Što je to OMNIBOX.EXE? Treba li ukloniti tu datoteku

od Alice Woods - -

Opće informacije o virusu OMNIBOX.EXE:

OMNIBOX.EXEje sumnjiva izvršna datoteka koja je povezana s tvrtkom SuperNet Technology Co. d.o.o. Kompatibilna je s Windows operativnim sustavom. Molimo vas da primijetite da je ovaj program iznimno nepouzdan i, uz to, on može okupirati vaše računalo bez traženja vašeg odobrenja. Znamo da OMNIBOX.EXE postoji u verziji 1.0.0.0. Za ovaj program vjeruje se da je povezan s otimačem preglednika Omniboxes.com. Ova sumnjiva tražilica aktivno se širi internetom još vremena kad je kreirana, a naša služba za podršku je primila na stotine žalbi vezanih uz virus Omniboxes.com.

Datoteka OMNIBOX.EXE automatski se pokreće prilikom svakog startanja računala. Vjeruje se da upravo ovaj program inicira promjene u postavkama preglednika i postavlja OmniBoxes tražilicu kao početnu stranicu. Dakle, ako ste primijetili da je na svim vašim preglednicima Omniboxes.com postavljena kao početna stranica, morate znati da je datoteka OMNIBOX.EXE pokrenuta unutar vašeg sistema. Ranije spomenuti program može uzrokovati različite probleme za sigurnost vašeg PC sistema, pa ne bi smjeli ignorirati njegovo postojanje i ukloniti ga odmah nakon što ga detektirate.

Kako izbjeći da OMNIBOX.EXE preuzme kontrolu nad vašim računalom:

Izvršna datoteka OMNIBOX predstavlja konstantni potencijalno nepoželjan program (potentially unwanted program, PUP) ovih dana. Da bi izbjegli instaliranje programskih paketa, morate preuzimati i instalirati nove programe veoma pažljivo. Glavna pravila za izbjegavanje instaliranja nekoliko programa umjesto samo jednog je pažljivo biranje stranice za download – uvijek morate programe preuzimati sa službenih stranica te pouzdanih i legitimnih izvora. Povrh toga, preporučujemo instalaciju besplatnih programa uz pomoć “Napredne” ili “Prilagođene” (“Advanced” ili “Custom”) instalacijske metode, pa poništavanjem nepoznatih ponuda koje nude dodatne aplikacije.

Uklonite ovaj lažni software iz svog sistema:

Ako ste primijetili sumnjive promjene i iznenadno pojavljivanje stranice Omniboxes.com umjesto vaše početne stranice i nove kartice (tab) ili ako je ova tražilica postavljena umjesto vaše zadane, to znači da je datoteka OMNIBOX.EXE započela sa svojim promjenama. Ne preporučujemo zadržavanje te zloglasne .exe datoteke na svom računalu, a nećemo vam niti preporučiti pretraživanje interneta pomoću njene tražilice jer može izazvati neočekivana preusmjeravanja prema potencijalno opasnim stranicama. Preporučujemo upotrebu programa Reimageili bilo kojeg drugog alata za uklanjanje spyware aplikacija i uklanjanje datoteke OMNIBOX.EXE iz vašeg sistema.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Problem diagnosis program Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Problem diagnosis program Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Reimage je preporučen alat za skeniranje vašes sustava za potencijalne prijetnje i loše softvere. Probna verzija proizvoda pronaći će štetne aplikacije u Vašem sustavu.

O autoru

Alice Woods
Alice Woods

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Alice Woods
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/file-omnibox-exe.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima


Datoteke
Softver
Usporedi