavljati dozvolu za korištenje.

Ne radi se o sumnjivoj marketinškoj tehnici – sve informacije o tome ponuđene su na stranici za kupnju OSHI Defendera. Korisnici koji su nezadovoljni proizvodom mogu dobiti povrat novca unutar 30 dana od datuma kupnje, pa je tako svima omogućeno da besplatno testiraju punu verziju ovog programa za zaštitu računala i dobiju povrat novca u slučaju da su nezadovoljni isporučenim. 

Pazite se lažnih ili piratskih verzija anti-spyware programa!

OSHI Defender je kvalitetan program, pa ne iznenađuje što ga korisnici računala žele nabaviti. No, želimo vas upozoriti da pokušaj nabavljanja ilegalne kompletne verzije ovog programa može dovesti do groznih posljedica.

  • Prije svega, korištenje piratiziranih programa narušavanje je autorskih prava, pa je jasno da se radi o kriminalu koji podleže kriminalnoj odgovornosti.
  • Drugo, izlažete se riziku dodavanja maliciozne datoteke u vaš PC. Na primjer, crack za OSHI Defender bezazlenog izgleda može sadržavati nove i opasne malware aplikacije kao što su Trojanski konji, ransomware virusi, pa čak i RAT-ovi (Remote Administration Tools, alati za daljinsku administraciju). Ti programi mogu biti dizajnirani za deaktiviranje piratske verzije anti-malware programa i odmah mogu početi s ilegalnim aktivnostima na kompromitiranom računalu.
  • Treći razlog zbog kojeg ćete izbjegavati piratsku verziju OSHI Defendera je nemogućnost ažuriranja takvih lažnih programa. Ne moramo posebno napominjati da su ažuriranja od esencijalne važnosti za sve anti-malware programe jer se tako širi baza podataka malware aplikacija novim definicijama virusa. Tako ovaj program dolazi do mogućnosti da detektira i ukloni najnovije spyware i malware primjerke virusa. Čini se da nema nikakve svrhe imati piratiziranu verziju anti-malware programa na svojem računalu jer će se vrlo brzo dogoditi da takva aplikacije neće moći identificirati i ukloniti veliku većinu računalnih prijetnji.

Često postavljana pitanja (FAQ) o OSHI Defenderu

Pitanje je postavila Martha, 19 godina: Bok. Upravo sam kupila novo osobno računalo i moj prijatelj mi je preporučio da ga zaštitim nekom vrstom anti-malware aplikacije ili antivirusnog programa. Čula sam mnogo pozitivnih kritika upućenih na račun OSHI Defendera, ali nisam sigurna o kakvom je programu riječ. Je li to anti-malware program, antivirusna ili anti-spyware aplikacija?

Odgovor: Bok. Draga Martha, vaš prijatelj ej bio u pravu – preporučljivo je unaprijed zaštititi sistem snažnim programom. Jedan je to od esencijalnih koraka u održavanju računala sigurnim, a da mu performanse istovremeno budu na vrhuncu. OSHI Defender je anti-spyware program, što znači da može uklanjati i spyware i malware vrste programa. Dakle, on može ukloniti potencijalno nepoželjne programe koji iniciraju dosadne i naporne aktivnosti unutar sistema računala, kao i kritične viruse koji provode ilegalne aktivnosti.

Pitanje je postavio Richard, 47 godina: Želim kupiti aktivacijski kod za OSHI Defender, ali nisam siguran što sve ovaj program može raditi. Što ću dobiti za potrošenih 39,99 američkih dolara?

Odgovor: Dragi Richarde, puna verzija OSHI Defendera daje vam pristup svim funkcionalnostima ovog programa. To znači da će ovaj program zaštititi vaš preglednik i računalo od cyber napada i malware aplikacija, blokirat će neautorizirane pokušaje eksternog pristupa vašem računalu, osigurati plaćanje preko interneta i zaštititi vaše privatne podatke. Osim toga, moći ćete kontaktirati iskusne stručnjake za IT u bilo koje doba i moći ćete ih zatražiti pomoć u slučaju da ovaj software ne uspije ukloniti neki virus ili program. 

Pitanje je postavila Jordyn, 25 godina: Mogu li se pouzdati u OSHI Defender? Kako mogu znati da će ovaj program zapravo i ukloniti viruse iz mojeg računala?

Odgovor: Draga Jordyn, odgovor je vrlo jednostavan. Samo instalirajte OSHI Defender i pokrenite skeniranje sistema. Samo skeniranje je besplatno – ne morate platiti da biste otkrili je li vaš sistem zaražen nekim virusom. No, da biste uklonili viruse, morate kupiti licenciranu verziju ovog programa. Svaki korisnik može dobiti povrat novca u slučaju da im se ne sviđaju funkcionalnosti ovog programa. Međutim, sigurni smo da ćete biti zadovoljni ovim proizvodom i na pravi način procijeniti sve njegove mogućnosti.dina: Mogu li se pouzdati u OSHI Defender? Kako mogu znati da će ovaj program zapravo i ukloniti viruse iz mojeg računala?

Ponuda
O autoru
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Analitičar za malware...

Kontaktiraj Olivia Morelli
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/review-oshi-defender.html
Pregledaj u drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa OSHI Defender