Ljestvica ozbiljnosti:  
  (99/100)

Uklonite virus Orgasm@india.com (Instrukcija za uklanjanje)

od Olivia Morelli - - | Tip: Ransomware programi

Ransomware Orgasm@india.com želi vaš novac

Pojavio se još jedan ransomware smiješnog imena, a ovaj puta nazvali su ga virus Orgasm@india.com virus. Nemamo pojma o čemu su razmišljali autori ovog virusa kad su kreirali email ovakvog naziva za komunikaciju sa svojim žrtvama, ali se čini da su u reketarenju pronašli neko zadovoljstvo. prema našim istraživanjima, ransomware Orgasm@india.com samo je još jedan član projekta XTBL ransomware, a on sadrži brojne nepobjedive ransomware viruse koji označavaju datoteke specifičnom ekstenzijom. Na primjer, virus o kojem danas raspravljamo dodaje napadnutoj datoteci sljedeću ekstenziju: <victim’s ID>.Orgasm@india.com.xtbl. Osim toga, virus šifrira datoteke snažnijom šifrom i tako onemogućava pristup istima. Maliciozni program ih modificira na strukturnom nivou, pa se one u prvobitno stanje mogu vratiti samo s jedinstvenim ključem za dešifriranje. Taj ključ će virus ukloniti sa žrtvinog računala čim se završi sam proces šifriranja (virus će poslati ključ na Command & Control server koji je u vlasništvu kriminalaca).

The wallpaper set by Orgasm@india.com virus

Malware Orgasm@india.com prilično je suzdržan. Sliku na radnoj površini (desktop) zamijenit će onom na kojoj se nalazi samo nekoliko rečenica s informacijama i upućuje žrtvu da im za više detalja piše na email Orgasm@india.com. Pretpostavljamo da kriminalci žele svakoj žrtvi pristupiti individualno da bi mogli pregovarati i iznuditi što je moguće više novca. lopovi traže od svojih žrtava da plate otkupninu uz pomoć sistema za plaćanje Bitcoinima, a tako čuvaju svoju anonimnost. Toplo vam preporučujemo da NE plaćate ništa jer ne možete znati hoće li vam oni dati ključ za dešifriranje ili ne. Slanje novca kriminalcima znači da taj novac gubite, a na umu morate imati da za uzvrat možda nećete dobiti ništa. Dakle, preporučujemo vam da uklonite virus Orgasm@india.com i vratite svoje datoteke upotrebom sigurnosnih kopija (backup) vaših podataka (ako ih imate, naravno). Uklanjanje virusa Orgasm@india.com trebali biste provesti uz pomoć anti-malware alata kao što su ReimageIntego ili SpyHunter 5Combo Cleaner jer ti programi mogu efikasno detektirati sve maliciozne aplikacije i datoteke, pa i ukloniti ih i učiniti vaš računalni sistem nedodirljivim.

Kako se širi ovaj ransomware?

Ransomware Orgasm@india.com napada računalo u obliku Trojanskog konja. To znači da se virus pretvara da je nešto što zapravo nije. Na primjer, od prevaranata možete primiti email koji sadrži maliciozni privitak naslova “Račun” ili “Telefonski račun”. Naravno, takav privitak izgleda bezopasno na prvi pogled, no, čak i ako se radi o dokumentu, on može sadržavati malicioznu skriptu ili jednostavno se u njemu može skrivati neka ekstenzija (.exe). Čim je otvorite, ona će izbaciti svoj destruktivni sadržaj u sistem računala, napasti datoteke i šokirati korisnika računala odvratnim iznenađenjem: datoteke su šifrirane, a prevaranti žele da im platite otkupninu. Iako je ovo najbanalniji način za distribuciju malware programa, šokantna je činjenica da se radi o najefikasnijoj metodi. Postoje još neke druge metode, kao što je malvertising ili exploit kit, no njih je teže planirati i provesti u djelo. Iskusniji autori malware aplikacija ipak uspijevaju upotrijebiti i te tehnike, a znaju širiti malware i uz pomoć legitimnih web stranica. Takvi napadi mogu se spriječiti samo pomoću ažuriranog anti-malware programa. 

Moje računalo je zaraženo, što da radim?

Ako su vaše datoteke šifrirane, nema sumnje da ih želite vratiti. No, bojimo se da to neće biti moguće, pogotovo ako nemate sigurnosne kopije (backup) podataka. Ako nemate sigurnosne kopije i ako ne planirate platiti otkupninu, uklonite virus Orgasm@india.com čim prije možete. To možete učiniti upotrebom anti-malware programa. U nekim slučajevima anti-malware software ne može se pokrenuti jer ga blokira virus. Tada biste trebali pratiti smjernice za uklanjanje virusa Orgasm@india.com koje slijede da biste pripremili svoje računalo za eliminaciju virusa.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Orgasm@india.com Priručnik za uklanjanje virusa:

Ukloni Orgasm@india.com koristeći Safe Mode with Networking

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Safe Mode with Networking Odaberite 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Korak 2: Ukloni Orgasm@india.com

  Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite ReimageIntego ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa Orgasm@india.com.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.

Ukloni Orgasm@india.com koristeći System Restore

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Command Prompt Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
  1. Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  2. Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  3. Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije Orgasm@india.com. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
  4. Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema
  Jednom kad vratite sistemske datoteke i postavke na raniji datum, preuzmite i skenirajte računalo uz pomoć programa ReimageIntego i pobrinite se da je uklanjanje virusa Orgasm@india.com uspješno provedeno

Bonus: Vratite svoje podatke

Vodič koji je prezentiran iznad ovog teksta bi vam trebao pomoći pri uklanjanju virusa Orgasm@india.com iz vašeg računala. Da biste vratili šifrirane datoteke, preporučujemo vam upotrebu detaljnog vodiča koji su pripremili stručnjaci za sigurnost na internetu tvrtke virusi.hr.

Ako je vaše datoteke šifrirao virus Orgasm@india.com, možete upotrijebiti nekoliko metoda da ponovno dođete do njih.

Spasite svoje datoteke s programom Data Recovery Pro

Nažalost, ne postoji program za dešifriranje (decrypter) razvijen upravo za ovu varijantu ransomware programa. No, vjerujemo da bi Data Recovery Pro trebao biti dobra alternativa kojom biste mogli vratiti barem dio svojih datoteka. Samo pratite ove upute i provjerite možete li dešifrirati neke od svojih datoteka:

 • Preuzmi Data Recovery Pro;
 • Pratite korake postavki programa za vraćanje podataka (Data Recovery) i instalirajte ga na računalo;
 • Pokrenite ga i skenirajte računalo da biste pronašli datoteke koje je šifrirao ransomware program Orgasm@india.com;
 • Vratite datoteke.

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od Orgasm@india.com i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Olivia Morelli
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-orgasmindia-com-ransomware-virus.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa Orgasm@india.com ransomware virus