Što je to omigaplus.exe? Treba li ukloniti tu datoteku

od Olivia Morelli - -

Omigaplus.exe maliciozna je datoteka kojoj se ne smije dopustiti da ostane na vašem računalu. Bez obzira što ona izgleda bezopasno, ova izvršna datoteka može prouzrokovati razne probleme, uključujući sumnjive aktivnosti svakog od vaših internet preglednika (IE, Mozilla, Google Chrome), probleme tijekom surfanja internetom, pa čak i pojavljivanje drugih nepoznatih programa na vašem računalu. Uobičajeno je da se ta datoteka može pronaći u Task Manageru. Ako ste je upravo primijetili, morate je uništiti, ali i skenirati vaš PC ažuriranom verzijom anti-spyware programa jer je poznato da je omigaplus.exe povezana s otimačima preglednika!

Slično kao i omiga-plus.exe [omiga-plus.exe], omigaplus.exe pripada potencijalno neželjenom programu (op. prev. od engl. potentially unwanted programs, PUP) koji također znamo pod nazivom otimač preglednika. Taj program zove se Omiga Plus [Omiga Plus]. Međutim, ovom datotekom ponekad se koristi i isearch.omiga-plus.com [isearch.omiga-plus.com], koja dolazi iz iste obitelji kao i Omiga Plus. Molimo vas da NE držite ove aplikacije na vašem PC-ju jer one nemaju nikakve veze s renomiranim tražilicama, kao što su Google, Yahoo ili Bing! Kad se koristi za surfanje internetom, Omiga Plus može vam prikazati izmijenjene rezultate pretrage, a to vas može dovesti do nesigurnih web stranica. Osim toga, kao i bilo koji drugi otimač preglednika, ova aplikacija može početi prikupljati informacije povezane s vašim navikama tijekom surfanja. Uobičajeno je da takvi virusi prikupljaju podatke o najposjećenijim web stranicama, podatke koji se upisuju na tim stranicama, IP adresu PC-ja ili njegovu lokaciju. Te informacije mogu izgledati kao osobno neidentificirajuće, ali nema nikakve garancije da Omiga Plus neće početi prikupljati i neke druge podatke. Ako se želite zaštititi, morate ukloniti omigaplus.exe i druge komponente koje pripadaju ovom otimaču preglednika.

Omigaplus.exe i ostale sumnjive datoteke možete preuzeti s interneta na vaše računalo u paketu s drugim programima, pa ono što je bitno zapamtiti pažljiva je instalacija freeware ili shareware programa ili bilo kojeg drugog tipa softwarea. Kad instalirate programe na vaš PC, molimo vas da svakako odaberete “Prilagođenu” ili “Naprednu” (op. prev. “Custom” ili “Advanced”) instalaciju umjesto “Brze” ili “Preporučene” (op. prev. “Quick” ili “Recommended”). Nakon što to učinite, ne smijete zaboraviti poništiti sve unaprijed odabrane kvačice kojima bi se potvrdilo da želite instalirati Omiga Plus ili promijeniti početnu stranicu preglednika u isearch.omiga-plus.com. Ako mislite da je već prekasno, morate skenirati vaše računalo nekim od sljedećih programa i ukloniti sumnjive programe koji se tamo skrivaju: Reimage,Malwarebytes Malwarebytes, Plumbytes Anti-MalwareNorton Internet Security.

presuda - status datoteke
prijeteća datoteka
Savjet: Ako se Vaše računalo čini sporo, ili patite od neželjenih reklama i otvaranja nepoznatih stranica, preporučamo da skenirate računalo sa preporučenim anti-spyware programom. Uradite nekoliko BESPLATNIH testova skeniranja i provjerite sustav za neželjene aplikacije koje bi mogle biti odgovorne za navedene probleme.
Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera slažete se s našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
uradi sada!
Preuzmi
Problem diagnosis program Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Problem diagnosis program Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa OS X
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti infekciju upotrebom programa Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku korisnicima i pri tom navedite što je moguće više detalja.
Reimage je preporučen alat za skeniranje vašes sustava za potencijalne prijetnje i loše softvere. Probna verzija proizvoda pronaći će štetne aplikacije u Vašem sustavu.
Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici Reimage.
Mediji spominju Reimage
ALternativni Softver
Malwarebytes
Malwarebytes

O autoru

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Olivia Morelli
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/file-omigaplus-exe.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima


Softver
Usporedi